Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz a “napirendje” a féléves...

Rossz a “napirendje” a félévesemnek?

Figyelt kérdés

Reggel 6-kor kel, ébren van, eljátszik az ágyon, nézelődik. Pelust cserélünk, megetetem, és 8:30-kor újra elálmosodik. Ilyenkor kb 40 percet alszik (nem aludná ki magát, vagy normális ez?). 11 korul van az első nappali alvás, kb 1-1,5 óra, ha sikerül még visszaaltatnom ( elalvás után 30-40 perc múlva megébred, ha ottvagyok mellette, simogatom kocsit, akkor vissza tud aludni). Ezután 2 órát ébren van, mikor kezd álmosodni kimegyek vele sétálni, ahol szintén alszik 1 órát. Kb 16-kor kel a 2. alvásból. 18:30 fürdetés, 19-kor etetem.

Általában bealszik cicin (ilyenkor 30percig is szopizik) átteszem a kiságyba, és kb 10 perc múlva felkel sírva…. Van hogy visszaalszik, de van, hogy este 9kor alszik majd vissza, mikor már mindent kipróbáltunk vele, hogy elaludjon.

Nem tudom mit csinálok rosszul, hogy ilyen gond lett az esti altatás, eddig szépen elaludt cicin, aludt 4 órát megszakítás nélkül, innentől 2 óránként kelt enni.

Most káosz van az elalvásban és az éjszakai kelésekben is.

Mit csinálunk rosszul?

tegnap 08:01
 1/9 A kérdező kommentje:
Ami lemaradt, hogy alváshoz az oldalára fordul, de nem tud úgy maradni, mikor visszabillen hátra, akkor is felébred. Próbáltam már kitámasztani párnával (nem tudom szabad-e egyáltalán?), vagy visszafordítani, mikor elaludt, ugyanez van akkor is.
tegnap 08:06
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
nekem ami ennyiből szemet szúrt, hogy 16:00-kor kel az utolsó nappali alvásakor, és 19:00-kor "vacsoráztatod" (nyilván nem percre pontosan, de nagyságrendileg) - ez a több mint három óra ébrenlét, főleg a nap végén, szerintem nagyon sok egy ekkora babának. korábbra hoznám az esti rutint, és nem mellen altatnám el... tudom, hogy úgy könnyebb, stb., de ekkora babának már feltűnik, hogy amikor felébred, akkor mások a körülmények, mint amikor elaludt, nem csoda, hogy megijed, sír, nehéz visszaaltatni. olyan körülmények között aludjon el, amilyen körülményeket ébredéskor is biztosítani tudsz neki.
tegnap 08:07
 3/9 A kérdező kommentje:

Közben is etetem, mert nagyon rendszertelenül eszik, kb 3 percig, és akár félóránként is kér enni (erről nem tudtam leszoktatni). Fürdést előrébb hozni próbáltuk, de utána ugyanúgy kéri a cicit, bealszik, és ugyanez a helyzet, csak 30 perccel korábban vagyunk.

3-szor már nem akar aludni. Esetleg arra gondoltam, hogy a két nappali alvás közötti ébrenléti időt tolnám ki, ha pl 16:30kor ébredne, akkor lehet működne.

tegnap 08:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

De en most nem ertem. Azt irod, hogy 8:30kor alszik 40 percet, aztan meg azt, hogy 11kor van az elso nappali alvas.

Hogy mi? :D

tegnap 08:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja, mert valamiért a 8:30as elalvást én automatikusan az éjszakai alvás folytatásának ítélem meg. Van hogy ébredés után 40-60perc múlva is elalszik… vagy akkor ez már a nappali alvás?😅 bocsi, kezdő vagyok…
tegnap 08:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Magam is belezavarodtam… tehát ha 6-kor kelt, akkor 7:30kor alszik már, ha 7-kor kel, akkor 8:30kor.
tegnap 08:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne stresszelj, egy ekkora babának meg nem mindig alakul ki a normális napirendje.

Az én fiamnak kb 10 hónapos korában alakult ki, nagyjából, 12 hónapos korában pedig rendesen amikor atalltunk a napi egy alvásra

Kar ezen idegeskedni

Most ha a gyerek álmos nem teszed le aludni mert jaj nem ezt írták a gyakorin?

Vagy ha a gyerek nem álmos erővel fogod elaltatni?

tegnap 09:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem csináltok rosszul! Baba, változik. Vannak dolgok, amiken kár stresszelni és ez az alvás dolog pl. pont ilyen. :)

Az első gyerkőccel én is aggódtam ilyeneken, most a másodiknál kb. megváltás, hogy ezt elengedtem. Mivel a nagytesó is itthon van, esélyem sincs ezen agyalni. Eszik, amikor enni szeretne és alszik, amikor aludna. Egy dologhoz tartom magam. Mivel 4 hónapos, maximum 2-2,5 óránként próbálom altatni, illetve a nagytesó napirendjét próbáljuk követni, mert így nekem is könnyebb kialakítani valamiféle rutint. Ez annyiban merül ki, hogy próbálom összehozni a délutáni alvásukat egy időpontra, plusz az esti rutin ugyanaz mindkettejüknek, egymás után. Minden más képlékeny.

A mi babánk egyébként azóta, hogy rájött mikor van éjszaka és nagyobbakat alszik, este mindig úgy alszik el, hogy cici, leteszem és alszik. Vagy cici, sírás, semmi nem jó, ordítás, majd cici és alszik. Vagy cici, leteszem, alszik, majd felsír, megsimogatom, visszaalszik. Van hogy fel is kell vennem és újra cicire kell tennem 3 percre. Egy fix. Este 10 órakor van az a pont ami után már nem ébredezik általában. Ha később kezdem az altatást gondolván, hogy úgysem alszik el előbb mélyen, akkor ez kitolódik 11-re, szóval nincs megoldásom. Ott vagyok és megoldjuk a helyzetet. Mindennap más kb. Ahogy az éjszakai ébredések is. Most két napig átaludta az éjszakát, előtte két napig két óránként kelt. Ez mind mind normális. Nekünk kellemetlen nyilván, mert nem kiszámítható, de hidd el, vele minden okés. :)

tegnap 09:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam szintén fél éves. Nálunk december közepén borult a napirend amikor is elkezdett komolyan fogzani. Azóta van, hogy éjjelente óránként, fél óránként kel. Van olyan is, hogy alszik egyben 2 esetleg 3 órát. Előtte maximum éjjel egyszer kelt de ez sem volt fix. A nappalaink is teljesen mások.

Egyébként a mozgásfejlődés, növekedési ugrás, fogzás. Ezek mind befolyásoló tényezők.

tegnap 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!