Miben nyilvánul meg a nagyszülői segítség?
Nálunk anyósomra egy plüssmedvét nem bíznék.
2 hónapos volt a fiunk, náluk voltunk, annyi volt kiugrottam a kocsihoz. Netto 5 perc. Mire visszaértem, a pörköltből az egész kocka disznóhúst tömte agyerekembe,csak hogy bebizonyítsa en szar anya vagyok, hogy 2 hónaposan nem adok neki enni, mikor simán megenné. Azóta 3 éves a fiunk, 2 éve nem láttuk, annyit sem kérdezett élünk-e még.
Anyámék 15km-re laknak. Ha én viszem hozzajuk a gyereket, mostmár gyerekeket, mert van egy 3 hónaposunk is, akkor vigyáz rájuk. De ő hozzánk pl nem jön.
Csak végszükség esetén vittem hozzá, mikor terhesen orvoshoz mentem és ferjem nem tudott itthon maradni. Az, hogy pl ott aludjon a gyerek. Nem is álmodok róla.
Csak azt felejti el, hogy mi mikor kicsik voltunk, rengetegszer a mamára lettünk hagyva. 1 udvaron laktunk velük, így csak átdobtak és ennyi. Anya rengeteg segítseget köszönhet ilyen szempontból neki.
Vagy mikor éjjel leléptek nevelőapámmal otthonról. Akkor még 0-24ben ment a tesco, vagy csak elmentek sétálni. Én meg 10 évesen órákat sétálgattam a kezemben az ordító 1éves öcsémmel, mert nem tudtam vele mit kezdeni. Ezek valahogy elfelejtődtek.
Károgóknak:
Abban egyetértek, hogy ez nem lehet elvárás a nagyszülők felé, ellenben ha a segítség szívesen jön, akkor miért hülye egy fiatal család, ha elfogadja?
Viszont én is azt gondolom, hogy valahol egyszer minden fagyi visszanyal. Rád csukhatom én folyamatosan az ajtót, ha segítségre van szükséged, de akkor ne csodálkozzak, ha te ezt megteszed majd fordítva is rendszeresen. Ez ilyen.
Mindenesetre én azt mondom, jobb a nulla segítség, mint a kierőszakolt, aminek akár probléma is lehet a vége. (Nem odafigyelés, nem normális etetés, stb.)
Ha a nagyszülőkre nem lehet számítani, más segítséget kell keresni.
Más nagyszülő élvezi, hogy unokázhat. Aki ebben nem lel örömet, annak ajánlok egy pszichológust. És a szülőnek úgyis a legnehezebb, mert hidd el, pár óra az pár óra. Nem 0-24.
Más szülő meg élvezi hogy a gyerekével lehet akit ő, saját akaratból csinált. Nem a nagyszülő erőszakolta meg hogy unokát kapjon. Pofámról lesülne a bőr ha valamelyik nagyszülőt csicskáztatnám mert nekem teher a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!