Ha elmegy a gyereketek a mamához tartva van a napi rutin?
Az én kisfiam 1 éves, én még nem hagytam ott hosszabb időre a nagyszülőknél egyedül, viszont volt, hogy ott voltunk egész nap vagy fél napot, és pl az én fiam ott tényleg nem akart aludni abban az időben, amikor itthon szokott. Minden érdekesebb volt meg hát csak idegenebb a hely. Ezért nem is szeretek naphosszat ott lenni, mert biztos borul minden.
Az evés témára reagálva, elhiszem, hogy idegesít, hogy csak tápszert ad neki, az én anyósom is mindig retteg, hogy megfullad a gyerek és akkora falatokat ad neki, mint egy madárnak, engem már ez is kiborít, mert szegény gyerek előbb un rá az evésre, minthogy jól lakjon 🤣 Mond neki, hogy adjon neki folyós kajákat, attól biztos nem lesz semmi baja.
5 vagyok.
100%-ban megértelek, én is hiába mondom az anyósomnak, hogy megeszik már kb minden darabosat, akkor is úgy csinálja ahogy azt ő jónak gondolja. 8 hónapos kora óta teljesen stabilan ül a gyerek, ő most is fogja az ölében vagy ki akarja támasztani, nehogy eldőljön... na szerinted?🤣🤣
Amúgy tényleg a gyerekkel kicseszés, hogy nem ad neki enni, csak mert ő fél! Mond meg neki, hogy adjon neki rendes kaját, mert te tápszert nem vagy hajlandó vinni.
Nem bíznám rá így a nagyszülőkre.
Az én fiam 1 éves, eddig max 1-2 óra volt, amíg velük hagytam, az én szüleimmel.
Vagy én is végig ott vagyok. De a rutint így is nehéz tartani.
Hu, hát én egész napra nem hagynám ott az alig 1 evesemet.... Pár órára, fél napra volt már többször egyik-másik mamánál, kB 13honapos koratol, de ilyenkor mindig megbeszéltük, mikor menjen aludni (vagy én altattam el, aztán utána mentem el), kB meddig kéne aludnia, és hogy
mikor mit egyen. De nekem ekkor már csak 1x aludt napkozben.
Amíg nem voltam meggyozodve róla, hogy a másik csaladtag is el tudja altatni, addig nem bíztam rájuk. A rutin felboritasaval főleg a gyerek fog szenvedni, neki sem jó ez így. Nem azt mondom, hogy Pl egy kirándulás alkalmával nem lehet flexibilisnek lenni néha ami a rutint illeti, de én nem szívesen borítottam fel önszántamból....
Ha nem muszáj, pl munka miatt, én még nem hagynám ott egyedül a mamánál, főleg, ha nem partner a jatekszabalyok betartasaban.
Engem amúgy az érdekelne, hogy nálatok hogyan nem borul a napi rutin?
Nálunk úgy néz ki a rutin, ahogy a napirend van, a lányom akkor alszik, amikor tud, ott ahol tud. Ha babakocsiban, akkor ott, ha cicin, akkor ott, ha kocsiban, akkor ott, ha adamo hintában, akkor ott. Mondjuk a kiságyban sajnos nem alszik el magától vagy hasonló, de nálunk teljesen össze-vissza van, mert akkor megyek ki sétálni, amikor süt a nap, nem akkor, amikor 2 óra van 🫣😅 Ráadásul, ha a barátnőm 11-re jön vagy 12-re megyünk valahova, akkor az teljesen üti is egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!