Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan "tanultatok meg"...

Hogyan "tanultatok meg" anyának lenni?

Figyelt kérdés

Nemrég ért a meglepetés minket, hogy kisbabánk lesz.

Ami egyrészt nagyon nagy öröm és boldogság, viszont közben néha rám tör a pánik, hogy úristen mi lesz velünk majd.

21 éves vagyok, az egyetemi tanulmányaim közepén és eddig közöm nem volt még babákhoz, semmilyen szinten. És ez ejt kétségbe, hogy mégis hogyan fogjuk tudni ellátni, honnan tudjuk majd, éppen miért sír, mire van szüksége.

Fogalmam sincs, hogyan tanulhatnék bele az anyaság rejtelmeibe úgy, hogy a "legfiatalabb anyuka" a környezetemben az a saját anyám.

Az a gond, hogy a fő információs forrásom mindennel kapcsolatban a TikTok, de kicsit hülyén érezném magam, ha egy gyerek életben tartásáról ott informálódnék.

ápr. 1. 20:06
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:

Nyugi! Egyfelől egy csomó dolog érzésből menni fog. Ha nem elsőre, hát többedjére. Össze fogtok a babáddal csiszolódni. A másik, hogy minden baba más. Vannak általános dolgok, mint a pelenkázás, fürdetés és vannak, amiket nem lehet megtanulni, legfeljebb tippeket hallgatni és kipróbálni. Például, hogy tudod megnyugtatni. Édesanyám a 4. gyerekénél azt hitte, ha hárommal már sokat tapasztalt, a negyedik kisujjból menni fog, de ő aztán mindenre rácáfolt, új módszereket kellett kikísérleteznie. A kislányunk a 6. unokája és néha ugyanúgy nem tud valamit megoldani nála, mint én. Úgyhogy ha jön valaki nagy mellénnyel, hogy ő már x gyereket felnevelt, ezért mindent tud, ne higgy neki! Sokat számít a tapasztalat, de nem minden. Érdemes lehet meghallgatni, de te vagy az anyja, te döntesz. És nem leszel azért sz.r anya, ha úgy érzed, hogy nem azt kell csinálni, amit a 6 gyerekes szomszéd néni javasol. Nekem annyiból jó dolgom volt, hogy a tesómék ideiglenesen hazaköltöztek, amikor az első gyerekük született, náluk elég sokat babáztam.

Könyvek: Szerintem hasznos utánaolvasni például a fejlődési mérföldköveknek, esetleg megnézni, hogy milyen irányzatok vannak ebben-abban, hogy eldönthesd, neked mi jön jobban be, aztán úgyis van, ami a babán múlik. Előttem írták pl. a hordozást. Jó, ha tudod, miről szól és miben lehet, mi az, amibe újszülöttet is rakhatsz, aztán van, akinél nem jön be a babának, másnál meg hatalmas segítség. Az sem hátrány, ha hallasz olyanról, hogy szeparációs szorongás vagy dackorszak. Jó, ha tudod, hogy nem vagy egyedül valamilyen problémával.

Sok sikert és jó babázást, gyereknevelést!

ápr. 1. 22:32
 42/54 anonim ***** válasza:
100%

Semmi sem készít fel csak max megnyugtat. Nekem volt "Az a 9 hónap" könyvem az megnyugtatott ha volt tünetem terhesség közben. Amikor terhességi cukorbetegségem lett akkor csatlakoztam egy olyan csoporthoz,mert diéta terén a doki nem volt nagy segítség. Amikor kiderült hogy császár lesz a vége akkor felraktam a császárvonal appot. Mikor megszületett ez az app sokat segített. Szoptatás terén egy szoptatási facebook csoport segített és q védőnő. Persze mindenre ott a Google.

Amikor megszületik muszáj megoldanid és pokoli nehéz meg kimerítő az eleje,de az ember idővel belejön. Végén felismered miért sír,mi vígasztalja meg és amint tudod mit csinálsz megint változik a gyerek és kezdődik elölről 😅

ápr. 1. 23:13
 43/54 anonim ***** válasza:
95%

Nekem sem volt soha a közelemben baba, nem is olvastam, nem néztem videókat, Meg mutatták mit hogy kell aztán próbáltuk életben tartani - és szerencsére sokkal könnyebb, mint pl a növényeket...

Mindenesetre ne nézd a tiktokot és insta anyukákat

ápr. 2. 00:13
 44/54 anonim ***** válasza:
70%

"Az a gond, hogy a fő információs forrásom mindennel kapcsolatban a TikTok"

...és ez egy egyetemista...

ápr. 2. 02:41
 45/54 anonim ***** válasza:
100%
Én a ceglédi kórházba tartozom,de mivel nem akartam ott szülni,így magán orvoshoz jártam pestre,havi 30 ezerért.Így szülhettem a sotén.Az orvosomat viszont nem láttam,mivel nem szülhet senki az orvosánál.Ettől miért kéne bepánikolni?A sotén mindenki kedves és jó orvosok vannak.Persze nem tudom te hol akarsz szülni.
ápr. 2. 05:23
 46/54 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező azért megnézném egyetemistaként mennyi saját bevételed van hogy havi kb 100 ezer plusz ne terheljen meg. Mert gondolom nem a szüleidnél élve, vagy őket lehúzva tervezitek nevelni.
ápr. 2. 06:17
 47/54 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy jó pszichológust is keress, már most…
ápr. 2. 07:58
 48/54 anonim ***** válasza:
80%

#46 Honnan tudod hogy a párja nem egy végzett informatikus, vagy orvos aki havi 1 milliót visz haza, a kérdezőnek meg nincs pl egy nagyszülőktől örökölt tehermentes ingatlana?

Gondolom a hallgatói gyedről se hallottál, ha azt akarnád felhozni hogy mi lesz ha otthagyja a párja...

Vagy elég az is ha a szülei nem "átlag" emberek, mondjuk egy szállodalánc tulajdonosának a lányának furcsa lenne felróni, hogy azért vezessen el egy gyereket mert nem kezdett még el valahol "aprópénzt" keresni, vannak akik soha életükben nem a saját fizetésükből fognak valójában élni, hanem abból amit a szüleik felépítettek.

ápr. 2. 08:03
 49/54 babyboom567 ***** válasza:
55%

Hát nézd.Tényleg még van időd dolgozni magadon,mert elárulok egy titkot.7 évesem van,még nem volt olyan NAP!!!! a 7 év és 4 hónap alatt,ami úgy ment volna mint amit elterveztem.Már többször volt ideg-összeroppanásom(na nem a pelusozás,meg ilyen sz@rok miatt),pedig én nem is voltam fiatal,tervezett/nagyon várt baba a gyerekem,és gyerek előtt egy precíz,mindent megtervező,kedves, türelmes, odaadó,mindenkin segítő,tanulékony,végtelenül nyugodt ember voltam.És olyan dolgokon a szemem sem rezzent meg amiket írsz,hogy pl hogy fogok pelenkázni stb.

Ha te már most így rástesszelsz alap dolgokra is(pl pelusozás),ha meglesz a baba össze fogsz omlani.

Senki sem tud pelusozni az elején,mindenkinek lesz nyakig sz@ros a gyereke,mindenkinek lesz tocsogó pisis a gyereke,ezeken röhögj egy jót és átöltöztted/tisztába rakod.Próbálj meg lazítani,mert szükséged lesz arra az energiára amit most feleslegesen elpazarolsz.Menni fog!! A Te gyerekednek TE leszel a legjobb anyuka!!

ápr. 2. 08:18
 50/54 anonim ***** válasza:
80%
Már meg se haragudj 46.. De hogy jössz te ahhoz, hogy más pénztárcájában turkálj. Szerintem senkinek semmi köze hozzá. Miért kellene + 100 000 saját jövedelmének lenni? Ketten vállalnak babát... Ott az apuka keresete is ;)
ápr. 2. 10:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!