Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elmehetek a helyemben megbeszé...

Elmehetek a helyemben megbeszélt időpontokra, baba nélkül?

Figyelt kérdés

Hamarabb jött a babánk, 37 hetesen született.

2 hetes, itthon vagyunk, minden rendben.

Viszont én még hetekkel ezelőtt beírattam magam egy utolsó "renoválásra", manikűr-pedikűr, kozmetikus, fodrász.

Nem mondtam le az időpontokat, úgy voltam vele, látjuk majd, hogy leszünk, a pici milyen, mennyire van el nélkülem.

A helyzet eddig szinte tökéletes, egyedül az éjszakák nehezebbek néha, mert van, hogy hajnalban többször ébred, de ez is lutri.

Hétfőn mennék körmöshöz, sima géllakk cserére kezemen, lábamon. Kb. 3 órát lennék távol.

Szerdán lenne a fodrász, kozmetikus, szintén 2,5-3 óra távollétet jelentene.

Nem tudom úgy időzíteni, hogy pont aludjon, mert hiába etetjük 3 óránként, van, hogy azonnal visszaalszik, máskor ébren van, nézelődik, kézben van. Plusz ugye fix időpontok, nem tudom variálni őket, max. annyival, hogy 5-10 perccel később/hamarabb megyek.

Apukájával maradna itthon mind a két alkalommal.

(nem vagyok bányarém, ezek nélkül is elvagyok, de tény és való, hogy sokat dobna a közérzetemen:D)

2024. júl. 20. 20:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
74%
70es akkor veled komoly bajok vannak ha ez se sikerül.
2024. aug. 19. 05:47
 72/76 anonim ***** válasza:

Ez is gyerekfüggő. Csecsemőként egyébként nálunk is kb. mindegy volt, ki veszi fel... 6-8 hónaposan sokkal-sokkal nehezebb volt bárki másra hagyni, pedig napi szinten voltak nálunk nagyszülők.

2024. aug. 19. 06:56
 73/76 anonim ***** válasza:
72 tudom, csak azt mondom hogy teljesen felesleges itt általánosítani, hogy gyerek mellől nem tud valaki elmenni, mert ez se feltétlenül igaz. A mi babánk pl kimondottan nem könnyű eset, sokszor egész nap nem alszik, csak üvölt meg enni akar, mégis meg tudom oldani amit akarok, a barátnőm kisfia meg pl tényleg az első hónapokban csak evett meg aludt. De ez pont olyan, hogy mindenki azzal jött, hogy majd megtudjuk mikor egész éjjel nem alszunk… Na cserébe a baba mióta mi nem keltjük enni 5 órát alszik egybe, egyszer kel fel éjjel, hogy éhes, szóval szerencsére az éjszakai alvással nincs gondunk.
2024. aug. 19. 10:15
 74/76 anonim ***** válasza:
menj nyugodtan az apuka siman el fogja latni a kicsit es neked meg jot tesz a felfrissules.
2024. aug. 21. 12:54
 75/76 anonim ***** válasza:
51%

Na akkor most az osanyak mindjart leminuszozhatnak engem. Amikor szultem huvelyi uton 16 oras vajudas utan 3 hetes volt a gyerek amikor muszaj volt bemennem a munkahelyemre . Hogy miert ? Mert fegyveres eroknel szolgaltam es egy olyan munkat vegeztunk a kollegammal amire senki mas nem volt akkor kikepezve. A kollega ui. elozo este autoval karambolozott es eletveszelyes allapotban fekudt az intenziven.A gyerekem nehany nap utan tapszeres lett, ebbe nem fogok belemenni miert. De MEGKERRT A FONOKOM hogy kepes lennek e a szulesi szabadsagom es egyebek ellenere egy 11 oras munkara mert maskeppen egyszeruen leall egy nagyon fontos kiserletsorozat amit IDORE BE KELLETT FEJEZNI. Olyan helyen ahol akkor en is dolgoztam nem volt erre tobb ember sot sem elvegezni nem tudtak volna sem alairasi joggal nem rendelkeztek. En pedig bementem es megcsinaltam a feladatot igaz nem 11 hanem 14 ora alatt. utana kocsival hazavittek es 1 evvel a szules utan amikor visszamentem dolgozni nagyon komoly elismerest es ezzel jaro kituntetest is kaptam.Es nagyon buszke voltam magamra. Anyosom latta el a gyereket mert a ferjem csak 2 hetente jart haza a szolgalati helyerol. ehhez kepes ha a kerdezo elmegy 3 orara a vilagon semmi kivetnivalo nincs benne. Es mielott sokan elkezdenek fujolni, igen az a feladat nekem annyira fontos volt hogy ha szules utan 3 nappal amikor mar fel tudtam kelni kernek fel ra akkor is megtettem volna. mert az ember eleteben nemcsak egyetlen fontos dolog van hanem idonkent tobb is. Nekem a hivatasom volt ilyen fontos es tudtam hogy a gyereknek semmi baja nem lesz nelkulem ey fel napig az anyosom kezeben aki 4 gyereket szult es nevelt fel.

Ja es meg egy szosszenet. Baratnom aki nyugdijazasaig kriminologuskent dolgozott, az akkor 10 napos gyereke mellole ment onkent egy bunteny helyszinere holott szulesi szabadsagon volt, de elengedhetetlennek tartotta hogy akkor es ott ne o legyen a helyszinelesnel.

2024. aug. 21. 13:14
 76/76 anonim ***** válasza:
75 én tudom ez milyen, én is elmentem 2 hetes gyerek mellöl, igaz csak pár órás munka volt, de mivel szerződés volt és más nem tudott helyettesíteni, így kénytelen voltam. Most 1 hónapos, általában hetente egy napra pár órát vigyáz rá valaki, hol anyukám, hol anyósom vagy a legjobb barátnőm. Anyatejes baba, de alapból lefejve, cumisüvegből eszik, a cicit csak nyugicicizésre hasznàlja, szal bárki meg tudja etetni. Egyébként apuka is itthonról dolgozik, szóval alapból felváltva rendezzük
2024. aug. 21. 13:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!