Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Vanessza elfogadható kategória?

A Vanessza elfogadható kategória?

Figyelt kérdés
Vanessza nevet találtuk ki és nagyon tetszik, bárkit kérdezek a névről pozitivan áll hozzá, viszont itt a gyakorin szoktam olvasni sok negatívumot róla, hogy c-kategóriák szokták adni és magyaros vezetéknévhez nem illik. Meg túl külföldi (korábban az volt a gond pár névvel, hogy hogy fogják külföldön kiejteni ha ki menne, most meg túl külföldies?). Mennyire lenne vad ilyen nevet adni egy gyermeknek? Tényleg fura lenne magyaros vezetéknéhez ilyen név? Pl.Rácz a vezetéknév (nem ez csak hogy éreztessem) vagy Novák vezetéknévhez? Nyilván ízlés kérdése kinek tetszik kinek nem.

szept. 23. 02:16
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
56%
Baratnom Vanessza, nem cigany.
szept. 23. 06:38
 12/43 anonim ***** válasza:
62%

Nem tetszik.

Ismerek nem c kategóriás Vanesszát, de nem túl pozitív élmény, és azóta automatikusan hozzá kapcsolom sajna.

De ha neked ez tetszik, és fixen eldöntötted, nincs kérdés.

Valószínűleg az én gyerekeim neve is le lenne hurrogva, egyiküké sokszor volt kérdésben (nem én kérdeztem), az is mindenkinek cigányos.

Pár hónapja írtam ki kérdést, ahol szavazás tettem ki 3 név közül.

Végül amire a legkevesebb érkezett, amellett döntöttem 😅 (Na, nem emiatt. Egyszerűen afelé húzok, és ennyi.)

szept. 23. 06:50
 13/43 anonim ***** válasza:
61%
Kislányom Elena, külföldön élünk, tudom hogy Magyarországon a romák használják H val vagy a nélkül.
szept. 23. 07:27
 14/43 anonim ***** válasza:
67%
Tipikus C-kategorias nev. Nem adnam.
szept. 23. 07:28
 15/43 anonim ***** válasza:
73%
Én nem adnám, számomra tényleg túl erőltetett, és kissé bulváros is. Angol nyelvterületen tetszene.
szept. 23. 07:53
 16/43 anonim ***** válasza:
68%

Nem tetszik.

3 Vanesszát ismerek, 2 cigány.

Mikor az ovi elött cigányasszony ordítja, hogy Vanikaaaaa. Na ott eretvágni is tudnék.

A 3. ismerősnél pedig a totál nem illik hozzá a neve eset áll fenn.

Egy magyaros vezetéknévhez adni pedig eskü fájdalom lenne a fülemnek.

Szóval nem is szép, nem is magyaros, nem is magyaroknak való. Nem adnám semmi pénzért.

szept. 23. 08:36
 17/43 anonim ***** válasza:
58%
Nekem nem tetszik különösebben, de nem vállalhatlan szerintem. Több Vanesszát "ismerek" (iskolában dolgozok), egyik se roma. De az tény, hogy a c.k között is népszerű ez a név.
szept. 23. 10:59
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
Borzaszto ciganyos.
szept. 23. 11:07
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

A Vanessza tipikus cigánynév.

Ok, a Ráczot csak példának írtad, de az felénk ugyancsak a romáknál gyakori családnév.

Vagy ott a Horváth vagy a Balogh vezetéknevek, amik alapból nem voltak cigánynevek, de sok romacsaládnak is az a családneve, tehát ha meghallja valaki, hogy Horváth Vanessza, látatlanban cigánynak tippeli.

szept. 23. 13:05
 20/43 anonim ***** válasza:
Kolompár vezetéknévvel tökéletes.
szept. 23. 14:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!