Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megengednétek a nagyszülőknek...

Megengednétek a nagyszülőknek egy ilyen konfliktus után, hogy gyakrabban lássák az unokákat?

Figyelt kérdés

Röviden a sztori: a tesóméknál született az első unoka, akiért oda-vissza vannak a nagyszülők, pláne, mert a testvéreméknek nincs türelme a gyerekhez, így folyton lepasszoljàk nekik, van, hogy naponta-kétnaponta.

Nálunk is született baba, de sajnos mivel mi nem passzoljuk le folyton a kicsit, így ötödannyit se törődnek vele. Szinte sosem jönnek, mert mindig ott a másik gyerek, velük mennek ide-oda, velünk nem, mert mire ránk is sor kerül, addigra hulla fáradtak a másik unoka felügyelete miatt, mi nem tudjuk megkérni őket, hogy vigyázzanak 1-1 órát a gyermekünkre, mert a másik van ott...

Ha mi nem mennénk, szerintem nem is látnák, max. egy hónapban egyszer. Illetve, más téren is sokszor különbséget tesznek a gyerekek között, amit nem akarok részletezni.

Mi már nagyon sokat megbántódtunk és sírtunk emiatt, most azt mondtuk elég, nem erőltetjük a dolgot tovább, mi sem megyünk már, mert nem akarjuk folyton azt hallgatni, hogy a másik unoka így-úgy...

Persze feltűnt a dolog, és addig kérdezettek, míg el nem mondtam mindent, hogy mit csinálnak, mivel bántottak meg. Nyilván volt nagy sírás meg tagadás, hogy ez nem így van, de nem igazán tudtak mit mondani a történtekre, olyan esetekre, amiket nem lehet letagadni.

Most elvileg jönnének gyakrabban, de mi kértük őket, hogy ne, minimalizáljuk inkább a kapcsolattartást, ahogy eredetileg is terveztük, mert most olyan kellemetlen találkozni, mindenki feszeng, hiszen tudjuk jól, hogy csak azért jönnek, mert lelkismeretfurdalásuk van, nem az unoka miatt, hiszen belőle eddig is elég volt, amit kaptak, nyilván igazából nem kíváncsiak rá, és a testvéremmel sincs már kedvem veszekedni, mert a szülők egy napra nemet mernek mondani nekik.

Ti mit tennének? Rosszul döntöttünk? Ti engednétek a gyerek miatt, hogy jöjjenek és lmennétek megint gyakrsbban, akkor is, ha feszengés van a vita óta?

2021. aug. 23. 19:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, azt hiszem, ezt a kérdést már milliószor körberágtad.

Ha valami nem megy, nem kell erőltetni.

2021. aug. 23. 20:01
 2/23 anonim ***** válasza:
54%
Nem értelek. Kivagtad a hisztit, hogy a te gyerekedre nem kíváncsiak annyit, aztán most hogy jönnének, nem engeded.
2021. aug. 23. 20:08
 3/23 anonim ***** válasza:
79%
Én csak azt nem értem miért nem lehet együtt ott a 2 gyerek? Amúgy meg mindenben igazatok van. A gyerek is megérzi idővel, hogy ő kevesebb nekik és ez nagyon rossz tud lenni. De ezen az se segít, ha alig látja őket.
2021. aug. 23. 20:10
 4/23 anonim ***** válasza:
91%

Én adnék egy esélyt ezért: mielőtt szembesítettétek őket, lehet, észre sem vették a helyzetet, mert az energiájuk le volt nullázva. Most elmondtátok, mi zavar titeket. Most már tudják. Így tudnak ellene tenni. Amíg nem tudták, és nem nyitottátok ki a szátokat, mivel nem gondolatolvasók, max sejthették. Szóval adnék esélyt, és utána meglátnám, hogy igénylik-e.

Ne haragudj, de én nem akarnék olyan példát állítani a saját gyerekem elé, hogy bármin végleg így megszakíthatjuk a kapcsolatot úgy, hogy ne próbálnánk helyrehozni. Mert akár én is megsérthetem őket akaratomon kívül egyszer a jövőben. Akkor meg annyi a családnak?

2021. aug. 23. 20:12
 5/23 anonim ***** válasza:
65%
Nem gondolom, hogy ebben a sztoriban csak a nagyszülők a hibásak. A tesód kihasználja, hogy ők szívesen unokáznak és ha lehet le is passzolja. Nem fog téged megkérdezni, hogy figyu már nem akarod-e átvinni a sajátodat, van-e valami dolgod, mert akkor ő nem viszi a sajátját. Hát élelmes...ennyi. Az én sógornőm is ezt csinálja. Szerintem többet voltak mamánál a gyerekek, mint otthon velük...sőt sokszor el is vitték őket másik településre. Ha tudom, hogy dolgom van, akkor időben megkérdezem mamát, hogy ráérne-e abban az időben vigyázni a gyerekre. Ha ráér akkor jó, ha nem ér rá akkor úgyis jó. A helyedben engedném, hogy jöjjenek...hátha egy kicsit a tesód is észbe kap vagy a mamáék is megtanulnak nemet mondani neki. Egyébként a saját sérelmed miatt ne vedd el a gyerektől a nagyszüleit.
2021. aug. 23. 20:13
 6/23 A kérdező kommentje:

Nem kivágtuk a hisztit, csak sok hónapnyi huzavona, sírás és fájdalom után végül az unszolásra elmondtuk, mi bánt bennünket.

És most nem tudjuk, mi lenne a helyes lépés. Mi most már úgyis hisszük el, hogy ugyanannyira szeretik, a kérdés, a gyereknek hosszútávon mi a jobb.

2021. aug. 23. 20:15
 7/23 anonim ***** válasza:
92%
Aha. Tehát elmondtad mi a baj, ők megertettek és valtoztatnanak. Mi is a kerdes?
2021. aug. 23. 20:16
 8/23 anonim ***** válasza:
67%

Elmondod mi bánt, végighisztized a családot, bömbölsz, drámázol majd amikor eléred a célodat akkor inkább menjenek a fenébe mert te neheztelsz. Te még mindig gyerek vagy? Mi lenne, ha a több hónapnyi zugsiránkozás helyett felnőtt ember módjára már az elején jeleznéd, ha valami zavar? Nem ismerem a családotokat, de én bármit megjegyezhetek a sajátomnak és akkor elgondkodnak, kitalálunk megoldást.

A gyerekednek az a jobb ha minél többen szeretik, ha a nagyszüleivel sok időt tölthet, ha a nagyszülei részei az életének, úgyhogy a helyedben leállnék itt a mimóza drámakirálynő szerepével és elkezdenék felnőtt emberként viselkedni, hogy a gyerekemnek normális kapcsolata legyen a nagyszüleivel. Az szerintem nem fog ártani ha az unokatestvérével is ezáltal sok időt tölt, de a tesódéktól is félsz talán, hogy megkérd őket, hogy találjatok ki egy menetrendet, hogy mikor mennek a gyerekek?

2021. aug. 23. 20:21
 9/23 anonim ***** válasza:
12%
Én nem engedném. De azt is realizáltatnám az öregekkel hogy majd ha segítség kell nekik akkor se keressenek se titeket se a gyereketeket.
2021. aug. 23. 20:25
 10/23 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon gyerekesek vagytok! Nálunk hasonló a helyzet, a másik részről született unokákkal többet vannak, mert folyton oda vannak passzolva, de eszembe nem jutott irigykedni emiatt, örülünk, hogy mi megoldjuk az életünket és nem kell egyfolytában megkérni őket gyerekvigyázásra. Az a véleményem, hogy az ilyen negatív, mindenen besértődő emberek, mint amilyenek ti vagytok, úgyis találnának más gondot maguknak amin lehet veszekedni, úgyhogy teljesen mindegy, hogy, ha ezt meg is oldod, majd jön a következő.
2021. aug. 23. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!