A Vanessza elfogadható kategória?
Nem tetszik.
Ismerek nem c kategóriás Vanesszát, de nem túl pozitív élmény, és azóta automatikusan hozzá kapcsolom sajna.
De ha neked ez tetszik, és fixen eldöntötted, nincs kérdés.
Valószínűleg az én gyerekeim neve is le lenne hurrogva, egyiküké sokszor volt kérdésben (nem én kérdeztem), az is mindenkinek cigányos.
Pár hónapja írtam ki kérdést, ahol szavazás tettem ki 3 név közül.
Végül amire a legkevesebb érkezett, amellett döntöttem 😅 (Na, nem emiatt. Egyszerűen afelé húzok, és ennyi.)
Nem tetszik.
3 Vanesszát ismerek, 2 cigány.
Mikor az ovi elött cigányasszony ordítja, hogy Vanikaaaaa. Na ott eretvágni is tudnék.
A 3. ismerősnél pedig a totál nem illik hozzá a neve eset áll fenn.
Egy magyaros vezetéknévhez adni pedig eskü fájdalom lenne a fülemnek.
Szóval nem is szép, nem is magyaros, nem is magyaroknak való. Nem adnám semmi pénzért.
A Vanessza tipikus cigánynév.
Ok, a Ráczot csak példának írtad, de az felénk ugyancsak a romáknál gyakori családnév.
Vagy ott a Horváth vagy a Balogh vezetéknevek, amik alapból nem voltak cigánynevek, de sok romacsaládnak is az a családneve, tehát ha meghallja valaki, hogy Horváth Vanessza, látatlanban cigánynak tippeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!