Ha elmegy a gyereketek a mamához tartva van a napi rutin?
Figyelt kérdés
Kisfiam 11 hónapos. Napi 2x alszik, egyszer délelőtt rövidet, délután hosszabbat. Nem volt még sokszor el a kisfiam most kezdtük nem rég el, viszont anyósom a napi rutint nem tartja. A legnagyobb gond az alvás, nincs lefektetve időben, aminek az lett a vége kétszer is hogy este 11kor és hajnali 1kor aludt el. Hát majdnem dobtam egy hatást. Megkérdeztem tőle és az volt a válasz hogy nem tudott elaludni a fiam. A másik ami mondjuk a rutinnal szerintem kisebb gond, a kaja. Állandóan tapszerrel tomne amikor nála van, mindig kell raknom neki hiába mondom hogy egy adag elég a többi főtt kaja. Nem meri etetni mert hogy baj lesz... Most csomagoljak neki? Hát így nem szívesen engedem el, mivel velem is és a kisgyerekkel is kiszúr. Nálatok hogy van ez? Egyáltalán itt van ennek a "csavargásnak" az ideje?márc. 4. 22:26
41/58 anonim válasza:
Ne engedd a mamának, hogy elvigye, ha te nem akarod. Jöjjön át ő, ha látni szeretné. Felnőtt nő vagy és anya, jogod van úgy nevelni a gyereked, ahogy te jónak látod.
42/58 anonim válasza:
Nálunk 1,5 éves volt, amikor először nagyszülőknél aludt, ott töltött egy egész napot. Előtte is sokat vigyázott rá anyósom, 6 hónapos korától, mert tanultam. Nagyjából tartva van a rutin, én anyukámnál és anyósoméknál is, de elég rugalmasan kezelik szerencsére. Kisebb korában ennek több létjogosultsága volt, ott betartották az evések időpontját is pl. Ami most fix, hogy alvás van ebéd után és este fél 9-9 legkésőbb fekvés, a többi az ahogy esik, de a lányom is egyre rugalmasabb mindenben, már 3 éves.
43/58 anonim válasza:
Te jó ég… egy két választól a hajam égnek áll. 38-as…majd nagymama korodban emlékezz vissza erre amiket nagy bölcsen itt írsz:((
Ezt a szigorú napirend erőltetést meg sose értettem… nálunk annyi h megvan mikor fürdik este meg kb mikor fekszik, de ez sincs kőbe vésve h márpedig percre pontosan akkor kell. Ha utazunk vagy ilyesmi akkor néha tolódik ide oda. A séta is úgy van h amikor nem esik, akkor megyünk, nem fogok zuhogó esőben délután 2kor elindulni mert akkor KELL napirend szerint. A gyereknek így sincs semmi baja, alszik amikor álmos es kész. Sok gyerek attól hisztis h az anyja stresszel meg parázik, nem attól h nem percre pontosan a napirend szerint van letéve aludni.
44/58 A kérdező kommentje:
43-as nyilván aludjon akkor amikor akar, meg tud. De! Most akkor ne csak a gyereket nézzük. Én pl tudom az enyemrol hogy 5 óra utáni alvás következménye az ejszakazas. Nyilván mindent a gyerekhez igazitok, de mert szúrjak ki saját magammal, azzal hogy "azt csinál amit akar" akkor amikor ő akarja?
márc. 6. 15:48
45/58 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de én meg azt nem szeretném hogy haza jön a mamatol és 6kor már hiába nem szeretném leesik a feje. 8kor fel kel és kukorekol. Én is csinálom a feladatom, nevelem, háztartást vezetek, az apja elvonul aludni és oldam meg.. ez nem steresszeles szerintem
márc. 6. 15:51
46/58 anonim válasza:
Akkor is gaz h itt rinyálsz ahelyett h örülnél h van aki segít es időnként leveszi a valladrol a terhet. Nálunk nem tudnak jönni a nagyszülők pedig nekem mindegy lenne mennyit alszik náluk a gyerek. Ha meg ennyire zavar ez téged akkor ne vidd oda hozzájuk és kész.
47/58 A kérdező kommentje:
A saját gyerekem egyáltalán nem teher. Legalábbis nekem.. de ki hogy fogja fel
márc. 6. 17:29
48/58 anonim válasza:
Pedig eléggé úgy tűnt az utolsó kommentedből 🤷🏻♀️
49/58 A kérdező kommentje:
Nem értjük egymást szerintem.. nem is gond ez, mindenki máshogy látja. Véleményt is lehetne normális stílusban írni. Én nem tehetek arról hogy nálad nincs ki levegye a "terhet" a valladrol.
márc. 6. 18:21
50/58 anonim válasza:
Először is nem én tettem fel itt kérdést, nekem semmi bajom a saját életemmel. A gyerekem nekem nem teher, nem tudom hogy ezt honnan veszed. Annyit mondtam hogy jó lenne ha nálunk is segítenének a nagyszülők de sajnos itt ez nem opció. Azt viszont látom hogy rengeteg olyan kérdés van itt a gyk-n, amiben az anyukák panaszkodnak hogy mennyire borzasztó nehéz a gyereknevelés, mennyire elegük van és nem segít senki. Itt meg egy csomó olyan válasz van hogy ott az anyós és segítene, de az a baj h nem pont mindent úgy csinál ahogy a meny elvárja. Nem értem hogy ezt miért fújják fel ennyire egyesek, ahelyett h örülnének hogy van aki segít. Erről szólt a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!