Ekcémás baba? Hogy csináltátok?
Sziasztok! Kisfiam ekcémás, nem olyan régen derült ki, 9 hónapos. Kaptunk rá krémet, fürdetőt, de az orvos annyit mondott, hogy a krémet csak az ekcémás foltokra kenjem, mashova ne.
Ez rendben is van, viszont a bőre alapvetően szárazabb az egész testén, szerintetek kenhetem testápolóval is és a foltokat meg a felirt krémmel?
Kérdeztem az orvost, de erre már nem válaszolt, sietett, szinte kidobott minket a rendelobol. :(
Igen kenheted.
Mi 4 évig szórakoztunk a dokikkal mire csináltak allergia tesztet, és papám nem kap tojást és nem száraz és vakarja véresre
Felmerult a tejallergia, mivel en allergias vagyok ra. De egyelore az orvos azt mondta, hogy varjunk, majd ha nem mulik el neki, akkor dieta.
Viszont ugye mas tunete nincs, nem fajt soha a hasa, nem volt veres szeklet, szoval emiatt mondta, hogy elso korben krem, aztan meglatjuk.
Bioderma atoderm,és a la roche posay vált be. Nem a legolcsóbb, viszont sokáig elég. Azzal be lehet kenni tetőtől talpig, és emellé a foltokat kenheted a doki által felírt krémmel. (Elocomos a kenőcs amit írt?)
Vigyázz azzal is, hogy ne legyen túl meleg a víz amivel fürdeted, mert az is szárítja a bőrét, illetve inkább zuhanyoztasd, vagy siess a fürdetéssel, mert ha sokáig ázik, még rosszabb.
A levegő páratartalmát is érdemes figyelni, télen a szobában a száraz meleg levegő nagy ellenség tud lenni.
Nem mondta, hogy szteroidos lenne, valamilyen gyogyszertari kevert.
Vagy ez az lenne? 😬Nincs rairva semmi.
A bioderma van nekunk itthon, koszi, hogy irtad, akkor ezt batran hasznalom ra 😊
Koszi a valaszokat!
Téli benti száraz levegő okozza leggyakrabban. Nem allergia.
Lányomnak az unguentum kenőcsös fürdetőt írta a doki fel,hogy fürdés UTÁN kenjem be vele az ekcémás foltokat. És párásítsunk.
Mindig elmúlt tőle.
Remeljuk 8-as, hogy csak a hideg es a szaraz levego. Van hidegparasitonk, akkor bevetem azt is :)
Es egyebkent szerintetek valtsam le a mososzer-oblitot is? Herbow baby termekeket hasznalunk most, a sajat ruhainkra is.
Nálunk tejallergia okozta (még mikor szoptattam, 4 hónaposan). Teljesen egyértelmű volt, egyszer véletlen ettem egy kocka tejcsokit, másnapra újra kijöttek az ekcémás pöttyök az arcán. Nekünk szteroidossal kellett kenni a foltokat, ha az első jelnél rákentem, akkor másnapra elmúlt, ha halogattam, hogy hátha nem kell, akkor napokig kellett kennem utána.
Plusz a nagyon száraz bőrtípusa miatt naponta 2x kellett hidratálni, amire patikai hidratálót írtak fel, különben tej nélkül is kijött az ekcéma. Mivel a fejbőrére, tehát gyakorlatilag a hajára is kellett kenni, a Roche-Posay nem volt jó nekünk, mert ragad (a haján kívül a többi részre jó volt az is, bár elég koszos lett tőle a bőre, ragacsos volt egész nap és gyűjtötte a port).
Télen ha véletlen 20 fok fölé fűtöttünk, akkor is ekcémás lett másnapra. Szóval beálltunk a 18 fokra, és mindenki fölvett még egy pulóvert. Nyáron nem volt ilyen probléma.
Aztán mikor nagyobb lett, egyéves elmúlt, akkor váltottam bolti testápolóra. Akkor már nem kellett kenni a fejbőrét vele, inkább csak a lába, karja volt száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!