Mikor ütött az éjszakai keléseik miatti fáradtság nálatok, anyáknál?
Írjátok le kérlek, hogy mennyi idős volt a babátok, mettől meddig aludt éjjel, hányszor kelt, hol aludt, kellett-e éjjel altatni vagy visszaaludt magától és hogy ti hogy éreztétek magatokat az éjszakai műszak miatt úgy általánosságban.
Az én fiam lassan 3 hónapos, éjjel 3-4x kel, de mióta mellettem alszik babaöbölben és az ágyban fekve szoptatom, már nem érzem magam olyan fáradtnak. Az elején is babaöbölben aludt, de akkor mindig kimentem a nappaliba és ülve szoptattam. Na akkor kivoltam, dőlt a fejem jobbra balra, utána hiába feküdtem vissza, nem tudtam elaludni.
8 hónapos korában.
Eleinte jó alvó volt, kelt 2-3 óránként enni meg egyre ritkábban, 3 hónapos kortól átaludta az éjszakát, nem voltam olyan fáradt.
Aztán elkezdte, hogy fél 5-kor már nem alszik vissza, 10x kel éjszaka vagy 1 óra mire visszaalszik, néha még több és egyik éjjel rosszabb volt mint a másik, emléknek se túl kellemes, pedig 9 éves már. De 8 hónapos korában volt egy olyan időszak, mikor bármikor ülve is elaludtam volna, aztán elkezdtem nappal is aludni, mert amúgy a gyerek nappal nem aludt olyan rosszul, mint éjszaka.
2. gyerek pedig extrém jó alvó volt, ő sem baba már, de tényleg csak akkor kelt, ha beteg volt, mondjuk levéve az éjszakai evéseket 2 hós korig persze.
Látom többeknek is az a tapasztalata, hogy nem is feltetlen az eleje a legrosszabb. Nekem főleg azert ütött később, mert nem számitottam rá.
Nálunk nem volt rosszabb 8-10 hónaposan, mint az elején, csak mar nagyon rég óta tartott es talán a hormonok sem hajtottak annyira, de akkoriban fordult elő először, hogy pl. nem mertem autóba ülni (vezetni), mert a faradsagtol teljesen lenullazódtak a reflexeim. Örültem ha a gyereket nem ejtem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!