1éves szülinapjára milyen tortát ajánlotok, milyet ehet a baba? Nutellást vagy gesztenyepuréset ehet? Ti milyet csináltatok a piciteknek?
Szeretném ha tudna enni belőle.
Nem tej érzékeny
Nekünk rendes torta volt, vanília krémes, erdei gyümölcsös, felnőtt, gyerek örömmel ette.
Ha a fentiek közül kellene válasszak, én gesztenyéset választanék de csak mert nagyon szeretem.
Én babacsinta tortát csináltam, 4-5 db babacsintából, közéjük gyümölcsös, mazsolás túrókrémet tettem. Tetejét a túrókrémmel és gyümölcs darabokkal díszítettem. Akkor még nem kapott a kislányom tejet, tojásfehérjét és kakaót (ill. mogyorót, a Nutellában van) sem.
De volt olyan finom, mint a nagypapa cukrászdás tortája (egy napon születtek) 😊
Kerdezo, az palacsinta banánból.
Bármilyen tortat, egy evesen mar mindent ehetnek. En piskótat suttotem, bele csoki pudingot, tetejére cukormáz. Kb. 2 mikro falatot evett belőle.
Miért van hatos lepontozva? Teljesen igaza van, egy évesen egy gyerek gyakorlatilag bármit ehet.
Az enyém utálja a gyümölcsöket, meg úgy általában minden édes dolgot, így sima mascarponés fehércsokis számtortát kapott, úgysem igazán akart belőle enni, de ehetett is volna.
Mogyorósat,diósat ne..
Inkább akkor agesztenyéset.
Nálunk túrótorta volt gyümölcsösen, és csokitorta..
Akár mogyorósat és diósat is lehet. Már régi hit, hogy azzal annyit kellene várni.
De egyébként anyai kompetencia. Én egy alkalomból nem csináltam problémát. Sima nekünk tetsző tortát rendeltem, de már nem tudom, hogy milyen ízben, de dió is volt benne. Egyébként másfél éves kora körül kezdett édességet kapni ezután is.
Lehet lepontozni.
Olyat, amiben minden be van vezetve.
Nem poén a szülinapon szenvedni allergiás tünetektől.
Egyik gyereknél mindenmentes, babakekszes gesztenyés házi "torta" volt, mert nagyon lassan haladt a ht.
A másiknál cukrászdai gesztenyetorta mandulás diós mogyorós kéreggel, mert ő valóban mindenevő volt addigra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!