Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túl aggódom, kutyás kérdés?

Túl aggódom, kutyás kérdés?

Figyelt kérdés

9 hós a babánk. Anyósoméknál a házba a kutya (vizsla) ki-be mászkál, még a szobába is. A lábát sosem törli meg anyósom, úgy megy rá a kutya a szőnyegre, a szőrével is tele a szőnyeg. Volt, hogy leraktam a táskám, aztán az ölembe vettem és tiszta szőr lett a nadrágom.

Na, az a gondom, hogy mostmár mászik a babánk és feláll, szóval nincs előtte akadály, mindenhová eljut. Én nem merem így letenni anyósoméknál a babánkat, vasárnap megyünk, mit csináljak? Ritkán megyünk, eddig vagy kézben volt, vagy a babakocsiban, de ugye ez már nem kivitelezhető. Most is fogzik, mindig rágja a kezét és mindent a szájába vesz, én nem merem egy ilyen szőnyegre letenni.

Mit csináljak?

2010. nov. 3. 22:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%

szöszt, hajszálat, szőrszálat, szempillát- bármit, ami hullik egy emberből. És azért, mert úgy írtad, mintha ez nálatok teljesen kizárt lenne, hogy ilyenek heverjenek bárhol is.A kétnaponta porszívózás pedig nem zárja ezt ki. Mondjuk a naponta kétszer porszívózok már esetleg.

Persze lehet ti olyanok vagytok, hogy a hajatok is csak két naponta hullik, pont porszívózás előtt és így esélye nincs a baba szájába jutni. De szerintem ez már muris kijelentés volt tőled. Már már átmegy hisztibe ez az egész. És mielőtt nekem ugranál, a férjeddel is min vesztél akkor össze? Túlhisztized ezt az egészet.

2010. nov. 3. 23:30
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Nemigen lehet hasznos gyakorlati tanácsot adni ebben a kérdésben.Reménykedj abban,hogy azért megtisztelnek azzal,hogy nem a legnagyobb koszban fogadnak majd benneteket a kisbabával.Én is olyan vagyok,mint te,takarításmániás,én minden nap porszívózok,a babák előtt is így volt.Anyósoméknál és az én anyámnál is enyhén szólva az a helyzet h nincs a legnagyobb tisztaság,de mi sűrűn járunk hozzájuk,és van állandósítva járóka,komp,meg egy nagy szőnyeg,ami csak olyankor van leterítve,mikor ott vagyunk.Az én férjem is megérti ezt,szembeszáll az anyjával is ebben a témában,pedig imádja őt.A te férjednek sem kellene megsértődnie.Úgy fest,mást nemigen fogsz tudni tenni sajnos,mint letenni,esetleg vigyél váltóruhát,fertőtlenítő kézzselét,ha nagyon aggódsz h baj történik,és ha mégsem takarítanak össze.
2010. nov. 3. 23:34
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem hisztizi túl,teljesen igaza van!Nem neki meg a babának kellene alkalmazkodnia a nagyszülőkhöz meg a férjéhez Vendégként,hanem fordítva!Szerintem az ilyesmi alap dolog.Nem azért,mert valamit elkap a baba és beteg lesz(bár ez is megtörténhet),hanem mert egyszerűen gusztustalan,felnőttnek is,babát beletenni meg pláne!Az megint más,mikor még természetes fokú szennyeződéssel,hajjal találkozik odahaza,de hogy vastagon borítva minden kutyaszőrrel,az durva!Lehet lepontozni,de ami igaz,az igaz!(ettől függetlenül nem kell nekiesni a nagyszülőknek,de a vélemény igenis meglehet)
2010. nov. 3. 23:45
 14/25 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk is benti kutyánk van, és épp vedlik. A megoldás a gyakori porszívózás. Követeld meg anyósodtól, hogy tartson tisztaságot.
2010. nov. 4. 00:15
 15/25 anonim ***** válasza:
65%
Egyébként 6 hónaposan kialakult a végleges immunrendszer.Ha túlságosan félted, az sem tesz túl jót neki.
2010. nov. 4. 07:10
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is 9 hós. Mamiéknál macska van bent. Gondolom ha elmentek, nem töltötök ott egy egész napot. Mi olyankor sétálgatunk, viszünk magunkkal játékokat,az ágyra leterítünk egy plédet, odaültetjük és játszunk vele. Ha adsz neki mindig valami új dolgot, csomó ideig vizsgálgatni fogja.Ha el akar mászni akkor visszarakod. Nem akarásnak nyögés a vége. Ha meg tudod hogy hideg van, akkor öltöztesd úgy a babádat, hogy amikor ott vagytok ráadsz pluszban egy vastag kardigánt, gondolom harisnyát amúgy is adsz alá ha mentek valahová,nem hiszem hogy így megfázna. Nálunk is 25 fok van, panel 10., mamimnál meg kb18-20 fok a lakásban. Nem mindig azt kell várni hogy a másik változtasson, ha mi is tudunk. A két naponta porszívózásról....azt ajánlom, hogy vegyél sötét színű szőnyeget ami nem mintás, és akkor majd meglátod hogy két nap alatt mennyi minden rákerül, amit nem is gondoltál volna.
2010. nov. 4. 07:12
 17/25 anonim ***** válasza:
60%
én azon vagyok hogy kutyának főleg nagy testűnek, semmi keresnivalója a lakásban.
2010. nov. 4. 07:13
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem az a gond, hogy összeszed valami nyavaját... Làttatok már mászó gyereket, akinek a nyálas kiskeze tele van kutyaszőrrel? Majd beveszi a szájába és elkezd köhögni a szőrtől,ami a szájpadlásán diszeleg? Hát ennél undoritóbbat...semmi tullihegés nincs ebben, négyszemközt beszéld meg anyósoddal, hogy ettől félsz, kérd,hogy segitsen azzal, hogy most különösen figyel a kutyaszőr eltávolitására.
2010. nov. 4. 08:11
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is majdnem ugyanez a helyzet, bár annyiban szerencsésebb vagyok, hogy a szüleimről van szó és velük ugye simán meg tudom beszélni, hogy takarítsanak ki, mielőtt megyünk a gyerekekkel. De így is mindig tele van a ruhánk kutyaszőrrel, pedig mindig porszívóznak, mielőtt megyünk.

Én így nőttem fel, de mióta külön lakunk és nincs a lakásban háziállatunk, nekem is tök fura, hogy simán bemehet a kutya a szobába, sőt, néha még az ágyra is felmegy!

Bár anyósék meg a másik véglet, mert náluk csak arra van a kutya, hogy ugasson és elijessze, ha jön vki, a macskák meg arra, hogy megfogják az egereket. Semmit sem foglalkoznak velük, nem viszik sétálni sem a kutyát, egész nap a kertbe van bezárva. Na de ez egy másik téma :)

2010. nov. 4. 08:22
 20/25 anonim ***** válasza:
70%

Megkernem hogy takaritson fel,masknet nem menenk hozzajuk.es amig ott vagyunk addig a kutya nem johetne be.

ha normlais anyosod van megerti.

2010. nov. 4. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!