Mi kellhet még a babának?
Sziasztok. November elejére vagyok kiírva és sok mindent beszereztünk már, de még nem mindent és nem tudom mi az amire még ezeken kívül szükség lehet és nagyon stresszes vagyok emiatt.
Amik vannak:
Kiságy, babakocsi, autóshordozó, mózeskosár, babakád, etetőszék, pelenkázó, légzésfigyelő.
Babaruhák (body, rugi, kocsikabát, plüss szettek, plüss overál stb.. 50-től 74-es méretig - a melegebb cuccok azok kisebbek 56-62-esek).
Zoknik, harisnyák, sapkák többféle vastagságúak, kinti és benti. Kocsicipők (már ha kelleni fog valamikor).
Egy fürdőlepedő/kifogó, egy vastagabb és egy vékony kocsi pléd.
Kiságyba való vízhatlan és gumis lepedők, textil pelenka 10 db.
Hálózsák (2-3 db, vékonyabb, vastagabb).
Pólya (merevítő nélküli), babafészek.
Overál őszi 2 db (vastag, de nem bundás a belseje, 56-os és 62-es).
Sterilizáló zacskók, anyatej tároló zacskók, babahajkefe, koszmófésű, orrcsipesz.
Amit még vennünk kell:
Egy tartalék fürdőlepedő, 2 db törölköző, cumisüveg, orrszívó, bundazsák (nem tudom, hogy ez kellhet-e a télre vagy elég az overál + pléd kombó), pelenka, popsitörlő, krém, fürdető a babának. Meg még pár dolog, amit a védőnő kért, D vitamin stb...
Ezen kívül mi lenne, amit még érdemes lehet beszerezni?
A kiságyba direkt nem vettünk kispárnát és takarót mert sokan nem ajánlották, így eleinte hálózsákban fogjuk altatni. Bent általálban 20-25 fok közötti hőmérséklet van.
Kismamáknak a mellszívón, szoptatós holmikon, melltartó és egészségügyi betéten, mellbimbó krémen, vitaminokon, kórházi cuccokon, kívül mit érdemes még előre beszerezni?
Előre is köszönöm! 😊
Szerintem vegyél több vastagabb plédet. Illetve nem írtad hogy van e esővédő a babakocsira az is jól jön eső-havazás esetén. Illetve a textil pelenka is kevés lesz valószínűleg vehetsz dupla ennyit. Lepedőt se írtad hogy mennyi de minimum 2-3db jó ha van. Eldobható pelenkázó alátét vagy amit össze lehet hajtani az is nagyon jó ha mentek valahova.
Hordozóba beköthető bundazsák nagyon hasznos. Fejvédő a kiságyba nem szükséges de valószínűleg fog kelleni később ha már nem a fészekbe lesz. Digitális flexibilis lázmérő legyen otthon.
Octenisept a köldökére.
#20!Ezt én se értettem, a védőnő problémázott rajta. Popsiban kell mérni, mert csak az pontos és nagyon fontos, hogy pontos legyen. Egyrészt, mi az, hogy csak az pontos? Vannak jó lázmérők, meg rosszak. A fülhőmérőnk például tökéletesen mér. Másrészt pont nem számítana pár tizedfok.
Egy csomó országban nem mérnek végbélben. Az ilyenek mit gondolhatnak? Azokban az országokban ki fognak halni? Direkt pusztítják a gyerekeiket, vagy mi? Én úgy látom, ott is felnőnek.🙄
Uhh azert ilyen kijelenteseket ne tegyunk, hogy lazat nem kell csillapitani, ez igy nem teljesen igaz.
Mert biza ha az a gyerek szenved, akkor nem art.
En is veszek be fajdomcsillapitot ha szarul vagyok. Most akkor a gyerekemet meg hagyjam uvolteni? Na nem.
Ha amugy elvan, akkor en se szoktam adni neki, de 38 foktol kezdve o mar baromira szarul erzi magat altalaban. 🙈
Az erintes nelkuli egy rakat kaki. Marmint amit mondjuk homlokon vagy testen kell merni.
De a fulhomero jo peldaul, bar en sima digitalist vettem es honaljban mertem neki.
Viszont sajnos ezt a “fenekebe dugdosast” nem usztuk meg, mert amikor hanyos virusa volt, kellett neki peldaul kup 🤷♀️ Ugye minden mast kihanyt.
De azert talan nem lesz belole trauma, lehet picit ez is mar tul van izgulva,nem?
:D
Anyam nekem is biztos adott kupott meg a fenekemben merte a lazam, aztan nem is emlekszem ra. Szoval azert ne erezzuk rosszul magunkat; ha veletlenul kupot kell adni mondjuk.
Nekünk egy se vált be. Az érintés nélküli mért 36-ot vígan, miközben lázas volt a gyerek.
A fülhőmérő az egyik fülben 36.6-ot mért, a másikban 37.3-at.
Cumisunk is volt, az is pontatlan volt.
Így ezeket elengedtem.
A gyerekeim már elég nagyok ahhoz, hogy hónaljban mérjük nekik.
Viszont most én is babát várok.
Így akkor megkérdezem, van valakinek tényleg jól bevált eszköze, ami normálisan tud lázat mérni a babának, és ajánlaná?
#28! A fülhőmérőre rá is van írva, hogy a 2 fül között különbség lehet, ezért érdemes ugyanabban a fülben mérni, hogy összehasonlítható legyen. Ez nem a lázmérő hibája, ettől még pontos! Én nem hittem el, de kipróbáltam magamon, nekem 2 tized különbség volt. Ez a 6 tized kicsit soknak tűnik, de lehet, hogy semmi gond vele. Mindenesetre szerintem, ha valaki parás, érdemes ott mérni, ahol magasabb szokott lenni és ennyi.
Apropó, azt tudja, ha valaki, hogy fülnél nem kell levonni fél fokot?🤔
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!