Ha elmegy a gyereketek a mamához tartva van a napi rutin?
Figyelt kérdés
Kisfiam 11 hónapos. Napi 2x alszik, egyszer délelőtt rövidet, délután hosszabbat. Nem volt még sokszor el a kisfiam most kezdtük nem rég el, viszont anyósom a napi rutint nem tartja. A legnagyobb gond az alvás, nincs lefektetve időben, aminek az lett a vége kétszer is hogy este 11kor és hajnali 1kor aludt el. Hát majdnem dobtam egy hatást. Megkérdeztem tőle és az volt a válasz hogy nem tudott elaludni a fiam. A másik ami mondjuk a rutinnal szerintem kisebb gond, a kaja. Állandóan tapszerrel tomne amikor nála van, mindig kell raknom neki hiába mondom hogy egy adag elég a többi főtt kaja. Nem meri etetni mert hogy baj lesz... Most csomagoljak neki? Hát így nem szívesen engedem el, mivel velem is és a kisgyerekkel is kiszúr. Nálatok hogy van ez? Egyáltalán itt van ennek a "csavargásnak" az ideje?márc. 4. 22:26
21/58 anonim válasza:
Én 46 éves flnőttként is sokkal nehezebben alszom el idegen helyen, nem egy ekkora gyerek...
22/58 anonim válasza:
6 éves koráig nem aludt másnál a lányom egyedül. De még akkor is nehezen.
23/58 anonim válasza:
Ennyi idősen csak pár órát volt ott, ha muszáj volt.
Néha bepróbálkoznak az ellenkezőjével, mint amit mondtam. Számítok ilyesmire, mert ismerem őket. De a szükség nagy úr.
24/58 A kérdező kommentje:
Én csak azért nem értem ezt az alvást mert amikor megyünk és mindenki ott van érdekes alszik. Valószínű az van akkor hogy nem voltam ott. Mondjuk én egy gyerek hajnali elalvasat nem nézem jó szemmel egyáltalán nem normális. Anyósom minden héten vinné. Minden héten ejszakazzunk? Ez egy kicsit sok. A kaja meg ha rajta múlik 2 évesen is csak tápszert eszik.
márc. 5. 07:58
25/58 anonim válasza:
Ne engedjétek akkor minden héten, és ne egész napra. Engedjétek 2 hetente egy délelőttre, ennyi.
De nem tudom, mit nem értesz, mikor leírtuk, hogy a gyerekek így működnek, nem alszanak el bárhol és bárkivel.
26/58 anonim válasza:
Nem kell lepasszolni egy 11 honapost állandóan és akkor tartható a szent és sérthetetlen rutin. Tasd te etesd te, foglalkozz vele te, te vagy az anyja. A gondolata se merült fel bennem hogy ne otthon velem aludjon az egy éves gyerekem. Nem is voltak problémáim mert képes voltam irányítani a saját napjainkat, nem mástól vártam el hogy ugealjon ahogy futyulok de azért minden héten legyen máshol este.
27/58 anonim válasza:
17#-es Lepacsizhatunk,mi is ilyen rugalmasan kezeltük mindig is. Mindig hülyén éreztem magam,mikor írják,hogy időre kereken ekkor és akkor történik valami,de soha egy perccel sem csúszhat,mert ajaj. Megnéztem volna az ilyen szülőket,amikor tornára hordtuk a lányom és minden héten más időpontba tudott adni a tornász,nem volt fix,egyszer a reggeli rutin borult,egyszer a délutáni,egyszer ebédkor pont. Ez van,az élet ilyen. A gyerkőc is rugalmas azóta is,nem borul ki,ha orvos vagy bármi miatt ugrik a szent napirend aznapra. Tök jól alkalmazkodik olyankor. Azoknál látom ezt a nagy kiborulást,akiknél kereken időre 19:00-kor fürdetés van,se egy perccel később vagy tovább például. Nyilván van nálunk is,na de ilyen kőbe belevésett nincs. Ha bealudt este alvásidőben mire fürdettük volna,mert hosszabb napunk volt,akkor bealudt,akkor majd reggel fürdött. Nos,ennél fogva elvolt mamánál is,nyilván ott csúsztak dolgok,ott nálunk sem úgy aludt el,bár ő már 2 éves lesz. Ebből nem problémáztam. Sőt,most nemrég kórházba voltam 2 hetet,a férjemmel voltak mamázni,ott is aludtak, lazult rendesen a napirend hisz minden felborult akkor nála. Semmi probléma nem volt. Igazából ami nekem furcsa,hogy 11 hónapost egész napokra mamához ilyen rendszerrel? Nálunk pár óra volt max. egyedül akkoriban,de én nem is akartam így lepasszolgatni teli napokra,főleg ha utána tényleg hajnalba sem alszik,ne legyél magad ellensége. Ne erőltesd ami nem működik láthatóan és te meg kiborulsz tőle.
28/58 anonim válasza:
27# vagyok. Egyébként a mamáknál mindig borulni fog később is minden. :D Gondolod,ha az 5 éves majd ott alszik minden úgy fog történni ahogy kéred? Lehet,hogy igen,de 80%-ban mamáknál más a "szokás". Más a ritmus,a napirend,stb.
29/58 anonim válasza:
28# Nem tudom nem magamra venni, mert nálunk ha nem is percre pontosan, de rutin követés van egy-egy órás csúszásokkal. És nem azért, mert jajj kimarad egy fürdés, hanem azért, mert ha elalszik fürdés időben, akkor hajnali 3-kor ő köszöni szépen kialudta magát és indulhat a nap. :) Ez egyszer-egyszer oké, de azért heti rendszerességgel csinálja, akinek két anyja van, inkább nem passzolom át a mamának. Egy-egy ilyen alkalom után pedig kell kb. 3 nap, hogy helyreálljon a rend. A lányunk nem alszik babakocsiban, hordozóban és nagyon sokáig autóban sem aludt, csak ordított. Hogyan kellett volna rugalmasságra nevelnem? :) Mellesleg mostmár elmúlt kettő éves és egyrészt a bölcsiben én azt látom, hogy segítség volt, hogy a napirendje hasonló volt eleve az ottanihoz, másrészt ahogy nő, már ő is sokkal rugalmasabb. Szóval értem én a helyzetedet, de sok esetben nem azért van napirend, mert anyuka kontrollmániás és élvezi, hogy alig tudnak elmenni otthonról (én pl. depressziós lettem emiatt), hanem mert a babája ilyen és kész. Majd ahogy nő, változik a helyzet.
30/58 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi ez a lepasszolgatas, mint írtam a mama vinné minden héten. Ő akarja, nem ÉN kértem! Vitte volna már előbb, erőszakos, nem dolgozik, ráér. Így is én voltam eddig a mumus hogy nem engedtem a gyereket és ez milyen dolgok. Én csak azt kérdeztem hogy ki hogy oldja meg a mamazast..
márc. 5. 10:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!