Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miben nyilvánul meg a nagyszül...

Miben nyilvánul meg a nagyszülői segítség?

Figyelt kérdés
Átveszik a gyereket? Vigyáznak a gyermekre, amíg a szülők kikapcsolódnak? Kinek mit jelent a nagyszülői segítség?

2021. dec. 27. 00:12
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Minden válaszban van igazság. Szerint a nagyszülői segitseg opcio. Nem lehet elvárni. Ha segít szuper, ha nem, nem. Ezt el kell fogadni, tudomásul venni. Ott a bébiszitter.
2021. dec. 27. 08:51
 22/43 anonim ***** válasza:
14%

Szóval a nagyszülő csinálja végig még egyszer, amit a saját gyerekével? Ő már felnevelte a sajátját/sajátjait, neki nem jár a pihenés? Akinek gyerek kell, készüljön fel rá, hogy megváltozik az élete, és sok dologról átmenetileg le kell mondania. Ne úgy oldja meg, hogy a szüleire sózza a gyereket.

N

2021. dec. 27. 08:52
 23/43 anonim ***** válasza:
60%

Mindkettőnk családja 180 km-re van két ellenkező irányban.

A férjem részéről már csak nagyi van, ő is idős, annyira nem jó az egészségi állapota sajnos, így egyedül nem tudjuk rábízni a babánkat max 1-2 órára és akkor is úgy, hogy a közelben vagyunk. Ennek ellenére kiveszi a részét amennyire tudja. Sokat főz pl. ránk, ha ott vagyunk, annyi kaját küld, hogy nekünk kb. egy hétig nem kell ezzel foglalkozni. Vesz ezt-azt a gyerkőcnek, vagy pl. vigyáz rá 1-2 órát, amíg leugrunk a boltba. Ő hozzánk nem jön, valamiért úgy van vele, hogy nem akar zavarni függetlenül attól, hogy elmondjuk, hogy nem zavar.

Anyuék még dolgoznak, így a távolból ők is nehezen tudnak csak segíteni. Ha megyünk hozzájuk szintén felpakolnak kajával. 6 hónapos a babánk, de rájuk hagytuk már úgy, hogy délután elmentünk és este 10 körül értünk haza. Nem jön zavarba anyu a pelenkázástól, etetéstől, fürdetéstől, stb. Örül, ha unokázhat. A lánykám sem vette zokon, hogy ott lett hagyva egy estére a mamáékra. Mivel nem vagyunk túl gyakran együtt, ezért ha náluk vagyunk, vagy ők jönnek, akkor csomószor magától értetődőnek veszi, hogy majd ő fürdet, viszi pelenkázni, vagy gagyog vele amíg ébren van, nem is szól, csak körülötte lehessen minél többet. Nekem ez segítség. Legalább egy picit kizökkent a napi rutinból, én addig foglalkozom mással.

Szóval lekopogom, ahhoz képest, hogy nincsenek közel, azért mindenki igyekszik segíteni a maga módján.

2021. dec. 27. 08:55
 24/43 anonim ***** válasza:
57%
Mindkettőnk családja közel lakik és fiatalos nyugdíjasok, így sokat segítenek. Anyósom és anyukám is kérni szokták, hogy hadd mehessen át hozzájuk a fiam. Mindig felhívnak hétvégén, hogy melyik nap vihetik el egy kicsit. Amíg pici volt ők jöttek át babázni. Mostmár 1 éves, így simán elviszik akár egész napra is. Anyosóm ruhamániás, mindig hordja a ruhákat a gyereknek. Ha betegek vagyunk akkor főznek ebédet. A gyermek ágy alatt jöttek takarítani meg szintén hozták a kaját. Szóval bármiben számíthatok rájuk. Általában nem én kérem, hanem ők állnak sorban, hogy akkor most mit tudnak segíteni. Nagyon cukik.
2021. dec. 27. 09:12
 25/43 A kérdező kommentje:

12es: ha csak 2 havonta egy alkalommal és csak 2 órára átvenné,amíg mi kettesben, igen kettesben, én és a feleségem eljutunk egy Lidl Áruházba.

Nem értesz. Neked biztosan nincsen gyereked.

Hogy lehet így támadni egy szülőt, ezért a kérdésért?

Leírom a lényeget, hogy tanul J egy kicsit.

Egy szülő, egy anya vagy egy apa, ha ilyen helyzet van tudod mit érez???? Azt, hogy sza*nak a fejére. Mindent elvárnak a nagyszülők. Okosak is. De segítség 0.

Más nagyszülő élvezi, hogy unokázhat. Aki ebben nem lel örömet, annak ajánlok egy pszichológust. És a szülőnek úgyis a legnehezebb, mert hidd el, pár óra az pár óra. Nem 0-24.

Semmi gond, ne segítsen, de ne mondja, hogy 10 km re vagyunk....

Mert mindenki röhög akinek mesélem.

2021. dec. 27. 09:33
 26/43 anonim ***** válasza:
76%

Az a nagyszülő, aki nem akar vigyázni az unokáira, de elfogadta hogy az ő gyerekeire vigyáztak a nagyszülők az csapnivaló ember.

Én gyerekként minden nyáron egy hetet voltam a mamámnál nyaralni, és az apai nagymamámnál minden hétvégén ott aludtam. Anyámnak volt bőven szabadideje, amikor azt csinált amit akart.

2021. dec. 27. 09:33
 27/43 A kérdező kommentje:

Nekem van ismerősöm,akik el tudnak menni kikapcsolódni, akár 2-3 napra is és átveszik a gyerekeket a nagyszülők. És ott 5 gyerek van, a legkisebb 1 éves.

Én ezt nem kértem... Nem várok sokat.... De mondom, semmi gond.

Most fogunk saját lakásba költözni, bezzeg akkor kitör majd a háború,mert jaj istenem 220 km innen. És??? Saját!

Most albérletben vagyunk.

Van aposnak is lakás a rómain..ja, az ki van adva. Akkor miről van szó.

Én azt javaslom, ha ló*aszt nem tudsz a másikról,akkor jobb hallgatni.

2021. dec. 27. 09:36
 28/43 A kérdező kommentje:

És nem 80 évesek a nagyik! Egyik sem rokkant! 50 éves teljesen egészséges és fiatalosak.

2 havonta pár óra? Sok? Követelek?

2021. dec. 27. 09:39
 29/43 A kérdező kommentje:

Sőt.. volt olyan is, hogy a kedves nagymama kijelentette, hogy ő már kinőtt ebből, hogy munkát csináljon magának. Így, ahogy írom.

És csak úgy leírom, hogy egyébként nincsen rossz kapcsolatom sem az anyóssal, sem az apóssal.

Pénzbeli segítséget is adtak egyébként, de most ezt se firtassuk, mert tudom sokan odáig vannak ha kapnak 1 milliót azt is elfelejtik, hogy gyerekük van...

Azért ez sem így megy. Nem lehet mindent pénzzel rendezni!

2021. dec. 27. 09:43
 30/43 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 nagyi van már csak életben, mindkettő városon belül, de egyiktől se várom el a segítséget, bár tény, hogy jó lenne kettesben.

De: nincsenek olyan egészségi állapotban, hogy elvárható lenne.

Mindkettejükhöz mi visszük unokázni a gyerekeket és nem hagyhatjuk ott velük, de ennek is örülünk.

2021. dec. 27. 10:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!