Mi ez az irtózás a tápszertől? Hogy ment át ez az egész ilyen tápszer ellenességbe?
En akkor bena vagyok!
Nem volt tejem....fejtem ejjel es nappal, de 20 milinel nem volt tobb.A cicit el sem fogadta.Hivtam szoptatasi tanacsadot es jartunk hozza.Mindent ittam es ettem amit mondtak, hogy lesz tole tejem.Nem lett.
Az ilyen megnyilvanulasoktol lesznek sokan depressziosak......nem voltal a helyzetembe igy ne itelkezz!!!
Mindig azok itelkeznek akinek ment a szoptatas....en sem vagom senki fejehez, hogy miert nem huvelyi uton szultel.
Én azt nem értem, miért megy erről még mindig a vita. Egy éves kor alatt (de manapság inkább 2 éves kor alatt) a tehéntej adása ellenjavallt, egyszerűen azért, mert sem összetételében, sem emészthetőségében, sem a felszivódásában nem felel meg a csecsemők igényeinek.
Persze, a legjobb az anyatej, és egyetlen tápszer sem tudja megközeliteni sem a tökéletességét, de azért ne legyünk elvakultak, a tápszereket mégiscsak úgy alakitják, hogy a lehető legjobb legyen a gyerekeknek.
Akik pedig azzal jönnek, hogy ilyen "mesterséges szarokat" nem adnak a babájuknak, azoktól megkérdezném, hogy szerintük a tehenek mit esznek? Tápot és antibiotikumokat, amivel a tejhozamot növelni lehet. Annyira ez sem természetes, ráadásul még allergizál, bélgyulladást, felszivódási zavarokat, stb.-t is okoz.
Akkor miért merül fel egyesekben akár csak egy pillanatig is, hogy jobbat tesz a gyerekének, ha tehéntejet ad neki??
Ja, és a tápszer jellegzetes szaga és ize az éppen annak "köszönhető", hogy a benne lévő fehérje különböző mértékben aminosavakra van darabolva, pont azért, hogy kevésbé allergizáljon és könnyebben emészthető legyen.
Nem tudom, hogy befelé forduló, lapos mellbimbóval, hogy csinálta volna kedves szuper anyukánk a szoptatást... Bimbóvédővel szoptattam, de mire megtaláltam a megfelelőt, már vérhólyag volt a mellemen, lett egy frankó mellgyulladásom is, 39 fokos lázzal. Penicillin érzékeny vagyok, ezért csak olyan antibiotikumot szedhettem, amit szoptatás alatt nem is lehetett volna.
5 hónapos lett a kisfiam, amikor szó szerint kiköpte a mellem, sírt, nem akart szopizni. Addig sem volt sok tejem, pedig ittam teát, szedtem homeós bogyót, masszíroztam, fejtem, szaporítani próbáltam, nem lett több. Amikor kisfiam úgy döntött, hogy neki nem kell a tejem, gondoltam majd megkapja lefejve. 30 ml jött le a két mellemből, úgy, hogy az utolsó cseppig kipasszíroztam mindent, ja, és előtte 12 órával szoptattam utoljára.
Kedves 17.07-es igen okoska, mi a jó hála Istent csináltál volna? Mert én bizony itt már feladtam, mert NEM VOLT ÉRTELME!!!
A kisfiam így utána csak tápszert kapott, és lám, makk egészséges, még mindig él. 11 hónaposan volt először náthás, a dokibácsi már felhívott, hogy mi van velünk, nagyon el vagyunk tűnve...
Erről ennyit, hogy mennyire kellett volna erőltetnem ezek után is.
Nem tudom,mások ,hogy vannak vele,de nekem a fülemen folyik már ki ez a nagy cirkusz az anyetej ,szoptatás,meg a tápszer körül.. mindenki etesse azzal a gyerekét,amivel akarja, az immunitás szempontjából majdnem teljesen midnegy az első 6hét után,hogy anyatejet vagy tápszert ezsik a gyerek,mert 70%ban a genetika hatráozza meg ki mennyire fogékony a betegségekre. Jó az anyatej,a szoptatás is,szüksége van rá a babának HA VAN TEJ! Ha nincs,akkor haljon éhen a gyerek???? Érdekes,hogy az anyatejes és a tápszeres babák is rendben és egészségben felnőnek... Nem értme miért kell utálkozni ilyen gyerekesen ,rosszindulatu megjegyzéseket tenni,mintha ez lenne egyeseknek az életcéljuk komolyan.. Az,hogy a gyerek allergiás lesz e a tejre abszolút zsákbamacska. Én nem adom kb 1,5-2 éves koráig, viszont én sem kaptam 2 éevs koromig (pedig akkoriban nem volt iylen nagy tüntetés ellene) ,mégis érzékeny vagyok rá,minden bajom van már egy pohártól is.
Az én családomban sosem volt központi téma,hogy ki meddig szoptat,vagy miylen tápszert ad..egyszerűen nem csak erről szól ,nem valami bevizsgálatlan fürészport eszik a gyerek a tápszerrel.
A lényeg,hogy szépen fejlődjön és boldog legyen.
Egyébként ez a tej,és hozzátpálálás téma már cska onnan is látszik,hogy mennyire fel van fújva,hogy minden országban mást tartanak az ideálisnak,más ételeket adnak először és más korban...
és mégis mindenhol felnőnek az emberek,túl van ez lihegve,a szoptatás ,a tápszer,a tej egyaránt szerintem..
Sziasztok. Hú mennyi válasz :) 18.54-esnek köszönöm, én is így tudtam " a tudomány mai állása szerint 1 éves kor alatt nem adunk tejet...tápszert adunk".
Én is így tudtam és így tanultam. Kíváncsi voltam, más is tudja e így.
Nekem mindkét gyermekem 11 hósan kezdte megunni a cicizést és egy hónapig küzdöttem még aztán feladtam.
Amúgy én is anyatej és szoptatás párti vagyok és én is rengeteget küzdöttem sajnos (főképp az első babánál) de akármilyen jól is állok hozzá és szerettem volna még szoptatni egyszerűen egyik gyerekem se kérte többet. Mindent végigzongoráztunk, de igazából már minden evést önállóan szerettek volna csinálni (felcsipegetve az ételt stb.)
Mivel én allergiás vagyok ezért nem akartam tejet adni neki és tápszert vettem a mások által is felsorolt okokból (orvossal is beszéltem nyilván).
De sokszor hallom hogy jaj tápszert azt aztán nem adnak a gyereknek, de a tejszelet, a túrórudi meg puding az megy...(ami nem baj bizonyos mennyiségben csak azt nem értem hogy akkor a tápszer miért lett bűnösnek kikiáltva?)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
jujjj de idegesek vagytok!
sajnálom, hogy így gondoljátok, sajnálom, hogy nem "tudtatok" szoptatni, ami a világ legcsodálatosabb dolga, és sajnálom, de nem értelek meg titeket, és remélem nem kerülök ilyen helyzetbe, mert ÉN NEM ADOM FEL!
sziasztok és jó éjt.
nyugodtan reagáljatok, de én ide vissza nem térek!
Kedves 17:07, remélem soha nem tudod meg, hogy mit éltem át mikor rá kellett jönnöm, hogy nem tudok szoptatni.
További jó szoptatást, örülök, hogy neked sikerült, biztos jobb anya vagy mint én. Tudod mi.... akiknek ez nem sikerült, ezt nem egy sikersztoriként éljük meg , köszönjük, hogy kedves írásoddal mégegyet belékrúgtál.
Egy 11 hónapos gyönyörű, egészséges , TÁPSZERES KISFIÚ ANYUKÁJA.
En nem hiszem, hogy ez a vilag legjobb erzes....Szamomra sokkal jobb erzes amikor ram mosolyog vagy azt mondja ajja (anya)...ez a lagcsodaalatosabb, hogy feltetel nelkul szeretjuk egymast....mindig es minden helyzetben!!
Kar vagdalkkolzni ugy sincs igazad:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!