Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Régen ennyire más lett volna...

Régen ennyire más lett volna a gyereknevelés? “Ne szoktasd rá” tanácsok.

Figyelt kérdés

Megszületett a babánk és bármit mesélek nagyszüleimnek, azt mondják, ne szoktassam rá..

Döcögtetem, ha meg akarom nyugtatni. Sétálok vele, hogy elaludjon. Cicit kap, ahányszor csak kéri. A hasamon alszik.

Én csak örülök, ha valami beválik nála. Nem is értem, ha valami működik, akkor inkább ne is csináljam? Hogy csinálhatták anno?

Anno nem tudták, hogy egy csecsemőnek szükségletei vannak, amiket el kell látni és nem ez a megfelelő életkor a neveléshez?

ápr. 21. 22:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen más világ volt. Sokat dolgoztak és idejük, pénzük sem volt annyi, hogy minden meglegyen a gyereknek. Tápszerre se futotta. Abba az időbe ezért kezdték előbb a ht.-t. És azt ette amit ők, pörkőltet, szalonnát stb. csak a nagyszülők azt hiszik ez volt a jó, mert felnőttek így is a gyerekek.
ápr. 22. 05:55
 12/26 anonim ***** válasza:
64%

Ti még sosem hallottatok bölcsőről? Abban ringatták a gyereket, hogy ne sírjon. A nagymamámnaknis volt, az ágya mellett volt a bölcső

A frissen szült nőnek pedig gyerekágyas volt. Nem csinált mást mint feküdt az ágyban, regenerálodott és szoptatott. A háztartást más látta el. Nem főzött, a szomszédok hozták a komatálat. Az anya meg szoptatott az ágyban. Ha nem így tett volna a csecsemő meghal, mery nem volt tápszer.

A mai módszerek is elavultnak lesznek egyszer

ápr. 22. 05:57
 13/26 anonim ***** válasza:
80%

Sokat változtak a dolgok, de abban az egyben igaza van a nagyszüleidnek, hogy csak olyasmire szoktasd rá a gyereket, amiről nem lesz nehéz leszoktatni. Kicsit nézz körül itt a gyakorin ebben a kategóriában, a kérdések fele a hogyan szoktassam le "ciciről" / hogyan szoktassam át/vissza a saját ágyába tengelyen mozog, akár 3-4 éves gyerekek kapcsán is. És olyankor senkinek nem jut eszébe az előző generációkat szidni... Csak az, hogy ja hát ez nekünk szuperül bevált - csak most szenvedünk, mert senki se alszik, a gyerek meg nem érti, hirtelen miért nem szabad valamit, amit egész eddigi életében (!) megszokott.

Szóval jól gondold meg, és tanulj mások hibáiból.

ápr. 22. 06:42
 14/26 A kérdező kommentje:
Utolsó: mit javasolsz, hogy kerüljem el, hogy “rászokjon a cicire”?
ápr. 22. 07:14
 15/26 anonim ***** válasza:
93%
Értem én hogy azok az elavult nézetek, viszont most meg már ott tartunk, hogy egy nőnek lassan az anyaságon kívül nincs is élete és a gyerek 1 éves korára mindenki kikészül, biztos hogy ez a tuti módszer? Azért valahol meg kellene találni az arany középutat szerintem a baba és a mama igényei közt
ápr. 22. 07:34
 16/26 anonim ***** válasza:
91%

Mostani gyereknevelés átment gyerekuralomba. A szülőknek semmi idejük sem magukra, sem egymásra, mert minden a gyerek örül forog.

Nem csecsemőkről van szó. Csecsemőt nyilván meg kell etetni, ha éhes. Azonnal, nem fog várni. Tisztába kell tenni, ha bekakilt. Azonnal, mert csípi a popsiját. Ha álmos, el kell altatni. Ha nyűgös, hordozod, babakocsiba teszed stb. De a csecsemőkor elmúlik. De a mai szülők folytatják a gyerek kiszolgálását. A gyerek nem része lesz a családnak, hanem felette áll.

Kérdező, most nagyon büszke vagy magadra, erezni az írásodból, hogy te tudod jól, a nagyszülők meg nem tudták. Az unokáid is így fogják gondolni. Már ha lesznek, mert sok nő azért nem szül gyereket, mert azt látja, hogy az anyaság 18 évig tartó rabszolgaság, mindig a gyerek van központban, és ebből - érthetően - nem kér.

ápr. 22. 08:13
 17/26 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk ilyenek voltak: nem akart elaludni az istennek sem. Mondja a férjem megy vele egy kört, a kocsiban elalszik egy perc alatt, mondom persze, aztán majd járhatom vele az utcákat ha azt akarom hogy aludjon.

Vagy pl hogy ringatásra aludjon el. Most 2.5 éves és 14 kiló és a mai napig úgy alszik el ahogy kiskorában megszokta, én a földön ülök törökülésben és ő meg csecsemő pózban fekszik az ölemben. Mondjuk 2 perc de várom a kistesóját, ha akarnám sem tudnám az ölemben hurcolászni a pocaktól.

Nekem mondjuk pl a hasamon az első hónapjában aludt meg azóta ha beteg, de képzeld el, napi 2-2.5 órát fekszel hanyatt, se mozdulni, se pisilni. Azért van amit érdemes átgondolni tényleg, de döcögtesd nyugodtan, mondj hozzá valamit pl hej Gyula vagy Így lovagolnak a szászok, abból mondjuk nem lesz hosszútávon gond de van ami neked lesz marha rossz 2 év múlva.

ápr. 22. 08:19
 18/26 anonim ***** válasza:
93%
16os nagyon jól megfogalmazta. Illetve ha nagyon ki akarjuk ezt sarkítani, ha pl sír a gyerek, mert éhes azért nem kell eldobni rögtön az utolsó falat reggelidet, szerintem túléli ha vár 2 percet
ápr. 22. 08:20
 19/26 anonim ***** válasza:
89%

Utolsó: mit javasolsz, hogy kerüljem el, hogy “rászokjon a cicire”?

Erre majd 2 - 3 éves korában elég lesz aggódnod, vagy 4, ha nem sikerül.

Itt ugyanis nyilvánvalóan nem a táplálkozásra használt ciciről van szó, hanem a megszokott komfortciciről, pl alvás előtt vagy sírás után.

ápr. 22. 08:37
 20/26 A kérdező kommentje:

2 hetes babáról beszélünk. Ha leteszem a hasamról, perceken belül sír. Így legalább tudok én is pihenni éjjel.

A mamám mesélte, hogy az ő idejében mindenkit tápszereztek, mert akkor azt tartották jónak. Anya engem hagyott sírni a kiságyban, amíg el nem hallgattam. Szerintem azóta sokat fejlődött a pszichológia és már jobban tudjuk, hogy működik egy kisbaba. Tisztában vagyok azzal, hogy mire nekem unokám lesz, változni fognak az ajánlások.

Azt hallom, hogy mit ne csináljak a babával, de miért nem azt mondja meg valaki, hogy mit csináljak? Ha már az nem jó szerintük, ahogy én csinálom.

ápr. 22. 11:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!