8 és fél hónapos baba nem akar állni?többi lent¡
Azt vettem észre hogy a környezetünkben lévő,tőle jóval kisebb babák ügyesen kinyomják magukat állásba pl anyukájuk ölében, vagy akár egy pár másodperce meg is állnak az ágynál. Az én kislányom amikor próbálom állítani az ölemben akkor is csak ülni akar hajlítja a lábát. Bébi kompban is csak ül és nem is próbálja tartani magát lábbal pedig leér neki.(és tudom hogy itt mindenki lehurrogja a bebi kompot, de neha bele kell tenni az egyensúly érzet miatt)
Esetleg volt valakinél ilyen??
O anyam 🤣
Nem kell allnia. 8 honaposan a kuszas “ elvart” meg lassan az egyedul ules. Ennyi.
Konyorogve kerlek, ne eroltesd az allast!
Bebi komp, no komment.
Ha nem áll, mégis milyen egyensúlyérzetről beszélünk? Ülve bárhol máshol is egyensúlyozhat, így ez már eleve egy logikai bukfenc...
A másik pedig, hogy a bébikomp, járássegítő és hasonlók pont rossz tesznek az egyensúllyal, hisz ezekben nem a babának kell megtalálni a saját egyensúlyát, hanem a támaszték miatt téves egyensúlyérzetet okoz...
Ráadásul ha te állítod, akkor nincs semmi motivációja, hogy magától álljon majd egyszer, így ne is csodálkozz, ha nem erőlködik.
Egyébként pedig nem kell állnia még egyáltalán, ahogy előttem is írták, 10 hónapos korig mászni meg esetleg ülni kell.
Azt is gyakran mondják, hogy amíg nem megkésett a mozgásfejlődés, addig minél tovább mászik, annál jobb, tehát majd a járást sem kell erőltetni :)
"de neha bele kell tenni az egyensúly érzet miatt"
Igen, igen, az ősember is úgy tanult meg állni, hogy bébikompba rakták. Amelyiket nem, az el is dőlt.
*irónia off*:
Nagyon hülye vagy, szerencsétlen gyerek.
A bebikomp pont, hogy hamis biztonságot ad neki. Pontosan olyan, mint amikor a járni nem tudó, vagy éppen a járást tanuló babákat vezetgetik.
A kompban nem erősödik a baba, nem tudja megtanulni a testét, nem érzi a saját testsúlyát. Pont, hogy valamelyest "satnyulnak" a láb és hátizmai, mert egyikkel sem a kemény talajon gyakorol.
Felejtsd el a kompót, tedd le a földre, fűbe, homokba, had fetrengjen, kússzon kemény és változatos felületeken.
Akármiylen kis idő is káros a kompban.
Nyílván mi is felnőttünk ezekben a cuccokban, de azóta szerencsére fejlődött a világ, rengeteg hiteles tanulmány van, ahol szakemberek nyilatkoznak.
A komp max a gyártóknak éri meg.
Nem áll, mert még nem érett meg rá. A bébikomppal meg csak rontasz a dolgon. Nem segíti az egyensúlyozásban. Semmiben nem segíti, épp hátráltatja a fejlődésben, hiszen arra kellene rájönnie, hogy lentről (mászásból, ülésből, térdelésből) kapaszkodjon felfelé, ehelyett te fentről lógatod szerencsétlent az ülepénél fogva. Ez épp az ellenkezője annak, amit ő magától csinálna.
8 hónaposan nem kell állnia. De azzal, amit csinálsz, csak rosszat teszel neki.
Hihetetlen, hogy van olyan anyuka, aki 2024-ben még állítgatja meg bébikompba pakolja a gyerekét.
Internetet használsz, ide képes voltál kiírni egy kérdést, de nem voltál képes szakoldalakon utánaolvasni, ahol 5 mp alatt megtudtad volna, hogy mindkettő igen káros, meg azt, hogy a babák NEM EGYFORMÁN fejlődnek. 8 hónaposan nem kell, hogy álljon.
Ja, és nem mentség, amivel jönni szoktak: "de én első gyerekes anyuka vagyok" Tájékozódni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!