Már annyira kiégtem a gyerekektől.. Mikor lesz jobb?
Az ovis folyton butaságokat csinàl, nagyon lassan eszik, öntörvényű, de már ő nagyobb, tőle eljutnék itthon a főzésig, ruhahajtogatásig, nappal 2 éve nem alszik itthon.
A kicsi majdnem 8 hós, de brutál nehéz vele. A legminimálisabb diszkomfort érzettől is torka szakadtából üvölt. Sehol nincs el itthon sem (max a kis szőnyegén, de csak ha nem álmos). A legnehezebb, hogy a kicsi nem alszik... Nem tudom miért, de nem... Reggel 7.20 óta ma is pl ébren van. 10 percet leszámítva. Ha nahyon szerencsem van nagyon ritkán 2x1 óràt alszik, de ekkor kb eszem, megcsinálok a konyhát meg mosok é s kel is. Este is 10-kor alszanak el, bármit csinálok velük. Segítségem nincsen és már nagyon kimerült vagyok.
Mikor lesz jobb? Mikor lesz az amikor nem csak ordít a kicsi és el lesz egyedül magának?
Pedig a kicsi csöppen bele az életünkbe...
Ne vigyem suliba a nagyot mert nem kel fel fél 7-kor???
Vagy délután ne menjek érte mert éppen alszik?
Ezt Te sem gondolod komolyan.
Szépen hozzáigazodik az alvása is a napirendünkhöz
19#
Egy gyerek idegrendszere akkor tud normálisan fejlődni, érni, ha meg van a pihentető X számú alvás.
Ezt nem én találtam ki. 🤷
24
Így van. Van akinek ez 20 óra, van akinek 14, van akinek meg 6.
Itt aki írja, hogy neki sajnos sérült lett és ez volt az oka, hogy nem aludt. Ott azért más probléma is kellett, hogy legyen. Én is ismerek olyat, ahol piciként éjjel gyönyörűen aludt első perctől kezdve, napközbe meg nyögvenyelősen fél órákat. Semmi baja nem lett később, ő volt az, aki sajnos már az oviban sem aludt. Gimis ma már, semmi gond vele, most bezzeg aludna.:D Különben nálunk az első lányom volt olyan, hogy napközbe csak ès kizárólag vagy kendő vagy babakocsiba aludt. Anélkül ha kimerült se. Neki se volt gondja később sem, most sem, le is kopogom. Később változott és aludt ezek nélkül is. A második is nehezen alszik el napközbe, de elég egy hátsimogatás is hozzá, hogy végül elaludjon. Bírom mikor a kimerült szülő, akinek nyilván nehéz egy ilyen típusú gyermekkel, adhd, akármi, egyből itt riogatja az embereket, holott 10-ből 2-nél van valami talán. Értem az elkeseredettséget, hogy pont nálatok, de ne vetítsd ki szegény kérdezőre.
Kérdező, kitartást! Segíteni nem tudok.:/ Barátnőm fia volt olyan, hogy 1 év utántól nem aludt napközbe egy percet se a fia pedig fix napirend is volt, most az oviban sem, azóta sem. Azt mesélte, ha alszik napközbe véletlen, akkor este nem bírta/bírja elaltatni időben csak 10-11. Most középsős.
Én csak a napirend kérdéshez szólnék hozzá: nálunk se volt 2-2 és fél éves korig, mégis extra sokat alszik a fiam kezdettől. Nem feltétlenül ezen múlik. És amikor volt napirend, az is csak azt jelentette, hogy kialakult valami rendszer magától. Ha egy nap épp nem úgy alakult, mindig ordas szívás lett belőle, ha megpróbáltam húzni az időt, befolyásolni az alvását.
Szóval az esetleges neurológiai problémát ki kell zárni, ezt-azt meg lehet próbálni (hordozást pl. nem írtad, lehet hogy a hátadon aludna a kicsi), igyekezz minden nap a szabad levegőre vinni őket meg játszani a fényekkel (hogy hátha "beszinkronizálódnak") de ennyi, ha nem válnak be a trükkök, marad a túlélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!