Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elmehetek a helyemben megbeszé...

Elmehetek a helyemben megbeszélt időpontokra, baba nélkül?

Figyelt kérdés

Hamarabb jött a babánk, 37 hetesen született.

2 hetes, itthon vagyunk, minden rendben.

Viszont én még hetekkel ezelőtt beírattam magam egy utolsó "renoválásra", manikűr-pedikűr, kozmetikus, fodrász.

Nem mondtam le az időpontokat, úgy voltam vele, látjuk majd, hogy leszünk, a pici milyen, mennyire van el nélkülem.

A helyzet eddig szinte tökéletes, egyedül az éjszakák nehezebbek néha, mert van, hogy hajnalban többször ébred, de ez is lutri.

Hétfőn mennék körmöshöz, sima géllakk cserére kezemen, lábamon. Kb. 3 órát lennék távol.

Szerdán lenne a fodrász, kozmetikus, szintén 2,5-3 óra távollétet jelentene.

Nem tudom úgy időzíteni, hogy pont aludjon, mert hiába etetjük 3 óránként, van, hogy azonnal visszaalszik, máskor ébren van, nézelődik, kézben van. Plusz ugye fix időpontok, nem tudom variálni őket, max. annyival, hogy 5-10 perccel később/hamarabb megyek.

Apukájával maradna itthon mind a két alkalommal.

(nem vagyok bányarém, ezek nélkül is elvagyok, de tény és való, hogy sokat dobna a közérzetemen:D)

2024. júl. 20. 20:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 A kérdező kommentje:

43-as, nem tudom, te hová jársz pedikűröztetni, vagy mennyire érződnek esetedben a szagok, de ha ennyire durva, akkor fordulj orvoshoz, mert nem normális dolog, ha betéten, fehérneműn és nadrágon keresztül mások is érzik, ha vérzel...

A "nincs benned anyai ösztön" c. monológra pedig nem szeretnék reagálni. Bármit írnék, az úgyis csak rossz lenne. :)

2024. júl. 21. 12:40
 52/76 anonim ***** válasza:
5%
Nem magamon érzem, hanem másokon. Én nem felszíneskedtem az igényesség illúzióját keltve pár hetes baba mellett. :D
2024. júl. 21. 14:32
 53/76 anonim ***** válasza:
28%
Más meg igen… Miért baj az?
2024. júl. 21. 14:37
 54/76 anonim ***** válasza:
25%
Kérdező, ha te állandóan pihensz a baba mellett mikor főzől meg csinálod a házmunkát?
2024. júl. 21. 15:18
 55/76 anonim ***** válasza:
61%
54 nem a kérdező vagyok, de pl nálunk felváltva végezzük a férjemmel a házimunkát, néha anyu is besegít, kaját meg rendelünk
2024. júl. 21. 15:21
 56/76 anonim ***** válasza:
59%

54, és ez most miért lényeg?

Gondolom nem kézen sutykolja a ruhákat, a gépbe ki be pakolni kb 5 perc, nekem mosogatógép híján a mosogatás sem több mint 10 perc, lehet a kérdezőnek azt is csak be kell pakolni.

Porszívózás 20 perc, kaját rendelik, vagy hordják nekik az anyjának anyosek.

Igaza van, pihenjen csak

Én is ezt csináltam volna ha megtehették volna a gyerekek újszülött korában.

2024. júl. 21. 15:58
 57/76 A kérdező kommentje:

2 hete szültem, úgy gondolom, annyi kijár, hogy a babával legyek, ne pedig a konyhában...

De kérdésedre a válasz:

A férjem is felnőtt, életképes ember, képes összerakni egy lasagnet, vagy sült csirkét ebédre. Tegnap vacsorára chilis-fokhagymás rákot készített, bruschettával pl. Ugyanígy beindítja a mosogatógépet, elindítja a robotporszívót, kipakol a mosógépből, ha az lejárt.

Hétköznapokon amúgy ritkán főzünk, baba előtt is éttermeztünk/rendeltünk inkább. Most augusztusban még nem fog dolgozni, de szeptembertől az lesz valószínűleg, hogy ha ideje engedi, hazajön és hoz magával ebédet, hogy együtt ebédeljünk. Ha pedig nem, akkor ő is megoldja magának napközben az étkezést és én is.

A házimunkáról annyit, hogy a kisebb, napi teendőket megcsináljuk mind a ketten, de hetente kétszer jár hozzánk takarítónő is, így egy alaptisztaság mindig van.

2024. júl. 21. 16:01
 58/76 anonim ***** válasza:
71%
Jujj, szerintem itt páran felrobbannak, hogy neked ilyen luxi életed van :D
2024. júl. 21. 16:21
 59/76 A kérdező kommentje:
Eddig az volt a baj, hogy mennék valahová, most az, hogy mikor végzem a házimunkát, ha mindig pihenek. Fene sem érti már. :D
2024. júl. 21. 16:27
 60/76 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező érdekes.. házimunkát végezni most szültél, meg a babával akarsz lenni, de órákig szépíttetni magad máris friss vagy és üde és nem zavar az se hogy nem lesz veled a gyerek . Érdekes hozzáállás.
2024. júl. 21. 16:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!