Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megengednétek a nagyszülőknek...

Megengednétek a nagyszülőknek egy ilyen konfliktus után, hogy gyakrabban lássák az unokákat?

Figyelt kérdés

Röviden a sztori: a tesóméknál született az első unoka, akiért oda-vissza vannak a nagyszülők, pláne, mert a testvéreméknek nincs türelme a gyerekhez, így folyton lepasszoljàk nekik, van, hogy naponta-kétnaponta.

Nálunk is született baba, de sajnos mivel mi nem passzoljuk le folyton a kicsit, így ötödannyit se törődnek vele. Szinte sosem jönnek, mert mindig ott a másik gyerek, velük mennek ide-oda, velünk nem, mert mire ránk is sor kerül, addigra hulla fáradtak a másik unoka felügyelete miatt, mi nem tudjuk megkérni őket, hogy vigyázzanak 1-1 órát a gyermekünkre, mert a másik van ott...

Ha mi nem mennénk, szerintem nem is látnák, max. egy hónapban egyszer. Illetve, más téren is sokszor különbséget tesznek a gyerekek között, amit nem akarok részletezni.

Mi már nagyon sokat megbántódtunk és sírtunk emiatt, most azt mondtuk elég, nem erőltetjük a dolgot tovább, mi sem megyünk már, mert nem akarjuk folyton azt hallgatni, hogy a másik unoka így-úgy...

Persze feltűnt a dolog, és addig kérdezettek, míg el nem mondtam mindent, hogy mit csinálnak, mivel bántottak meg. Nyilván volt nagy sírás meg tagadás, hogy ez nem így van, de nem igazán tudtak mit mondani a történtekre, olyan esetekre, amiket nem lehet letagadni.

Most elvileg jönnének gyakrabban, de mi kértük őket, hogy ne, minimalizáljuk inkább a kapcsolattartást, ahogy eredetileg is terveztük, mert most olyan kellemetlen találkozni, mindenki feszeng, hiszen tudjuk jól, hogy csak azért jönnek, mert lelkismeretfurdalásuk van, nem az unoka miatt, hiszen belőle eddig is elég volt, amit kaptak, nyilván igazából nem kíváncsiak rá, és a testvéremmel sincs már kedvem veszekedni, mert a szülők egy napra nemet mernek mondani nekik.

Ti mit tennének? Rosszul döntöttünk? Ti engednétek a gyerek miatt, hogy jöjjenek és lmennétek megint gyakrsbban, akkor is, ha feszengés van a vita óta?

2021. aug. 23. 19:53
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
56%

#7essel ertek egyet. En ilyenkor a gyerek erdeket nezem, tehat igen, engednem h a nagyszulok jovategyek.

Egyebkent anyosomnak 4unokaja van de az elso a top top top, a tobbi csak ott van. Valoszinuleg egyeseknek jon belulrol h ugyanugy szeretik, masoknak meg tanulni kell. A ferjed szulei hajlandosagot mutatnak a valtoztatasra, nana h megtennem ezt a gyerekert. Feszenges meg pont igy marad meg ha nem toltotok tobb idot egyutt.

2021. aug. 24. 07:26
 22/23 anonim ***** válasza:
59%

Itt nem arról van szó,hogy az elsőt mindig jobban szeretik.Egyszerűen ő volt az első,ő a legnagyobb,őt ismerik a legjobban.Hogy mit szeret és mit nem (akár enni),mivel van el jól és mit nem csinálna szívesen,vannak közös emlékeik.

Így amikor megszületik A SZÜLŐK újabb gyereke őt is szeretik,de még semmi emlékük,élményük vele,semmit nem tudnak.És mellette ott a már meglévő akivel ugyan úgy foglalkozni akarnak.

Eleinte a csecsemők,és babák túl picik,nem olyanok mint a nagy akivel már lehet játszani,akinek már lehet örömet okozni,ha veszel neki valamit vagy elviszed valahová.

Megnézed,sír egyet-egyet,átpelenkázzák,mire megittatok egy kávét és beszélgettetek egy órát jön az etetés és alvás.Le van tudva hónapokig a kis unoka ennyivel.

Szó sincs arról,hogy ne szeretné ugyan úgy a nagyszülő (sok esetben!) a kisebbik unokákat.Csak nekik mindig kevesebb az igényük mint a legnagyobbak.Mire a kicsik eljutnak abba a korba,hogy ők is átmenjenek nagymamázni a legidősebb óvodás,és van olyan nagyszülő aki a dolgozó szülőknek azzal segít be,hogy elhozza az oviból így nekik nem kell munkahelytől óvodáig loholni.

Mire a többi gyerek óvodás már a másik talán eljut iskolába,megint csak ő az aki többet fog igényelni.

Iskolai felszereléseket (sokat,egy elsőssel annyi mindent vetetnek a festékektől a gyurmán át a ragasztókig..),van akinek a gyereke már alsóban is küzd egy-egy tantárgyal amiben segíteni próbálnak,megint csak elmennek az iskolához érte,vagy addigra a második legidősebb a soros az óvodával..

Én megpróbálnám megérteni az ő szempontjukat is.Nyílván nem esik jól,ha a másiké látszólag a nagy kedvenc,de hé,mi tiltja meg,hogy a te gyereked is ott legyen?

Még a végén játszanának együtt a gyerekek? :D

Itt te is ludas vagy,hónapok alatt (gondolom) elsírtad a bánat minden könnycseppjét,hogy nem foglalkoznak annyit a te gyerekeddel és nem lehet rájuk hagyni,de amikor változtatnának te a bélyeget a fejükre nyomod,hogy nem is a gyerek miatt csak lelkiismeret furdalásból teszik és ne jöjjenek..

Hisztis! Ha már próbálkoznak ne vinnyogj,és ne vádaskodj.Nem lehet nekik se könnyű ketté szakadni úgy,hogy az első unokát mindig rá passzolják.Ők ezt már megszokták,ha nemet fognak mondani is nekik kell menni hozzád ami megint csak a te hülyeséged,nagyon olyan..csak én és az én gyerekem szülő vagy.

Szimplán oda kellett volna vinned a gyereked is,ha tudnak vele mit kezdeni úgyis foglalkozni fognak vele.De ameddig kicsi,és ott a nagy pontosan tudom mit élnek át,2 év korkülönbség alig van a gyerekeim közt.Az egyik kúszik,a másik meg már ecsettel és ollóval rohangál hiába szólok,hogy megvágod magad tedd le.2 perc múlva szalad mással.Ez..nem könnyű.

Én is örülök,ha néha anyám tud egy kicsit a gyerekekkel lenni,de tudom,hogy ami nekem szabadidő én azt tőle veszem el.Hiába mondja,hogy ez neki jó és szeret S gyerekekkel lenni,én tudom hogy felér egy műszakkal a felvigyázás..

2021. aug. 24. 08:14
 23/23 anonim ***** válasza:
0%
Hát nem értem a tesódat sem hogy miért passzolja le állandóan. Viszont téged sem mert nyilván te is ugyanezt akarnád. Minek szültél ha nem akarsz vigyázni rá. Nekem semmi segítségem nem volt majdnem egy éves koráig, csak az apjára tudtam volna rá bízni. 10 hónapos volt mikor először elmentem otthonról és vele hagytam pár órát. Azon kívül csak akkor vigyázott rá ha takarítottam vagy pihentem egyet. De ezt sem az első hónapokban.
2022. szept. 10. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!