Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Legszívesebben világgá futnék?

Legszívesebben világgá futnék?

Figyelt kérdés
Nekem nincs segitsegem, a férjem a munka miatt sokat van távol. Egy egy éves,tobbemberes babám van,mai napig szoptatom. Ataludt ejszakam fogantatás óta nincsen. Túl vagyok már hogy heti egy pár óra kimozdulas feltoltson. Szeretnék megenni nyugodtan egy ebédet (hogy közben nem kell épp akkor enni,hiába próbáltam öt perce),szeretnék nyugodtan elolvasni egy fejezetet egy könyvből (szeretném,ha nem egy elhasznált zokni lenne az agyam helyen,ami sokszor arra sem emlékszik,egy perce hova tette a kulcsát,sőt,van hogy gondolkodom valamin és érzem,hogy megy ki a fejemből,és tényleg kimegy..nem vicc!) Szeretnék felcuccolni,egy kis időre kilépni az életemből. De imádom a babám,persze. De úgy érzem nincs sejtem ami ne lenne fáradt. A férjem ráadásul munkahelyváltasban van (többet sajnos így sem lesz itthon) így anyagilag a próbaidő alatt nem érzem biztosnak magunkat. Anyós néha jön,de inkább ne tennék,mert egy tányér levest nem hoz,D emindig körülnéz,és talál valami kifogást( multkor pl : ablakot kellene pucolni,nem elég tiszta,ráadásul a megbeszélt kettő óra helyett már délben itt volt épp ledolni készültem a babával,azt hittem elsirom magam,hogy ennyi pihenés sem jut. Megmondtam neki jöjjön két óra múlva,ahogy beszéltük,mert aludni szeretnék...felhúzta magát azóta nem jött,de nem is baj.) Sokat írhatnek meg,de úgy érzem az is megnyugtatna,ha érezném nem vagyok egyedül.

febr. 1. 15:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%

Hívj bébiszittert és aludj.

Teljesen megértelek, mert én gyerekem is ilyen volt, percig nem sírom vissza, mert szr volt a kisbaba rész (tudom, hogy gázul hangzik, de tényleg) de ezzel mást nem tudsz kezdeni. Vagy felszívod magad és túléled, vagy hívsz fizetett segítséget.

febr. 1. 16:31
 12/25 anonim ***** válasza:
7%

"...ha a gyerek bölcsiben lenne, a kérdező gondolom menne vissza dolgozni"

Vagy nem.

febr. 1. 16:34
 13/25 anonim ***** válasza:
66%

Ohh. Én de mennyi ideig voltam így. Meg vagyok is...

Az első gyerek egy álom. Vele minden is könnyű.

2.5 évre rá született meg a 2.

Na hát ő az ellenkezője.

2.5 éves már. Születése óta a legjobb (!) éjszakán is 3xkelt. Idejét nem tudom mikor aludtam ki magam.

0-24ben sír, hisztizik, szenved. Ez is születése ota.

Könyv?! Most kezdtem el az elsőt olvasni. Kb oldalanként haladok.

Egy kv nyugodt megivása? Azota megy, hogy visszamenten novemberbe dolgozni és megiszom az irodában.

Kaja szintúgy.

Szóval én tanácsot nem tudok adni, de totál átérzem.

Most az ujabb szint, hogy dolgozok is ennyi alvás mellett. Delután meg tömörítve kapom az egész napi hisztit.

Igy sem jobb. De legalább míg dolgozok csend van. Na meg hasznos részének érzem magam a társadalomnak.

febr. 1. 16:43
 14/25 anonim ***** válasza:
41%
Az miért nem opció hogy apuka olyan munkahelyet keres ahol tud otthon is lenni? Ez így senkinek sem jó.:/
febr. 1. 16:44
 15/25 anonim ***** válasza:
18%

Ezt a mártírkodást... 🤦

Megint szokásos anyós szídás.. elvárások, 0 kommunikáció..

A te szüleid hol vannak a történetben?

Te egyszer is kinyitottam a szád és elmondtad anyósnak, hogy szükséged van bármire? Vagy csak csendben elvársz és puffogsz ?

A gyereket te vállaltad a férjeddel. Nem anyósnak , hanem magatoknak.

Problémad van? Belefáradtál az első évbe? Semmi baj, lehet kérni segítséget, de elvárni rohadtul nem lehet. És ez az amit fel kellene fognod, a gyerek a ti felelősségetek.

febr. 1. 17:30
 16/25 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó, óvatosan az ilyen "a te szüleid hol vannak?" kérdésekkel. Csúnyán bele lehet gázolni egy ismeretlen lelkébe, függetlenül a mostani kérdéstől vagy mártírkodástól, ahogy tetszik.

Én egyszer tettem fel egy ilyen jellegű kérdést, ráadásul személyesen egy összeverődött társaságban. Ártatlan kérdés volt, de a kérdezett fél szülei elhunytak, így igencsak rosszul esett neki a kérdés.

febr. 1. 18:10
 17/25 anonim ***** válasza:
32%

"Anyós néha jön,de inkább ne tennék,mert egy tányér levest nem hoz,D emindig körülnéz,és talál valami kifogást( multkor pl : ablakot kellene pucolni,nem elég tiszta,ráadásul a megbeszélt kettő óra helyett már délben itt volt "

Na ez itt a nagy mártírkodás.. nem szeretjük anyóst, de azért nyalja már ki a seggünk mert unokát szültünk. 🙄

Nem neten kell szídni anyóst, hanem leülni vele őszintén beszélni.

febr. 1. 18:23
 18/25 A kérdező kommentje:

Leültem vele szépen,rondan mindenhogy. Értetlen rosszindulatú venassziny. Nem kell amúgy a segítsége,érzékeltetni akartam,hogy szarik a fejemre,de elvárásai épp hogy neki lennének.

Abyam már nem él,apám rég másik családot alapított,nyolcéves korom óta nem láttam.

Köszönöm a beszologatos,kihanemen hozzászólást,elég szép amúgy,hogy csak egy két ilyen verődött ide,itt gyakorin,különösen az anya kérdéseknek általában sokkal több az okos tojás.

febr. 1. 18:35
 19/25 anonim ***** válasza:
67%

Fáradt vagy, érthető. Sokaknak tud segíteni ténylegesen a család, testvérek, nagyszülők, neked úgy tűnik nem, de tényleg erre van kitalálva a bébiszitter.

Nem olcsó, nyilván, de azt gondolom hogy heti pár óra neked nagy segítség lenne, még ha ezt a pénzt valahonnan le is kellene csípni.

Anyós meg ha beszól valamire, mondd meg neki, hogy nyugodtan tessék megcsinálni, köszönöm :)

febr. 1. 18:54
 20/25 anonim ***** válasza:
15%

😂

Neked nagyon is csípi a szemed, hogy anyósod nem ugrál körbe, nem vigyáz a gyerekre, különben nem emelted volna ki.

Ezt kár szépítened.

Nem az a baj, hogy elcsigázott vagy. Pedig hidd el dackorszakban még nehezebb lesz.

Nem másoktól kell elvárnod, hogy felajánlják a segítséget, hanem neked és férjednek kell megoldani. Ha nem megy, kérj segítséget,fizess meg valakit.

De nem várhatod el anyóstól, kérheted, amit ő max vissza utasít.

febr. 1. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!