Anyukák, mennyi idő alatt tanultátok/értettétek meg, hogy mit jelent a babátok sírása?
2-3 hónapos korában már elég biztosan ment.
Most 8 hónapos és néha saját maga szórakoztatására elég hülye hangokat ad ki. Morog, "üvölt" (mintha oroszlánt akarna utánozni), vagy épp monotonná teszi a halandzsát, amikor altatja magát. Sok ilyen erősebb hangkiadást mások sírásnak vélnek.
Múltkor a nődokimnál (egyben szülészemnél) voltam vizsgálaton, a baba kint maradt az apjával a váróban. Az ajtók nyitva voltak, így behallatszott a monoton dünnyögése, ahogy altatta magát. A doki meglepetten kifelé nézett, hogy mi baja van, miért sír?
Pár perccel később ki is jött velem megnézni a babát, aki az apja vállán kiterülve aludt addigra.
Olyan 3 hónapos korára.. most 5 hónapos, de azért most is van, hogy nem tudom miért sír. Most elkezdett jönni a foga, és nyűgösebb, sokszor nem látok rá más magyarázatot (tuti hogy nem éhes, nem álmos, tiszta a pelus, stb.)
Mindenesetre már tudom, hogy ha fáj valamije, akkor élesen sír, fájdalmasan, sokszor feszíti, tekergeti magát közben, ha álmos akkor inkább nyűglődik és "nyekereg", közben dörzsöli a szemét, stb..
Ahogy sok időt vagy a babáddal, látni fogod majd. Ha pedig nem tudod éppen, akkor végigpróbálsz mindent amíg ki nem derül mi a baj :) (peluscsere, mellre tétel, stb.).
https://www.youtube.com/watch?v=ValdMXD5wQI
Rokon babákon már teszteltem az éhes és büfiznem kell sírást, működött.
Júliustól élesben megy a játék a sajátommal :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!