Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Végső elkeseredésemben írok....

Végső elkeseredésemben írok. Borzasztó napjaim vannak már. Egyszerűen úgy érzem világgá mennék, sikítanék, sírnék, de nem tehetem meg mert itt van a kisbabám, akit imádok, de furcsán viselkedik. Rettegek. Normális amiket csinál?

Figyelt kérdés
Szülők, nagyszülők. Ez most hosszú lesz, de ki kell írnom magamból. Terhességem előtti időszak katasztrófa volt, sikertelen próbálkozások, nőgyógyászati beavatkozások hurcolták meg a lelkem. Majd boldogság következett, terhes lettem! A boldogság nem tartott sokáig, pánikolva vittem végig a terhességet. Ellentéte lettem az embernek, aki valaha voltam. Majd megszületett a gyönyörű kisfiam tavaly októberben. Magamra nem adtam, gyomorideggel keltem-feküdtem. Majd meg bolondultam, nézegettem a gyereket, hogy minden rendben van e vele! Beteg lettem. Egy kiegyensúlyozott, sovány, életvidám, társaságkedvelő emberből egy instabil, duci, pattanásos, zsíros hajú, elhanyagolt, mélabús, társaságot kerülő ember lettem. Ez nem én vagyok. Gyermekemet maximálisan rendeztem/rendezem. Mert bár már magamat nem, de őt mindennél jobban szeretem. Most ezen dolgozok/dolgozunk a családommal, hogy magamat is elfogadjam és tegyek magamért. Pszichiáterhez vittek, muszáj volt. Pszichológushoz kezdek járni augusztustól (most szabin van) állítólag jó a szakmájában. Apukám pedig elvisz Szlovákiába egy igazán jó idős természetgyógyászhoz. Szóval van segítségem. De mégis néha egyedül érzem magam. Mert csak én látok olyan a fiamon ami aggaszt. Látja a többi is, de szerintük rendben van ez így. Én annyira felelős szülő szeretnék lenni, hogy ha valami nem oké vele azt időben észre vegyem és mihamarabb kaphasson fejlesztést. Egyre több a környezetünkben az autista. Ettől félek én is. Egyik ismerős se vette észre. Állítólag nem voltak jelei. Mindig az az ember voltam aki bele mászott minden témába. Munkahelyemen is mindig a maximumot akartam nyújtani, az iskolában is, és az életben is. Ezért a gyerek nevelést is úgy gondolom tudatosan kell művelni. De ha így 9 hónaposra azt mondom, hogy vannak dolgok amik autisztikus tünetek azt mondják, hogy hülye vagyok, mit beszélek össze vissza. Ha pedig 3 év múlva írnám ki, akkor azt mondanák biztos voltak erre utaló jelek, milyen anya az ilyen aki ezt nem veszi észre. Szóval fel teszem a kérdést és remélem tudtok válaszolni. A kisfiam furcsa lett. Nyugodt baba volt. És egyszer csak hopp… érthetetlen módon mint akit kicseréltek. Ha valamit nem ér el ordít, hisztizik. Gondolok itt olyanra ha fel áll az ágy szélénél és nem éri el az ágy közepén lévő plüss játékát például. Ha oda mászik ahová nem szabad, a tiltást teljesen ignorálja. Ha mondom gyere ide nem jön, csak ha pl a mobilom a kezembe van. Természetesen nem én, hanem a mobil érdekli. Ha valamit nem bír, vagy valamit akar, vagy hirtelen nem tud hogy reagálni dolgokra akkor állandóan tapsol, vagy az ujjával a száját birizgálja és brümmög. Mutogatni, integetni nem tud, viszont a tenyerét nyitogatja és nézni valamint szokott körkörös csuklómozdulatokat csinálni. Ha éhes nem akar enni, hanem hisztis majd el múlik jó fél óra és talán eszik valamennyit. Darabos ételt megeszi, de hosszú ideig tart mert sose figyel oda. Ha beszélek neki, van hogy a szemembe néz, de inkább nem. Ha a haján, fülén, orrán bárhol ha van valami és le szeretném venni akkor kapálódzik, sír. Ja és van neki egy mozdulata ami még plussz aggaszt az pedig ilyen rángás, nem kéz, nem láb, egész test. Akik benne vannak ebben, lehetséges, hogy autista? Vagy ne parázzak rá ennyire, és várjam ki még hat az orvosság és a pszichológussal való beszélgetések. Vagy pedig ezek tényleg tünetek? Köszönöm ha tudsz válaszolni.

júl. 10. 10:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt kellene anyukaként megértened, hogy mindentől nem védhetjük meg őket, lesznek betegek és van, amelyik gyerek sajnos rendellenességgel születik. A gondolkodásodban ott a baj, hogy egyből a lehető legrosszabbra gondolsz.

Mi van akkor ha autista? Az autista nem egyenlő azzal, hogy életképtelen. Az autizmusnak rengeteg szintje van. és ma rengeteg autista van, aki nem is tud róla, hogy az, mert vannak, akik magasabb intelligenciaszinttel rendelkeznek, és alig tér el a viselkedésük. De nyílván vannak azok is, akik segítségre szorulnak. Próbáld meg ebből a rossz gondolkodásból kiszakítani magad, és ne csak az autizmussal magyarázni a viselkedését. a kisgyerekeket nagyon sok inger érni, nő a foga, létezik szeparációs szorongás, és később a dackorszak is el fog érkezni. Meg kellene értened, hogy gyerek, még nem tud beszélni, valahogyan ki kell fejezni azt, hogy mit akar, hangokat ad ki, sír. Hidd el, majd ha ki tudja mondani, hogy nem akkor kimondja és üvölt majd hozzá... Racionálisan kellene gondolkodnod. Egy 9 hónapos, ha valamit akar odamegy, mert kíváncsi, felfedez, ha járni fog ez simán durvulhat. Nem véletlen szokták azt mondani, hogy ebben a korban 2x annyira kell járjuk figyelni majd, mert simán egy lepke miatt is kifut egy kocsi elé, akkor is.

júl. 10. 11:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezek "tünetek", akkor az ilyen korú babák 99%-a beteg, autista, mit tudom én... Kicsit eressz le, megkeseríted a saját életedet!

Perinatális tanácsadóval, védőnővel is érdemes beszélgetned, mert semmi abnormális nincs abban, amit leírtál. Sem a gyerekkel, sem a gondolataiddal. Otthon babázni egy nagyon komoly (és legtöbbeknek teljesen ismeretlen) pszichés terhelés, amiben hidd el kevesebb az az anya, aki úgy érzi, hogy erre termett, mint az, akinek mindenféle hülyébbnél hülyébb gondolatok kavarognak a fejében.

Ha kapcsolódsz kisbabás anyukákkal, beszélgetsz perinatális tanácsadóval, akkor mind-mind visszafogják igazolni, hogy te is csak egy vagy a sok közül. Le kell ülni és átértékelni, illetve szakember segítségét kérni a szorongás és a maximalizmus leküzdésében. Ezekkel hosszútávon nem lehet gyereket nevelni. :)

júl. 10. 11:51
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A gyerkednek semmi baja viszont szedtem már antidepresszánst az elején az első egy két hét mélyzuhanás szinte rosszabb mint előtte ha lehet ne nagyon legyél egyedül! Utána kezd felfele ívelni, kitartást.
júl. 10. 12:32
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnalom hogy eddig jutottal, remelem ralepsz lassan a gyogyulas utjara es jobban leszel!!

A gyereked pontosan ugy viselkedik, ahogy azt kell. Es elarulom neked, hogy irrealis elvarasaid vannak. Szerinted mindig minden korulmenyek kozott hallgatni fog rad? Hat, erre aztan varhatsz, mert 3-5-15 eves korban is ezerszer lesz olyan, hogy te valamire nemet mondasz, a gyerek meg pont szarik bele :DD

Ezzel baratkozz meg, haha.

júl. 10. 13:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Már előttem többen írták, de nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a babád teljesen normálisan viselkedik. Neked kitartást, remélem mielőbb meggyógyulsz!
júl. 10. 16:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Jaj a rángás. Az úgy néz ki, hogy egy pár pillanatra úgy néz ki mintha kirázná a hideg? :D mert azon én is rengeteget aggódtam, míg utána nem néztem. Elvileg akkor csinálják, amikor pisilnek. Pee shiver-nek is nevezik. Megnéztem egyszer, pisis volt a pelus utána, úgyhogy azért csinálta.

A többi amit leírtál teljesen természetes. A szemkontaktus egyedül, ami érdekes lehet. De volt nekünk is egy időszak amikor pusztán nem akart rám figyelni. Ha ennyire aggódsz vedd ezeket fel videóra és küld el a neurológiára. Van email címük ahol megnézik ezeket és visszaírnak. Amúgy meg a kinézeted elhanyagolására annyit írnék, hogy mindenki átesik ezen. Ha változtatni akarsz akkor kis lépésekben tedd és napi rutin szerűen építsd be.

júl. 10. 17:45
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nem gondolnám hogy gond lenne. Nyugodj meg kérlek mert saját magad teszed tönkre.. mikor kisebb volt a fiam én is azt hittem autista.nem mutogatott 15 hónaposan sem. Sok dolog volt ami miatt gyanakodtam. Minden nap rettegtem és figyeltem a tüneteket. Aztàn egyszercsak észbe kaptam.. gondoltam magamba..”ember mit csinálsz” elveszed az időt magadtól és a gyerektől is az állandó megfigyeléssel.. ésha autista mivan.. akkor is a te gyereked és szeretni fogom.kàr ezen görcsölni míg semmit nem tudsz biztosan. Gondoltam magamban inkább legyen autista minthogy egy orvos is azt mondja nekem hogy beteg vagy bármi.. az enyém én szültem és történjék bármi segítem és ugyan úgy szeretem. Gondold át amit írtam. Ha neked ma kiderülne hogy autista mi változna? Semmi. Tied lenne és szeretnéd. Fejlesztést megkapná a maga idejében. De nyugi nem autista.
júl. 11. 08:23
 18/18 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm a válaszaitokat! ❤️
júl. 11. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!