Mi ez az irtózás a tápszertől? Hogy ment át ez az egész ilyen tápszer ellenességbe?
lusta az az anya aki kénytelen tápszert adni a babájának?
szoptatás: kényelmesen lefekszel a babádra az ágyra, megeteted és mindketten alszotok egy jót összebújva :)
tápszer: elmész boltba, egy vagyonért veszel tápszert. felforralod a fizet, lehűtöd, cumisüvegbe kiméred, hozzá mérsz tápszert, lefekszel az ágyra babáddal és szorongatod az üveget, hogy jó szögben álljon a kis szájába. és képzeld el mikor éjjel 2-kor ébred babád mert éhes...
mi ez az ítélkezés???
a legjobb a babának az anyatej, de ha nincs, meg kell etetni.
na meg 1 éves kor után kevés baba szopizik.
fogadjuk már el, hogy mások vagyunk, nem mindenkinek adatik meg, hogy 2-3 éves koráig anyatejjel táplálja a babáját!
Utolso hozzaszolot meg azzal egesztenem ki:
+ cumisuvegek egy vagyon amire megtalalod mi is jo a babanak
+ tapszert probalgatni
+ sterilizalo
+ uvegmosok (kefe/szivacs) ezt surun kell cserelgetni
+ a buntudat, hogy nem ment a szopi
Ja, és kedves 63%-os anyuka, te is azt irod, hogy az orvosodra hallgatsz, és oké, hogy azt mondja, hogy a csecsemőnek az anyatej a legjobb.
De: Kérdezd már meg arról is, hogy mi a legjobb a csecsemőnek akkor, ha valamilyen okból nincs számára anyatej??
Itt szerintem senki nem lustaságból vagy kényelemből tápszerezi a babáját, hanem mert nincs jobb megoldás!
Milyen érdekes, hogy mindkét szoptatáspárti anyuka 63, illetve 69%-ban hasznos válaszokat ad. Ezek után érthető is hogy miért. Mert a gusztustalan, ocsmány stílusukkal beleokoskodnak minden olyan tápszerrel kapcsolatos kérdésbe, amiről halvány gőzük sincs. Ezek tápszert még élőben nem is láttak, mert a boltok polcain is messziről elkerülik, mintha fertőzést terjesztene. Akkor honnan tudnának róla, pl az összetevőiről bármit is.
És az sem igaz, hogy a tápszeres anyukák jönnek ide kötekedni, hanem pont fordítva, minden békésnek induló kérdésnél idepofátlankodik egy ilyen szoptatós némber, és elkezd kötekedni, észt osztani, hogy mit kellett volna csinálni a tápszeradás helyett. Persze hogy minden valamire való anyuka megvédi magát.
Én is szoptattam a babámat, de én nem kerítettem ennek ekkora jelentőséget, mint ti, ha nem lett volna tejem, akkor kapott volna tápszert. Eeeenyiiii!
Utolsóval teljesen egyetértek..nem értem miért ez a legfontosabb téma,hogy tápszert vagy anyatejet eszik e a gyerek...
Ha nem lenne tejem,kapná a tápszert és kész.. én 2 hónaposan már paprikáskrumplit ettem mert nem volt más,cska ma lett divat ennyire óvni mindentől a gyereket ('tápot csak az állatok esznek"..no comment) .......
régen érdekes olyan dolgokat ettek a csecsemők,ha nem volt anyatej,amitől ma már az iylen ősasszonyoknak a haja égnek állna. Sőt,lehet,hogy ők is feles tejet meg paprikáskrumplit ettek..csak nem tudnak róla;) És mégis érdekes,hogy a 30-40 éves korosztályban feleannyi allergiás nincs mint a mostani ygerekek között. Imnkább örülni kéne,hogy ma már van megfelelő étel a csecsemők számára,ha anyatejet nem tudnak enni.
Egyébként a többieknek mondom,ne vegyék magukra ezeket a rosszindulatú megjegyzéseket,tapasztalataim szerint az iylen emberek mellén lógnak 5 évesen is a gyerekek,azért mert anyukának ez az életcélja ,a legnagyobb ambicioja,hogy szoptasson....
Az "okos" anutának üzenem, hogy a Ha tápszer nem tehéntejből van.
Nem volt tejem, de gyönyörű ,egészséges jól táplált a gyerekem. Köszönöm milupa!
ja és 11 hónapos még nem volt beteg , sőt lázas sem
kedves utolsó!
miből van az a HA (milupát írtál?) tápi amit adsz a babádnak?
Nekünk is HA tápi kellett vennünk, bebát, az tehéntej alapú.
régen volt olyan ami anyatej alapú volt de megszűntették :( gondolom kevés anyuka adott tejet :(
Mint már írtam, nézd meg szoptatáspárti válaszok leszavazva, bezzeg a tápszerpártiak. Ezért állnak a szoptató anyák alacsonyabb értéken, mint a tápszeresek.
Egyébként meg nem szoptatáspárti, TÁPSZERELLENES!!!!!!!!!! Olvasd már el a kérdést a százalékok böngészése helyett.
Mi ez a TÁPSZERELLENESSÉG a gyerek 10 hónapos korában!, azt gondolom 10 hónaposan már nem a tápszer-szoptatás a kérdés. Hanem a tápszer-tej, tejtermékek, tejszelet, túró rudi. Ti kevertétek ide a szoptatást meg az anyatejet.
És egyébként az meg külön tetszett és köszönöm a választ, bezzeg amikor még nem volt tápszer és feles tejet kaptak meg paprikás krumplit a gyerekek, kevésbé betegesek. Erről van szó. Nem kell tápszer, akkor sem ha már nincs tej, mert 10 hónapos gyerek kaphat feles tejet, szinte az összes tejterméket, paprikás krumplit. Minek a tápszer?
Ja és szinte az összes tápszer tehéntej alapú, és például egy vírusfertőzés esetén, amikor nem tanácsos tehéntejet inni, mert a bélbolyhok mit tudom én, tápszert sem lehet, ennyit az allergizálók lebontásától. Mertha annyira le lenne bontva, akkor nyugodtan lehetne adni, de nem lehet. Ugyanúgy tönkrevágja a bélrendszert, mint a tehéntej.
És egy csecsemőnek mi a xart adsz, ha nincs elég anyatej??? Paprikás krumplit??? Vagy netán felestejet? Én 34 évvel ezelőtt azt kaptam SAJNOS, és olyan vashiányos vérszegény vagyok fiatal tinikorom óta, amit nem tudnak kikezelni!!! Ezerszer inkább a tápszer, mint az újszülöttnek a feles tej. Pláne, hogy én még csak beszerezni sem tudok sehonnan házi tejet, a bolti, zacskós vagy dobozos tej meg ki tudja, mikor látott utoljára tehenet.
És azért került elő a szoptatás kontra tápszer téma, mert idetévedt egy olyan "kedves" anyuka, aki leszólt mindenkit, aki nem tudott szoptatni, mondván, márpedig mindenki tud szoptatni. HÁT NEM!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!