Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás baba? Hogy csináltátok?

Ekcémás baba? Hogy csináltátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kisfiam ekcémás, nem olyan régen derült ki, 9 hónapos. Kaptunk rá krémet, fürdetőt, de az orvos annyit mondott, hogy a krémet csak az ekcémás foltokra kenjem, mashova ne.

Ez rendben is van, viszont a bőre alapvetően szárazabb az egész testén, szerintetek kenhetem testápolóval is és a foltokat meg a felirt krémmel?

Kérdeztem az orvost, de erre már nem válaszolt, sietett, szinte kidobott minket a rendelobol. :(

jan. 26. 14:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nálunk a száraz bőrre a gyógyszertári fürdető vált be. A hydophilicum nonionicum. Fürdetésre nem szerettem sose, de múltkor mondta a doki, hogy testápolásra jó. És tényleg. Könnyen beszívódik, és tényleg hatásos.

A gyógyszertári kevert krémek általában szteroidosak, vagy legalábbis gyulladáscsökkentő van benne. Nem mondták milyen kenőcs? Rá sincs írva?

jan. 27. 07:34
 12/16 A kérdező kommentje:

Csak a kisfiam neve van rajta sajnos. De millio fele gyogyszertari kevert krem letezik, eletem soran en is talalkoztam mar parral, amit kulonbozo dolgokra irtak fel, szoval nem csak szteroidos letezik, az biztos.

Attol fugg.

Ezt a furdetot hasznaljuk mi is, ezzel is be szoktam kenni.

jan. 27. 07:59
 13/16 anonim ***** válasza:
Kedves válaszolók, a La roche Posaytól melyik terméket használjátok pontosan?
jan. 27. 10:18
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Engem is érdekelne a 13 as kérdése.

12es!kedves kérdező biztos hogy szteroidos :)főlwg ha napi 1x használhatod és max 3 5 napig.

Ez nagyon szuper :( nálunk 23-26fok van akkor ez biztosan nem.tesz jót neki de itt nem lehet kevesebb mert akkor rendesen fázunk

jan. 27. 12:25
 15/16 A kérdező kommentje:
2 hetet mondott az orvos, hogy akkor telefonaljunk vissza, milyen a bore.Ha nem mulik, hasznaljuk tovabb. Szoval en szerintem tovabbra sem az, illetve inkabb remelem, mert akkor felelotlenseg ennyi ideig kenni, de hetfon felhivom mindenkeppen es majd megirom, mit mondott, ha valakit erdekel :D
jan. 27. 12:39
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekünk úgy volt, hogy kaptunk sima gyógyszertári hidratálót (amiben annyi volt a spéci, hogy nem tettek bele tartósítószert), ezzel kellett naponta 2x kenni az egész gyereket. Plusz igyanebbe a krémbe kevertek Locois kenőcsöt, ezt kellett napi 1x kenni oda, ahol kijött az ekcéma (ezen csak a gyerek neve volt). Utána fokozatosan elhagyni, tehát ha több napig használtuk, akkor kétnaponta, háromnaponta és csak utána hagyni el.

De ez csak példa, minden gyerek más ezért az orvos is mást javasolhat.

Ezektől a kisdózisú lokális szteroidoktól szerintem annyira nem kell tartani.

jan. 27. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!