Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szamarkohoges miatt ki mikor...

Szamarkohoges miatt ki mikor fogja engedni a latogatokat?

Figyelt kérdés

Bar December elejere vagyok kiirva es addig csitulhat a jarvany de meg is felek. Eddig karacsonykor szerettuk volna megmutatni a babat a nagyszuloknek testvereknek.

Sajnos nagy dohanyos a csalad igy eszre se venni egy kezdodo nathat ezenfelul testveremek eleg trehany modon nevelik a fiukat igy szinte a nem megfelelo etkezes miatt allandoan beteg.. nem jut sok vitaminhoz. A kisfiut nem is szeretnem egy ideig a gyermekem kozelebe engedni, ez is egy vita forras lesz.. de most ajanlott a 8 het megvarasa.. ki hogy keszul? Hogyan szeretne? Sokat vartunk erre a babara es mindennel fontosabb szamomra, az se erdekel hogy ha a nagyszulok megsertodnek.

júl. 30. 19:32
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
45%

Bocsi hogy off, de én úgy hallottam félév mire védi őket az oltás kb. Az elsőtől nem lesz még. Illetve addig oké, hogy a rokonság felveszi, de az megvan, hogy attól átadhatja?

Én megértem az aggódást, nálunk most 6 hetes. Viszont én az RSV-től is féltem őt, az első lányunknál is para volt. Sajnos testközelből láttam egészséges 1 év alatti gyerekeket, akiket leteremtett elég rendesen.

júl. 30. 22:13
 32/50 anonim ***** válasza:
79%
Nem olvastam el a kommenteket és bár még nagyon az elején vagyok a terhességnek de én is félek tőle. Tudtommal, ha az anya beoltatja magát, akkor a baba is védve lesz valamennyire, pont ezért fogok elmenni beadatni. Harmadik trimeszterben lehet, ha jól tudom. Plusz ebben az oltásban a tetanusz is benne van. Férjem is meg fogja kapni, tetanusz amúgy is kellene neki mert mindig van rajta valami ssérülés. Kérdezd meg a házidokit a részletekről, de kifejezetten ajánlják kismamáknak.
júl. 30. 22:28
 33/50 anonim ***** válasza:
84%
32es vagyok, amúgy még annyi kiegészítés, hogy mi 2 hétig nem fogadtunk látogatókat, de 3. Héttől jöttek mert úgy volt nekik is jó (messze lakik a család). A lényeg nektek legyen jó, a ti életetek változik meg. Itt nem a nagyszülőkről szól a dolog.
júl. 30. 22:30
 34/50 anonim ***** válasza:
29%
Még mindig 32es vagyok még egy kiegészítés. Nem tudom hány éves a rokon gyerek, de tudtommal egy újszülött babához nem szokás gyereket vinni, csak ha nyomós az indok. Még csak az kell, hogy az anya még a sikongatás hallgassa (nyilván függ a gyerek korától) de friss ovis bölcsis gyereket, vagy járványidőszakban nem szokás vinni.
júl. 30. 22:34
 35/50 anonim ***** válasza:
79%

34-es, meg csak az kene. Majd kirakom en is a 2 evesem az utcara, ha erkezik a teso, nehogy tul hangos legyen neki 🤣🤣🤣🤣

Amugy ez nem szokas kerdese, hanem megbeszeles. Az jon, akit hivnak. Ha egy csaladot, akkor nyilvan a csaladdal egyutt a gyerek is jar 🤷‍♀️

júl. 30. 22:49
 36/50 anonim ***** válasza:
66%
4 évesem egész nap sikongat, hangosan beszél és még sírni se tanult meg halkan. Holnaptól az udvaron tartom, hogy ne zavarja a csecsemőt. Mi baja lesz egy csecsemőnek, ha találkozik a valós élettel? Nem kell full kussban üllni mellette és a wct se lehúzni. Későbbiekben meg majd nem tud aludni, mert minden minimális hangra felébred. A kicsi már észre se veszi a nagyot, hiába üvölt mellette a nagy meg nem ébred meg az éjszakai sírásra. Sokan túlzásba esnek az első gyereknél. Mi lesz a másodiknál? Elköltöztök a kicsivel, hogy ne zavarja a nagy?
júl. 30. 23:00
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
Vannak országok ahol rutinszerűen javasolják a várandós kismamáknak a terhesség vége felé a szamárköhögés oltást. Így a baba egy passzív védettséggel születik, ami pár hónapig kitart. A szoptatás még rásegít, azzal is kap ellenanyagot. Érdeklődj utána mert pont a járvány miatt nemrég ki volt fogyva a felnőtt diperte oltóanyag. Decembeg valószínűleg hozzájutsz, ha utánanézel.
júl. 30. 23:48
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Miert nem oltatod be magad ?

Nalunk ( Nyugat Europa ) a 25 . het utan erosen javasolt terhes noknek a vakcina, ez evtizedek ota jol mukodik. Ezzel vedve lesz az ujszulott 8 hetes koraig.

júl. 31. 02:16
 39/50 anonim ***** válasza:
100%
A lehető legjobb helyzetben vagy, ugyanis te még be tudod oltatni magad és a baba is védve lesz. Sajnos én már csak a szülés előtti napokban hallottam erről, így már nem tudtam ezt kivitelezni. Egyébként nem tudom nálad a látogató mit takar, nálunk nagyszülők, nagybácsi, keresztszülők pl bármikor jöhetnek, persze ha csak senki nem beteg. Amúgy meg nem kiállítási darab, hogy mindenki jöjjön nézegetni, főleg olyanok akikkel az ember nem is nagyon tartja a kapcsolatot. Ez nekem elég furcsa alapból, hogy babalátogatóba még olyanok is jönni akarnának akik amúgy évek óta azt se kérdezték meg hogy mi újság. Amúgy a másik meg, hogy pl ha van tesó vagy apuka sok emberrel dolgozik akkor ők is hazavihetik ugyanúgy
júl. 31. 06:01
 40/50 anonim ***** válasza:
38%

Túltolod ezt a 6 hetes gyermekágyat. Az akkor volt szokás, amikor a nők otthon szültek, brutál körülmények között és megjegyzem, az a nőknek szólt, nem a csecsemőknek. A rokonok, szomszédok, ismerősök akkor is mentek, segítettek, vitték a komatálat és a gyereket is megnézték, csak a nőnek nem kellett (jó esetben) 6 hétig dolgoznia, a gyerekágy nem azt jelentette, hogy 6 hétig senki nem ment oda megnézni a családot.

Amúgy nem kell senkit beengedni a kórhàzba, meg első nap, de azért elég durva 6 hétig kitiltani a nagyszülöket, nehogy megnézhessék már az unokát. A gyerekük gyerekét, akit feltehetően vártak, szeretnek. Szerintem csak a szeretetlen, sz*r családokban van ilyen, hogy egy anyuka nem várja, hogy mások is szeressék a gyerekét, vele örüljenek neki, ott van ilyen közömbösség a nagyszülők iránt.

júl. 31. 06:01
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!