Tényleg annyira pokol a babával az élet, mint itt írják sokan?
23 éves vagyok, egy példa van előttem, a legjobb barátnőm.
26 éves, két éves ikrei vannak. Ő azt mondja, bármikor újrakezdené. Minden korszak a kedvence, de a babaillatos, összebújós első pár hónapot visszasírja a mai napig. Ha őt és a lányait látom, azt mondanám, hogy persze, jöjjön már holnap a baba, ezt én is élvezném. Jönnek-mennek mindenhová, a gyerekek babakorában is tudott időt szánni magára, a férjére, barátnőkre. Ez nem ilyen "mutassuk a külvilág felé, hogy minden szuper" dolog, mert napi kapcsolatban vagyunk, ha épp nem tudunk találkozni, akkor is telefonálunk, videochatelünk 1-2 órát fixen, tehát ők tényleg így élnek.
De olvasgattam itt, és kicsit más kép jött le... Leginkább a megkeseredettség, ne haragudjatok ezért a megfogalmazásért. Nem tudom, ez mennyire túlzás? Tényleg ennyire nehéz és rossz lenne az egész babázás, gyerekvállalás?
"Én nem kockáztatok, vagy császár, magánkórházban, vagy nincs gyerek."
Neked még nem való gyerek
Elnézve az állami egészségügyet, oda leginkább meghalni szabad menni.
Ha arra várnék, hogy oda menjek jó kedvűen és nyugodtan, 50 évesen sem lenne gyerekem.
Mi a fenert akarsz egy magymutetet??? Plane ha nincs oka ra???
Masik h nagyon jok a allami korhazak. Nem kell napokig bent lenni ambulansan szulsz es csa.
Az elso szulesem ambulans volt kb 3oraval kesobb hazamentunk a babaval. Szuper volt a szules jo orvos jo nover jo szuleszno.
Masodiknal csaszar volt meg hetekkel kesobb is kin volt a felkeles az emeles minden. Inkabb 10 szules mint 1 csaszar ujra.
Csak ismételni tudom magam:
"(tudom tudom, ott is lehetnek szemetek, a császár is lehet rossz élmény, nem kérek meggyőzést)"
Mindig is akartam gyereket. Imádom őket, jól ki jövök velük. Családi, baráti körben is rengeteget babáztam. A türelem és kedvesség példája VOLTAM. Aztán megszületett a kislányom. Brutális hasfájós, ordítós. Első 3 hónapban sehova nem lehetett vele kimozdulni. Ha menni kellett orvoshoz vagy látogatók jöttek gyomorgörcsöm volt, hogy végig üvölti megint. Most már kezd alakulni, 5 hónapos lesz. Most csak a foga miatt üvölt vagy ha nem bír olyan gyorsan kúszni, ahogy szeretne. Vagy unja a fekvést. Vagy nem akar aludni. Nála nincs átmenet, azonnal teli torokból ordít ha valami nem tetszik. Az éjszakáink se a legjobbak. Fáradt vagyok és kimerült. Mindenből kimaradok. Sokszor gondolkozok, hogy ha előre tudom, hogy ilyen lesz,belevágnék-e vagy élném a jó kis életem. Nagyon szeretem, így igen. De már várom, hogy nagyobb legyen. Nekem az újszülött kor borzalmas volt.
Szóval igazából minden attól függ, milyen babád lesz. Ha eltudod fogadni, hogy lehet minden más lesz, akkor vágj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!