Kell D vitamin 2 éves korig vagy sem?
7 hónapos a lányom (tápszeres) 4 hónapos koráig kapott minden nap D vitamint aztán leálltam vele a gyerekorvos és a házi orvos tanácsára is (vizsgálat
után) hogy ne nőjjön be hamar a kutacsa mert ha hamar benő nyomhatja az agyát. Tehát 3 hónapja nem kap. Most beszélgettem egy ismerősömmel, kérdezte hogy van-e már foga a kicsinek, mondtam neki hogy még nincs, ami fura hogy 3 hónapos kora óta rág mindent, és nyáladzik + minden fogzásra utaló jel megvan szinte. Kérdezte hogy adok-e neki D vitamint? És mivel mondtam hogy nem, szinte leszedte a fejem hogy, hogy gondoltam én ezt mert mit okozhatok vele a gyereknek angolkór stb. Úgyhogy most rendesen össze vagyok zavarva. Ha adok neki hamar nő be a kutacsa és nyomja majd az agyát, ha nem adok meg angolkóros lehet... Első babás anyuka vagyok szóval ezt a vitaminozást nem tudom, a házi orvossal és a gyerekorvossal beszéltem meg eddig ezt de.. egy orvosnak kéne hinni de most egy kicsit azért idegeskedek ezen.
Egyébként egy husis életvidám jó alvó, jó evő, örökmozgó babáról van szó.
Fiam két éves és 3 hónapos, már egy ideje nem kapja.
De két éves koráig kapta minden nap
"Ha adok neki hamar nő be a kutacsa"
ILYEN NINCS, az a doki, aki ilyen mond, hülye!
De, valoban van ilyen, hogy valamelyik babanal valamilyen oknal fogva gyorsan no be a kutacsa, akkor valoban leallitanak a d-vitaminrol, ez nem egy kitalalt hulyeseg, ilyen van.
Viszont egy atlag, egeszseges fejlodesu gyereknel nincs ilyen. Az a kerdes, hogy az orvost ezt miert mondta. Valoban van problema vagy nincs, csak elovigyazatos?
En is adom meg amugy a kisfiamnak napi szinten, 1,5 eves.
Köszönöm a válaszokat! Ment mindenkinek a zöld kéz. Ha elkezdem most adni sokat késtem vele?
4-es nem tudom miért mondta az orvos, méghozzá mind2, eleve nagy kutaccsal született a lányom. De egyebet nem mondott. Csak hogy elég ha szeptembertől elejétől április végéig adom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!