Már annyira kiégtem a gyerekektől.. Mikor lesz jobb?
Az ovis folyton butaságokat csinàl, nagyon lassan eszik, öntörvényű, de már ő nagyobb, tőle eljutnék itthon a főzésig, ruhahajtogatásig, nappal 2 éve nem alszik itthon.
A kicsi majdnem 8 hós, de brutál nehéz vele. A legminimálisabb diszkomfort érzettől is torka szakadtából üvölt. Sehol nincs el itthon sem (max a kis szőnyegén, de csak ha nem álmos). A legnehezebb, hogy a kicsi nem alszik... Nem tudom miért, de nem... Reggel 7.20 óta ma is pl ébren van. 10 percet leszámítva. Ha nahyon szerencsem van nagyon ritkán 2x1 óràt alszik, de ekkor kb eszem, megcsinálok a konyhát meg mosok é s kel is. Este is 10-kor alszanak el, bármit csinálok velük. Segítségem nincsen és már nagyon kimerült vagyok.
Mikor lesz jobb? Mikor lesz az amikor nem csak ordít a kicsi és el lesz egyedül magának?
Itt mindenki olyan okos... van szeparációs szorongós baba ami letehetetlen típus. Lehet ott napirend,kimozdulás akkor is üvölt.
Nálunk anno csak a fehér zaj jött be abból is a porszívós. Babaszobába beraktam egy mini hangszórót és mobilról ment a youtube-os vagy spotify-os fehér zaj ami akár 8 órán át is megy. Olyan hangerővel hogy csak a baba hallotta. Plusz nagy segítség volt a babafészek is.
"Nem alszik, mert nincs normális kialakított rendszer.."
Vagy azért nem alszik, mert nincs rá igénye. Az en gyerekem egy éves korától nem aludt napkozben. Reggel 6kor kelt, éjfél körül aludt el, akármit csináltam is vele. Bölcsiben, oviban se aludt soha.
Olyan nincs, hogy egy kisgyereknek nincs alvás igénye 1-4 éves korig, neurológia probléma van a legtöbb esetben a háttérben.
Legtöbb esetben, ha a gyerek extra szar alvó ott idegrendszeri eltérés van.
14
A kisgyerek azóta már 20 éves. Ki volt vizsgálva anno. Semmi baja. Ennyi az alvásigénye. Akkor is és azóta is.
😂 igen, szeretem mikor ilyenkor gyors rá vágják, ki volt vizsgálva..
Újfent írom a LeGtöBb EsEtBen, nem egyenlő a MiNdeN EsEtBeN-nel.
De igen, ha a gyerek pocsék alvó akkor érdemes megindulni vele.
16
Nos, miután nem csak ez az egy szokatlan dolog volt nála, bizony, ki volt vizsgálva.
"Újfent írom a LeGtöBb EsEtBen, nem egyenlő a MiNdeN EsEtBeN-nel."
Tenyleg? Akkor ezt itt konkrétan miért is írtad?
"...Olyan nincs, hogy egy kisgyereknek nincs alvás igénye 1-4 éves korig.."
De, van olyan.
Nem nincs olyan. Oka van minden esetben,ami viszont nem biztos, hogy minden esetben komolyabb neurológia probléma, idegrendszer éretlenség viszont lehet enyhe is, amit észre sem vesznek, vagy nem foglalkoznak vele.
3/2 sni-s gyermekem van.
Az elsőszülött lányom toxémia miatt sorvadtként született, tehát jó időre de több mint 1 hónapos el maradással, lényegében koraszülöttként számon tartva. Megjárta a PIC osztályt.
1 éves korig jártunk fejlődés neurológiára, ahol képzeld nem bukott ki, hogy bizony van probléma a lányommal.
Védőnő: első gyerekes, túl aggodó szülő, mindenre is volt kifogás : ilyen a gyerek habitusa, akaratos ect.
2 óvoda is legyintett, nincs probléma..
Környezet, család. Én vagyok a hülye, aki nincs megelégedve a gyerekkel, stb.
3,5 évesen indultam meg én magam a pedagógiai szakszolgálathoz. 6 évesen kapott kódot, most 9 évesen pedig megkapta az adhd-t is.
Szóval nincs olyan, hogy nincs igénye egy gyereknek alvásra. Minden esetben van valami oka. Az ok a nem mindegy.
18
Akkor megegyszer, hátha sikerül felfogni: NINCS SEMMI PROBLEMA VELE. Ennyi volt az alvasigenye. Ma is ennyi. Próbáld meg felfogni. Szia.
Ez a napirend akkora kaka, én sosem értettem, hogy mit csinálsz, ha nem alszik el akkor, mikor mondod neki, hogy most alvásidő van? És akkor elalszik játék és evésidő közt, nyilván neki is kell ennie, ha felkelted nyűgös lesz, így ő ébredés után fog enni, de addig a másiknak, aki nem alszik délelőtt kell a játék meg az evés is utána..
Egyébként nem a nagyhoz kellene alkalmazkodni, hanem a szülőhös. Milyen szemét dolog már, hogy egyik gyerek igényei mindig alá legyenek rendelve a másik gyerekének? Akkor lesz jó testvérkapcsolat, ha ők ketten ellened vannak, és nem mennek egymás "kárára".
Nekünk nem volt napirendünk. Én szoptattam a 8 hóst, volt, hogy félálomba cicin volt rengeteget, és addig volt szabadidőm(fél kézzel nyomkodtam a telefont/laptopot az ágyon fekve. Simán tudtam volna memóriázni addig egy másik gyerekkel, vagy legózni, vagy olvasni nekik.. mindent féloldalt fekve.
Én vennék amúgy adamo hintát, vagy ilyen "rázogató" széket, vagy babahintát a lakásba, ott elvannak a kisebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!