Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor ütött az éjszakai...

Mikor ütött az éjszakai keléseik miatti fáradtság nálatok, anyáknál?

Figyelt kérdés

Írjátok le kérlek, hogy mennyi idős volt a babátok, mettől meddig aludt éjjel, hányszor kelt, hol aludt, kellett-e éjjel altatni vagy visszaaludt magától és hogy ti hogy éreztétek magatokat az éjszakai műszak miatt úgy általánosságban.

Az én fiam lassan 3 hónapos, éjjel 3-4x kel, de mióta mellettem alszik babaöbölben és az ágyban fekve szoptatom, már nem érzem magam olyan fáradtnak. Az elején is babaöbölben aludt, de akkor mindig kimentem a nappaliba és ülve szoptattam. Na akkor kivoltam, dőlt a fejem jobbra balra, utána hiába feküdtem vissza, nem tudtam elaludni.

jún. 16. 20:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem utott.

Az elso par honapba ha aludt a gyerek akkor en is. 😁 Akar nappal volt akar ejjel.

De nekem mind a 3 aranylag jo alvo volt. Teny h mellettem aludtak amig volt ejjeli szopi. Siman lehet h ezert.

jún. 16. 21:07
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom szerdán lesz 4 hónapos, éjjel 2-3x kel, de a legrosszabb éjszaka alatt csak fél órát aludtam. Nappal egyszerre csak 20-30 perceket alszik, úgyhogy nappal nem tudok aludni. Kb. 3 hete jött nálam az első hulláma a kimerültségnek. A rokonaim nagyon mondják, hogy pihenjek sokat, de segíteni egyik se jönne, úgyhogy egyelőre marad ez a helyzet.
jún. 16. 21:08
 3/15 anonim ***** válasza:

Amig csak annyi volt a keles, hogy mellettem volt, fekve szoptattam es amugy aludtunk, addig nem erdekelt az se, ha 10x kelt.

De amikor mar rendesen altatni kellett minden keles alkalmaval, ringatni, setalni vele, pattogni a labdan, minden anyamkinja es kelt vagy 5x, na az durva volt, mert sokaig tartott visszaaltatni.

Most maskepp nehez. Ha felkel ejszaka, minimum 2,5 orat ebren van. Nem naponta, de 2 naponta van ilyen, sot, olyan is, hogy 2x 2,5 orat van ebren egy ejszaka. Ez a pokol egy masik bugyra, foleg hogy mar 1 eves is elmult es mar nem tom miota ez megy 🤣

Nem vagyok a toppon, na.

jún. 16. 21:13
 4/15 anonim ***** válasza:

2-és valaszolonak: kitartást neked! Az én fiam is 20-30 perceket aludt, borzalmas volt. Épphogy elaltattam már kelt is. Csak mondom, hogy az 1x alvásra áttéres lesz megváltás, akkor én is mindig ledőltem. (az 1.óra 30 perc) de ennyi. Ami viszont jó volt, hogy éjjel jól aludt.

A kérdezőnek.: nekem a nagy tesó mindent hazahozott az oviból, így nagyon sokszor voltak kipurcantó éjszakáink. 4 hós korától kb.

jún. 16. 21:20
 5/15 anonim ***** válasza:
Hullámokban jött pár hetente. A kórházi tartózkodásom alatt kezdődött. :) Este indítottak, görcsöltem reggelig, nem tudtam aludni, másnap éjjel szültem, utána meg még két éjszakát (nem) aludtam bent a kórházban 5 babával egy szobában. A következő napon a vizitnél megkérdeztem hazaengednek-e ma és ha nem, akkor hol kell aláírnom a saját felelősséget. Ott már konkrétan ülve esett le a fejem, borzasztó volt. Otthon kaptam egy kis segítséget, így azért tudtam töltődni, de nagyon kemény volt. Letehetetlen baba, vagy aludt, vagy sírt, ha nem mászkáltam vele, vagy nem szoptattam, és csak engem fogadott el, köztes állapot nagyon kevés volt, úgyhogy nem tudtam pihengetni mellette, ha ébren volt. Nekem a kimerültség nem is csak fizikailag "ütött be", sokkal inkább mentálisan. Kimerültem, sírtam, elegem volt, megbántam a fél életem, nem láttam a kiutat... Szerintem 3-4 ilyen 2 hetes megborulásom is volt.
jún. 16. 21:46
 6/15 anonim ***** válasza:
A kórházban pic-en volt, csak fejni keltem az elején, utána is jól aludt mert sárga volt. Miután hazajöttünk, szerintem pár napot bírtam, az egyik éjszaka áttértem a fekve szoptatásba, belealudtam, és onnantól együtt aludtunk. Úgy már teljesen ki tudtam pihenni magam, pedig a sárgaság elmúltával 2 óránként kelt a fiam éjjel-nappal. A következő babával eleve így fogom, mert biztonságosabb ha nem vagyok túlfáradva.
jún. 16. 22:04
 7/15 anonim ***** válasza:
3 hetes koráig bírtam, addig volt olyan, hogy fél órát aludtam egy nap, vagy egyáltalán semmit, és ha mondjuk egy órát aludtam, annak már nagyon örültem. Addig húsz-huszonöt percig aludt, aztán sírt, evett, altatni kellett, őszintén, borzalmas volt. Nem értettem, hogy vagyok még egyáltalán életben. 0-24 fejgörcsöm volt, remegett a lábam, rángtak az izmaim (főleg a szemem mellett, meg a nyakamon), és a tükörbe nézve nem ismertem magamra. Három hetes volt, amikor lent sétáltunk, és amikor láttam, hogy alszik, és én nem tudok most azonnal lefeküdni valahova, hogy aludjak vele egy kicsit, elsírtam magam. A férjem megígérte, hogy aznap mindent megcsinál a gyerek körül helyettem, dugjak füldugót a fülembe és feküdjek le, de csak 4 órát hagyott aludni, mert nem fogadta el a baba a lefejt tejet, és vagy két és fél órán át egyhuzamban sírt. De már ez a négy óra is nagyon jót tett. Aztán körülbelül egy hónapos korától aludt úgy, hogy 2×3 órát én is tudtam aludni éjszaka, ez meg már elég ahhoz, hogy ne legyek teljesen kész.
jún. 16. 22:34
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem voltam halálos fáradt

Napközben aludtam vele amikor aludt.

Éjjel kb óránként kelt 10 hónapos koráig, velem aludt és csak mellen aludt vissza

jún. 16. 22:43
 9/15 anonim ***** válasza:
Jaj, és igen, éjjel sokkal könnyebb volt így, hogy együtt aludtunk, nem kellett maszkalnom.
jún. 16. 22:44
 10/15 anonim ***** válasza:
Hát nekem akkor, amikor 8 hónapos volt! Addig valahogy éltem a tartalékaimból, meg fel is voltam készülve, hogy az első pár hónap az a nem alvásról fog szólni. De amikor vége lett a hasfájós időszaknak, akkor jött a fogzás, meg a mozgásfejlődés, és ugyanúgy ment a 3-4x-i ébredés. Én viszont kipurcantam. Lényegesen jobb csak 2 éves korára lett.
jún. 16. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!