Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi ez az irtózás a tápszertől?...

Mi ez az irtózás a tápszertől? Hogy ment át ez az egész ilyen tápszer ellenességbe?

Figyelt kérdés
Az oké hogy ameddig csak tud az ember lánya,addig szoptasson, és ez nagyon jó is. De ha elfogy az anyatej, akkor miért reagálnak sokszor úgy mostanában az anyukák, hogy juj hát tápszert azt biztos nem adok neki, akkor már inkább sima tejet. Ezt főleg ilyen 9-10 hós kortól, 1 év körüli babák anyukáitól hallom. Miközben meg sokszor épp azt hallani hogy inkább babatejet, vagy 3as tápszert igyon az egy év körüli gyerek mivel abban sok hozzádott vitamin van, immunofortis meg ilyesmik. A tej (sima bolti) mitől lenne jobb ennél?
2010. okt. 29. 16:30
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
0%

Mondjuk az én gyerekeim semmilyen formában nem fogadták el a babatejet- és őszintén rettenetesen büdös és mellékízű mind. Az összeset végigpróbáltam mind a két gyereknél, mind a kukában landolt illetve ha nagyon drága volt, akkor a kávémban.

Mondjuk a nagy a sima tejet sem fogadta el semmilyen formában kb 2,5-3 éves koráig.

És hát én mondjuk nem is hiszek ebben, hogy a babatej annyira hű de jó, mert gyárban gyártott mesterséges por, ki tudja mi van benne? Jó nem foglalkozom ezzel, mert akkor simán éhen halnánk, de megértem azt az anyukát, aki a természetes dolgokat részesíti előnybe és nem ilyen mesterséges cuccokat mégha rá is van írva, hogy immunofortis meg hozzáadott vitamin. Szerintem egy jól táplált babának nincs erre szüksége.

2010. okt. 29. 16:44
 2/53 anonim ***** válasza:
77%

kisbabám 8 hónapos korától naponta háromszor kap tápszert.

ne tudd meg miket kaptam már anyukáktól.

vicc benne az, hogy az orvosunkon kívül senki véleménye nem érdekel, mégis magyaráznak nekem, hogy beteg lesz és dagadt, stb. nem tudom hogy van képük hozzá!

egészséges a gyönyörű babám, 11 hónaposan 9 kiló és 74cm ;)

a tápszer is tehéntej csak hozzáadott vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz és a tejfehérje szét van benne bontva, így kevésbé allergizál. én se értem mi ez az egész.

de a terhes vitaminnal is ez volt mikor terhes voltam...

2010. okt. 29. 16:48
 3/53 anonim ***** válasza:
10%

bocs de én szoptatáspárti vagyok. végig mentem minden! problémán ami a szoptatással kapcsolatos, és a mai napig vannak problémáim (kb 3-4 perc múlva jön a tej a mai napig), de SOHA nem adtam fel, 9 hós a kislányom és csal délben eszik mást, a többi étkezése mind anyatej.

amiket leírtatok ezekkel nincs is bajom, nekem azzal van bajom, amikor szül egy ismerősöm, és előtte mondogatja, hogy jaj, remélem tudok majd szoptatni bla bla, és amikor kisétál a picivel, elkezdi mondani, jaj nem volt tejem (ilyen nincs!), jaj nem tudott rendesen szopizni (ilyen sincs, minden újszülött tudja, ilyenkor az anyuka a "béna"), jaj elapadt 3-4-x hósan (ilyen sincs, a tej csakúgy nem apad el, van, amikor kevés lesz és ilyenkor azt hiszik "elapadt"....), és a férjem rokona a legdurvább: jaj, elválasztotta magát (6 hónapos csecsemő nem választja le magát könyörgöm!!!!!!!) szóval én ezektől vagyok kész! kicsit eltértem, de a lényege ezeknek szerintem, hogy kamuznak, inkább tápszert adnak, minthogy próbálkoznának, vagy csak azért hogy végig aludja az éjszakát (merthogy sokan ezt hiszik!)

2010. okt. 29. 17:07
 4/53 anonim ***** válasza:
66%

én babám 7 hónaposan kezdte az elválasztást. 1 hónapig szenvedtünk, hiába tettem cicire sírt, kifeszítette magát, ordított, elfordította a fejét...

egy hónap alatt elapadt a tejem is.

szerintem amiről nem tudsz inkább ne beszélj de pláne ne ítélkezz mások felett.

2. voltam

2010. okt. 29. 17:19
 5/53 anonim ***** válasza:
77%

17,07-es nek nagyon nincs igaza,mert igenis van,hogy anyukának már nincs teje,bármit megpróbál,és olyan is van,hogy nem tud szopni a baba és nem az anya a béna,és olyan is van hogy nem akar már szopni elutasítja az anyatejet.én tudnék belemenni vitatkozni,mert küzdöttem a tejjel,egy mellgyulladás miatt és csak a jó isten mentett meg hogy ne vágják fel a mellem,a tejem elapadt mégis visszahoztam,és szoptattam tovább,de egyszer csak az én picim már nem kart szopni tovább,5 hónaposan elutasította a mellem,igy fejtem neki a tejet,még pár hónapig,de egyre kevesebb lett majd elapadt,a dokinő szerint ez genetika is.szóval amiket felsoroltál azok nagyon nem állnak,butaságot beszélsz.

és azt se tudom mi ez tápszer iránti gyűlölet,fiam 22 hónapos és most kap tejet vacsira is eddig tápszert kapott,és meg volt az oka.

2010. okt. 29. 17:35
 6/53 anonim ***** válasza:
6%

mert valószínű érezte rajtad, hogy feszült vagy (mint pl most:)), és nem azért nem kellett neki a cici mert mellgyulladásod volt (ami nekem is volt)....

azzal az anyukával kicsit elbeszélgetnék, akinek a 7 hós gyereke leválasztotta magát (úristen....) szerinte, hogy mi lehet a háttérben.

egy szoptatós csecsemőnek az anyjára van a legnagyobb szüksége (mármint cicire, atejre), azt se tudja mi az a leválasztás, ha nincs egyéb dolog a háttérben (korai hozzátáplálás, pótlás, idegesség, és még sok-sok más)

SZÓVAL ÉN EZEKRŐL BESZÉLTEM!

Annyira bírom amikor valaki keresi a kifogásokat, minthogy szembenézzen önmagával és cselekedetivel! De ti csak magyarázzátok be magatoknak, hogy nem ti tehettek erről, hanem, ki, a gyereked?

2010. okt. 29. 17:44
 7/53 anonim ***** válasza:
85%
nem nem vagyok ideges,és akkor se voltam az.alap helyzetben nyugodt vagyok,de ha ez ennyire ideális lenne akkor minden anyuka miden gyerekét évekig szoptatná,mert de ez nem igy van és neked el kell fogadnod azt is hogy igenis van a te ideálisnak mondott állapotodon kívül rengeteg anyuka aki ezért mert azért nem tud szoptatni.és ne legyél ennyi flegma mert minden anyuka jót kar a gyerekének,és mégis van olyan hogy a csillagokat lehoztad mégse megy.fogadd el hogy van ilyen is.
2010. okt. 29. 17:49
 8/53 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 3hónapig rendesen cicizett!aztán nem fogadta el a mellem!amit lefejtem azt megette!sajna rá 1hónapra elapadt a tejem,pedig már a férjem is úgy fejte a mellem,hogy azt hittem ott pisilek be!más az,ha a baba kicicizi ami neki kell és utánna fejsz,vagy nem cicizik csak fejsz!utánna én is tápszert adtam neki 10hós koráig-semmi baja nem volt!nem volt se duci se sovány!10hós kora után adtam bolti tejet neki!nem értem aki már annyira szoptatás fanatikus,h 2éves gyerekénel is csak szinte anyatejed ad!még vizet se ad,merthát nem szomjas!végülis úgyis mindenki maga dönti el!
2010. okt. 29. 17:49
 9/53 anonim ***** válasza:
44%
Senki nem írta,h a baba tehet rólla!gondolom te nagyon tökéletes vagy,és jó anya!aki meg nem tud szoptatni az meg a világ legroszabb anyája!ën a hozzátáplálást 4hetesen kezdtem(alma levével),gondolom emiatt nem kellett a mellem-szerinted!sokan így nőttünk fel!ismerek én olyan csak anyatejes babát aki alig eszik meg valamit,még a kanállal,meg a pohárral sincs kibékülve!
2010. okt. 29. 17:58
 10/53 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy baba egy éves kora előtt abbahagyja a szopit, akkor tápszert kell kapnia, és nem pedig bolti tejet. A tudomány mai állása szerint így kell eljárni.

Lehet, de nem minden esetben igaz, hogy a tápszeres babák gyorsabban híznak amíg még picik, de ez már biztosan nem igaz a 6 hónapnál idősebb hozzátáplált babák esetében.

Egyébként az én babám még javában szopik. 6 hónapos+1 hetes.

2010. okt. 29. 18:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!