Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg nehezebb,ha jár majd?

Tényleg nehezebb,ha jár majd?

Figyelt kérdés
Még csak hét hónapos a babám. Hát,volt eddig minden hasfájás,nem alvás,csak anya jó,stb...annyi tervem volt,mivel töltöm majd az itthonlétet baba mellett,most meg túlélésre hajtok. Szerintem több éves alvashianyom van már most. Abban reménykedem ha nagyobb lesz,talán jobban ellesz,jut időm magamra is,meg egy két dologra amit elterveztem (el akarok kezdeni egy képzést már régóta) vagy engedjem el,csak rosszabb lesz? Segítség nincs,csak a férjem de ő reggel hétkor elmegy és sokszor hat óra,vagy még több,mire hazaér.
2024. jan. 22. 14:21
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
89%

6-ossal és 7-essel abszolút egyetértek.

Ha ráérsz jönni-menni utána, fél szemed mindig rajtatartani, akkor szerintem jobb lesz, legalábbis én élvezem, hogy vidáman szétszedi a lakást a 16 hónapos fiam, és nem nyűglődik unalmában és tehetetlenségében :)

De ha csinálni is szeretnél valamit mellette, akkor gyakorlatilag csak egy üres szobában hagyhatod magára egy fél percre is, mert mindig kitalálnak valami újat, amire nem is gondoltál volna...

2024. jan. 22. 14:49
 12/41 anonim ***** válasza:
41%
A bölcsivel lett szignifikánsan könnyebb. Aztán persze jönnek a betegségek, azért nehezebb.
2024. jan. 22. 15:17
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 1000-szer könnyebb az életem mióta jár.
2024. jan. 22. 15:31
 14/41 anonim ***** válasza:
Gyerektől és környezettől függ. Nálunk akkor lett könnyebb, amikor elkezdett mászni, még könnyebb, amikor járni is. Ez nem azt jelenti, hogy onnantól minden szép és jó volt, de legalább jobb. Ugyanis kitágult számára a világ és nem kellett az én segítségem, hogy felfedezze. Ez persze még nagyobb rendetlenséggel járt és azzal, hogy a fél szememet azért rajta kellett tartanom. De legalább elmúlt az az időszak, amikor ha nem vele foglalkoztam, csak sírt és sírt. Most a kicsivel olyasmi lehet, mint nálatok (a nagy meg jól benne a dackorszakban, de még inkább az, mint az éjszakai sír-megnyugszik-végre elaltatom-én is elalszom-elkezd sírni ciklus a kicsivel). Most abban bízom, hogy vele is könnyebb lesz, ha megtanul járni, de valószínűleg nem, mert a naggyal tuti vagy ketten kétfelé lesznek vagy ha egy helyen vannak, piszkálja egyik a másikat ;).
2024. jan. 22. 15:35
 15/41 anonim ***** válasza:
63%
Jön a dackorszak, dehogy lesz könnyebb. Sőt, az a legnehezebb része (legalábbis óvodás korig. Igaz, akkor is van dac még, de vmivel elviselhetőbb).
2024. jan. 22. 16:09
 16/41 anonim ***** válasza:
86%

"Nekem két éves a fiam és mindent megtudok csinálni tőle.

Főzök,mosok takarítok,ha úgy vaneg fát is kimegyek vele hasogatni.

Nem nyafog,nem sír,jön megy a lakásban amíg csinálom a dolgomat.

Miért neveltek életképtelen gyerekeket?"

Az első gyerekem nekem is ilyen volt. Mindenbe be lehetett vonni, mindent meg lehetett mellette csinálni, mindig volt friss kaja, tisztaság, konyhakert, virágos kert, minden. Mondjuk ő sem volt el magának kb. 2,5 éves koráig, ezt nem is értem, mióta nevelés kérdése, hogy egy 2 éves gyerek le tud-e ülni maga játszani, erre hogy lehet "ránevelni", ha egyszer nincs el?

Nyilván nincs rá válaszod, hiszen sosem volt ilyen a gyereked, más a jelleme. De ha nem akarja magában elleni, akkor mit csinálnál, elzavarnád vagy hagynád egész nap a lábadba csimpaszkodva ordítani?

Vagy szerinted mitől lett olyan a gyereked, hogy eljátszik magának, ebben mi a te nevelésed?

Visszatérve amúgy az elejéhez, az első gyerekem mellett mindent meg lehetett csinálni, mert elüldögélt mellettem, míg a dolgomat intéztem, de azért most 3,5 évesen is max. 10-15 percet játszik el magában, aztán már rohan, hogy menjek én is játszani.

A kistestvére meg már most szót és ellentéte, szó szerint matrica, rosszul van, ha 2 percre nélkülem kell lennie, még letenni is alig lehet, mert fuldoklásig ordítja magát, ha nem lát, már mászik sírva utánam. Pihenőszékben nem ül meg, banakocsiban nem ül meg, sehol nincs el, csak velem lehessen, na mellette egy mosást berakni is küzdelem.

2024. jan. 22. 16:12
 17/41 anonim ***** válasza:
85%

Borzasztó sok ész kell ahhoz, hogy felfogjàtok, a gyerekek eltérő jellemmmel születnek, ergo 2 évesen ugyanúgy eltérőek lesznek, mint 30 évesen.

Nekem az egyik gyerekem máig nem alussza végig az éjszakákat, a másik meg pár hetes korától. Az egyik mellett mindent meg lehetett csinálni, a másik mellett nem. Az egyik egész nap pörög, megy, ugrál, a másik hozzá képest nyugodt.

Durva, mi? Szinte elképesztő.

2024. jan. 22. 16:33
 18/41 anonim ***** válasza:
82%

"marha érdekes,két gyerekem van,de az első sem volt hisztis sírós"

Nekem meg mindkét gyerekem csodajó evő, akik mindent, de mindent megesznek jó étvággyal, hú de marha érdekes, ha másé nem eszi meg 2 évesen a brokkolipürét csirkemellel és rukkolával, biztos azért, mert rosszul nevelte, hiszen az enyém meg mindkettő megeszi :D

2024. jan. 22. 16:35
 19/41 anonim ***** válasza:
74%
23-as, szerencsés vagy, igen, és akkor még mindig nem tudjuk, hol marad itt a nevelés szerepe, amiről magyaráztok.
2024. jan. 22. 16:37
 20/41 anonim ***** válasza:
0%
24 már le sem merem írni,hogy a gyerekeim mindenevők 😆😆
2024. jan. 22. 16:38
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!