Ha elmegy a gyereketek a mamához tartva van a napi rutin?
Figyelt kérdés
Kisfiam 11 hónapos. Napi 2x alszik, egyszer délelőtt rövidet, délután hosszabbat. Nem volt még sokszor el a kisfiam most kezdtük nem rég el, viszont anyósom a napi rutint nem tartja. A legnagyobb gond az alvás, nincs lefektetve időben, aminek az lett a vége kétszer is hogy este 11kor és hajnali 1kor aludt el. Hát majdnem dobtam egy hatást. Megkérdeztem tőle és az volt a válasz hogy nem tudott elaludni a fiam. A másik ami mondjuk a rutinnal szerintem kisebb gond, a kaja. Állandóan tapszerrel tomne amikor nála van, mindig kell raknom neki hiába mondom hogy egy adag elég a többi főtt kaja. Nem meri etetni mert hogy baj lesz... Most csomagoljak neki? Hát így nem szívesen engedem el, mivel velem is és a kisgyerekkel is kiszúr. Nálatok hogy van ez? Egyáltalán itt van ennek a "csavargásnak" az ideje?márc. 4. 22:26
51/58 anonim válasza:
Mert ez nem segítség, nem mindegyik gyerek viseli jól, hogy 2-3 napig minden úgy van ahogy ő gondolja.
Amikor haza jön napokig örjöng mert itt nem ő dirigál.
52/58 anonim válasza:
De nem értem, miért nem opció az, hogy mittudomén, ott van a nagyinál a gyerek 9-től 1-2-ig, és akkor mamánál is volt, meg a délutánját is te koordinálod kedved szerint.
Egy 11 hónapost nem értem, miért kell egész napra ott hagyni, mondjatok nemet és kész, nem az a két megoldás van, hogy A) egyáltalán nem mehet, B) csak egész napra mehet.
Tök jó, hogy a nagyi ennyire szereti, de lehet tartani a határokat ebben a dologban.
53/58 anonim válasza:
52# Ezt nem értem én se. Miért nem jó egy két óra.
54/58 anonim válasza:
52es, 53as.. Írta a kérdező, hogy a mama erősködik az egész napos találkozás mellett, és már régóta... És nyilván mivel egyre nagyobb, a kérdező szeretne a nagyi kedvében is járni... Nem önszántából akarja lepasszolni.... De mint látjuk, nem túl jó ötlet volt beadni a derekát a mamának, mert a gyermek egyértelműen meg nincs felkeszulve, hogy ennyi időt az anyjától távol töltsön, sem a kérdezőnek, sem a gyereknek nem jó ez így. A megoldás a komunikáció, ahogy többen írták, legyen csak pár órát a mamánál, esetleg menjen a mama a kerdezőhöz, és akkor tudjátok tartani a napi rutint a mama meg igazodik hozzá.
55/58 anonim válasza:
De nem a mama a gyerek anyja,ő itt egy másodlagos szereplő a történetbe. Kérdező, meg kell mondani, hogy pár órát lesz ott két hetente és kész. Nem kell ezen mit magyarázni sem. És ha erősködik mi van?:D komolyan sokan annyira félnek a családtól,hogy őrület. Hagyjátok,hogy megalázzanak,irányítsanak.
56/58 A kérdező kommentje:
Ahogy 54-es leírta, ez pontosan így van. Kommunikáciora természetesen nyitott vagyok, csak legyen aki ért is abból amit kérek. Pl. A kaja, istenert nem veszi be a mama agya, hogy nem, azaz NEM rakok egy adag tapszernel többet.. és igen pár órát fog csak nála tölteni, ilyen egyelőre nem lesz hogy déltől 5-6ig. Ha meg nem tetszik akkor kénytelen leszek összeveszni vele, és sajnos vele nem nehéz, de sebaj.
márc. 6. 22:50
57/58 anonim válasza:
De figyelj már, nincs neked férje, aki megmondja az anyjának, hogy mostantól két hetente 3 órára megy oda a gyerek és kész?
58/58 A kérdező kommentje:
Örülnék neki ha a férjem egyszer is szólna az anyjanak. Remélem eljön az idő.
márc. 7. 08:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!