Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg nehezebb,ha jár majd?

Tényleg nehezebb,ha jár majd?

Figyelt kérdés
Még csak hét hónapos a babám. Hát,volt eddig minden hasfájás,nem alvás,csak anya jó,stb...annyi tervem volt,mivel töltöm majd az itthonlétet baba mellett,most meg túlélésre hajtok. Szerintem több éves alvashianyom van már most. Abban reménykedem ha nagyobb lesz,talán jobban ellesz,jut időm magamra is,meg egy két dologra amit elterveztem (el akarok kezdeni egy képzést már régóta) vagy engedjem el,csak rosszabb lesz? Segítség nincs,csak a férjem de ő reggel hétkor elmegy és sokszor hat óra,vagy még több,mire hazaér.
2024. jan. 22. 14:21
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Igen,babakrol van szó,nem kisgyerekekrol.
2024. jan. 24. 12:21
 32/41 anonim ***** válasza:
Pont hogy nem a kisbabákrol van szó, a kérdés az volt, hogy később rosszabb-e lesz...Erre volt a válasz valahol, hogy ahogy nevelik később a gyereket
2024. jan. 24. 12:22
 33/41 anonim ***** válasza:

Tényleg nehezebb,ha jár majd?

Ez a fő kérdés nem?

Hogy jutottunk el a kisbabakhoz?

2024. jan. 24. 12:23
 34/41 anonim ***** válasza:

A kisgyerekkort 1 éves kortól számítjuk és általában úgy tartják, hogy akkor ér véget, amikor a gyerek betölti a harmadik életévét

Komolyan meg baba?

2024. jan. 24. 12:29
 35/41 anonim ***** válasza:
0%

. A nevelés az, hogy mit reagálsz, ha ehelyett elkezd sírni a 2 éves, hogy nem anya, veled akarok játszani, gyere, stb.

Már írtam az egyik válaszomban,hogy ha főzök akkor kijön velem a konyhába és ott játszik,néha beleszolok neki a játékába, megdicserem milyen ügyes, kommunikálok vele...

Éppenhogy a kérdésre volt válaszolva valamikor még az elején, hogy konnyebb-e lesz amikor megtanul járni

De ki emlékszik már rá mit írtam, igaz?.

Elfoglalt titeket az, hogy megmagyarazzatok, a gyerekem egy szobanoveny aki a sarokban ül és elvan...(igaz nem ezekkel a szavakkal, de ez lett volna a lényege nem?)

Jaj, és még annyit hozzá tennék, hogy ha mosógépet kell pakolni például, és akkor hív játszani, mondom neki, jöjjön velem segítsen, megmutatom hogyan kell...Nem értem miért kell még mindig azon rugozni, hogy mit csinálok és mit nem.

Ezerszer elmondtam, de nektek ez sem jó, mert ez nem nevelés amit csinálok...Akkor mi ha nem nevelés?

2024. jan. 24. 12:54
 36/41 anonim ***** válasza:
88%
Mint írtam az elején, nekem két gyerekem van, az elsőt mindenbe be tudtam vonni így, mint te, a második meg egyáltalán nem így reagál, pedig ugyanúgy nevelem őket.
2024. jan. 24. 13:10
 37/41 anonim ***** válasza:
86%

Azért jó megnézni a mindig lepattintott, “anya most főz, nincs rád időm” gyerekeket felnőve, hogy az állandó odafigyelés hiánya mit hoz majd magával. És a foglalkozás mennyisége és a minőségi idő az, amit a gyerek annak él meg, amiben együtt merül el a szülővel, úgy hogy teljes flow van. Nem, az együtt mosógéppakolás és ezredik foghegyről, fél szemmel odavetett üres “ügyes vagy” nem minőségi idő és nem odafigyelés. A gyerekek viszont rettentő ügyesen alkalmazkodnak: ha nem kap figyelmet, egy idő után nem próbálkozik. Ám a hiánya ennek ottmarad, mert ő vágyna a figyelemre. Így születnek az örök szeretetkoldusok, a megfelelési kényszeresek, túlkompenzálók, társfüggők és még lehetne sorolni milyen megnyilvánulási formája van a figyelemhiánynak.

Kérdező, nem tudom hányas válaszoló vagyok, de én írtam hogy akkor lett könnyebb amikor bölcsibe ment. Addig nehéz volt mert válaszkész szerettem volna lenni vele, így ott voltam neki, játszottunk, olvastam, rajzoltunk. Szép lassan maga is el volt pár percekre. De nem azért mert belekényszerítettem. Nem pattintottam le. Ezt az időt egy befektetésként fogtam fel, mely befektetés a gyerekem stabilabb mentális jólétébe, felnőtt korára. Esetleg ha ezt sikerül ilyen szemüvegen keresztül nézni, talán könnyebb lesz.

2024. jan. 24. 15:38
 38/41 anonim ***** válasza:
0%

77, az megvan, hogy nem egész nap kell főzni, és hazimunkat csinálni?

Ez mind megvan max 2-3 óra alatt, sőt, nem is minden nap ennyi ido.(legalábbis nekem nem )nehogy már azt akarod be magyarázni, hogy napi 2 óra miatt sérül a gyerek lelke..

2024. jan. 24. 15:41
 39/41 anonim ***** válasza:
0%
Ti mindenben csak a hibát keresitek....Ez sem jó, az sem jó...Semmi nem jó....Akkor ha ti olyan okosak vagytok tegyetek úgy, ahogy akartok.
2024. jan. 24. 15:42
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a tapasztalatom, hogy aki “megtanította lepattanni” az egyébként őt igénylő gyerekét, az más szituációban sem érzékeny a gyerek igényeire.

És nem lelki sérült lesz, hanem olyan megküzdőmódokat fejleszt ki, melyek gyerekként segítik, ám a felnőtt életében már inkább akadályozni fogják.

2024. jan. 24. 19:22
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!