Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miben nyilvánul meg a nagyszül...

Miben nyilvánul meg a nagyszülői segítség?

Figyelt kérdés
Átveszik a gyereket? Vigyáznak a gyermekre, amíg a szülők kikapcsolódnak? Kinek mit jelent a nagyszülői segítség?

2021. dec. 27. 00:12
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
82%
Ilyenek. Pl ha moziba akarunk menni, színházba, koncertre, vigyáznak rá. Nyári szünetben egy hetet ok is bevallanak. Gyermekágyas időszakban visznek kaját. De ha mondjuk szerényebb a csalad anyagi helyzete ez lehet évszakonként pár ruhadarab is. Sokféle lehet.
2021. dec. 27. 00:18
 2/43 A kérdező kommentje:

Nálunk 19 hónapos a kicsi, és amióta megszületett sajnos még egy Lidl Áruházba sem jutottunk el kettesben a feleségemmel, mert ennyire nincsen segítség.

Egyszer sem ajánlották fel maguktól.

Amikor mi kértük, abból valahogy sosem lett semmi.

2021. dec. 27. 00:26
 3/43 A kérdező kommentje:
Most 10 km távolságra vagyunk a nagyszülők től. Sokszor halljuk, hogy mi választottuk.. viszont csak itt találtunk albérletet.
2021. dec. 27. 00:27
 4/43 anonim ***** válasza:
73%
Az a baj, hogy akkor később se tudnak rá vigyázni, mert nem alakul ki kötődés. Nálunk ugyanez van, apai részről nulla segítség, de annyira, hogy mondjuk babakocsival se vitte sétálni soha, összesen kétszer jött hozzánk. Ha mi nem vinnénk a gyereket, nem is látná.
2021. dec. 27. 01:11
 5/43 anonim ***** válasza:
77%
Akkor vegyetek fel egy bébiszittert. A nagyszülői segítség opció, nem kötelező. Mi akkor is sokat látogattuk a szülőket, mikor még nem volt gyerek, segítettünk mindenben nekik, így később ők is segítettek a gyerekek körül.
2021. dec. 27. 01:44
 6/43 anonim ***** válasza:
30%

Ez hogy? Mi 3 honapossal megyünk tescóba vásárolni, hogy nem tudtok lidl-be menni?

Nálunk segítség hogy havonta egyszer eddig vigyáztak rá pár órát amíg moziztunk. Gyermekágynál küldtek kajákat és bár napi 2 órát alszom így is eltudtunk jutni a lidl-be rugit venni.

2021. dec. 27. 02:13
 7/43 anonim ***** válasza:
89%
Hatos, érdemes a kettesben szót megkeresni a szótárban, hogy mit jelenthet. Az alvásdepriváció okozhat lankadt figyelmet.
2021. dec. 27. 02:25
 8/43 anonim ***** válasza:
76%
Nekem kiskorú tesóim vannak még, anyukám pedig tanít, így tanítási napokon semmi esély a “segítségre”. De nyári szünetben 2x2 napra ott maradtak a gyerekek, amíg a házon dolgoztunk, illetve az évfordulónkhoz legközelebbi hétvégén elmentünk színházba. Mire nyugdíjas lesz anyukám, addigra már pont akkorák lesznek a gyerekek, hogy nem kell rájuk vigyázni, szóval mi ezt buktuk, de igazából nem bánjuk, szeretünk velük lenni. Vásárolni is. 😄
2021. dec. 27. 03:19
 9/43 anonim ***** válasza:
43%

Nálunk apai részről 0 segítség van.

Anyós sokat tett érte, hogy ne is tartsuk a kapcsolatot.

Az én anyám 10km-re lakik tőlünk.

Hát nem viszi túlzásba.

Párszor vigyázott már a gyerekre, míg a kicsivel terhes voltam és vizsgálatokra jártam. De ennyi. Én vittem hozzájuk. Ő 1x volt nálunk. Pedig htb, ideje elég sok, és egész fiatal is, 47éves.

2021. dec. 27. 04:57
 10/43 anonim ***** válasza:
67%
Anyám van vele otthon míg dolgozom, de bármikor vigyáztak és vigyáznak rá, ellátják ha szükséges. Ha sokáig nem megyünk (értsd egy hétig), akkor már nem találják a helyüket. Mindig elképedve olvasom hogy hány olyan nagyszülő van, aki az unokája felé sem néz hónapokig. :-(
2021. dec. 27. 05:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!