Tényleg annyira pokol a babával az élet, mint itt írják sokan?
23 éves vagyok, egy példa van előttem, a legjobb barátnőm.
26 éves, két éves ikrei vannak. Ő azt mondja, bármikor újrakezdené. Minden korszak a kedvence, de a babaillatos, összebújós első pár hónapot visszasírja a mai napig. Ha őt és a lányait látom, azt mondanám, hogy persze, jöjjön már holnap a baba, ezt én is élvezném. Jönnek-mennek mindenhová, a gyerekek babakorában is tudott időt szánni magára, a férjére, barátnőkre. Ez nem ilyen "mutassuk a külvilág felé, hogy minden szuper" dolog, mert napi kapcsolatban vagyunk, ha épp nem tudunk találkozni, akkor is telefonálunk, videochatelünk 1-2 órát fixen, tehát ők tényleg így élnek.
De olvasgattam itt, és kicsit más kép jött le... Leginkább a megkeseredettség, ne haragudjatok ezért a megfogalmazásért. Nem tudom, ez mennyire túlzás? Tényleg ennyire nehéz és rossz lenne az egész babázás, gyerekvállalás?
Szerintem az egésznapos pizsamában ténfergést kipipálhatod. 3 hetes a kisebb gyerkőc, egyelőre van hogy délben jutok odáig, hogy felöltözzek. :D Mondjuk ez kicsit más, mint amikor mindez saját döntés volt. :D
Egyébként amit leírtál, reális. Nem tudhatod milyen gyereket kapsz és neked milyen megéléseid lesznek, hogy fogod azt viselni, így nem is igen lehet olyanokat előre tervezni, hogy egy éves koráig bejárod vele fél Európát. Azt sokan kihagyják a képletből, hogy ehhez rugalmas baba és rugalmas szülők is kellenek. Én imádok utazni, de ha arra gondolok, hogy repülnöm kéne mondjuk a következő 2 hónapon belül, akkor inkább tökön döfném magam. Se kedvem, se energiám, se semmim. Se a csomagoláshoz, se a reptéri várakozáshoz, se a távoli városban andalgáshoz. Más meg alig várná...
Lehet, hogy a parod sokkal idosebb nalad, de csak emiatt nem vallalhatsz idejekoran gyereket.
Ez egy nagyon felelotlen es buta dontes lenne.
Gyerek az anyafuggo
En spec nyugis voltam nem akadtam ki, nem erdekelt mas velemenye, nem feltettem agyon a gyereket, pont leszartam nagyon sok mindent. A nevelesem hatarozott de liberalis megvannak a jatarok abbol nem engedek de ezek esszeruek.
A gyerekeim nyugisak jo szemelyisegu mindegyik.
Vagyis jo kombok vagyunk 😁
Az itteni dolgok alapján én is készültem a pokolra, de nem volt az... Az éjszakázást jól viseltem.
Nekem az volt rossz, hogy mindenki azt mondja a "természetes szülés előtte fáj a császár meg utána". Hát nekem a természetes szülés is rohadtul fájt utána. 6 hétig nem tudtam ülni, alig tudtam járni. Itt mindenki azt írja, hogy hüvelyi szülés után felpattang az ágyról és kutya baja nem volt... Hát, nálam nagyon nem ez volt. Az újszülött időszakot nekem a fizikai fájdalom keserítette meg.
Én nem kockáztatok, vagy császár, magánkórházban, vagy nincs gyerek.
(tudom tudom, ott is lehetnek szemetek, a császár is lehet rossz élmény, nem kérek meggyőzést)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!