Babával otthon lévő anyukák! Ez tényleg ennyire felháborító kérdés volt?
Az egyik barátnőmnek 5 hónapos babája van, és az utóbbi időben úgy érzem kicsit eltávolodtunk egymástól, ezért megemlítettem neki, hogy csinálhatnánk valami közös programot. Mondtam, hogy átjöhetnének vagy, ha úgy egyszerűbb a baba miatt akkor átmennénk mi társasozni pl. Mindig az volt a válasz, hogy persze, majd valamikor. Most adnak mától a moziban egy filmet, és mivel mindketten szeretjük az ilyen bugyuta, romantikus filmeket rákérdeztem, hogy hétvégen lenne-e kedve hozzá? Na, hát amit én ezért kaptam. Szerinte sértő rá nézve, hogy azt feltételezem otthon hagyná az anyatejes babáját egy hülye film miatt. Olyan dolgok hagyták el a száját, amit sose néztem volna ki belőle. Pl. hogy reméli nekem nem lesz gyerekem, mert a hozzáállásom miatt szar anya lennék, plusz barátnak is az vagyok, mert nem értem őt meg. Most nem tudom ezt hogyan kezeljem, mert biztos nagyon kimerült, amiatt is ennyire lobbanékony, de közben nekem ez így már nem barátság. Pláne azok után, amiket ma mondott. Számíthattam volna rá utólag nézve, hogy nem fog neki tetszeni a kérdésem, mert a körmösét is kiosztotta, sőt le is tiltotta, amiért rá merészelt írni, hogy mikor megy legközelebb hozzá.
Nem tudom eldönteni, hogy Ő van bekattanva vagy pedig valóban sértő elhívni valahova egy kisbabás anyukát? Nektek mi erről a véleményetek?
Vannak más anyuka barátnőim is, de eddig nem volt ilyen problémánk senkivel, így ezt most nem tudom hova tenni. Szerintem nem volt bunkó, ahogy kérdeztem, belinkeltem neki a film előzetesét és megkérdeztem lenne-e hozzá kedve. Fél perc múlva már csörgött is a telóm és még meg is örültem, mert azt hittem azért hív egyből, mert tetszik neki az ötlet. Hát, nagyon nem.
Értem, hogy fáradt és kimerült, de akkor hogyan lehetne vele fenntartani a barátságot? Nem jut eszembe senki más, aki a környezetemből ennyire elzárkózódna mindentől, ami nem a gyerekével kapcsolatos.
Gondolom az is benne van,hogy nincs kedve hozzá pluszba. Aki nyilván barátkozásra vágyna friss családdal,az lehet fáradtan is talál rá lehetőséget. Én mondjuk lehet bealudtam volna egy mozi alatt,de amúgy is utálok mozizni. Nálam aki maradt barát,azzal később mikor aludtam emberi időket találkoztunk,aki nem,azzal nem is akartam. Ez van. Ebbe azért van igazság,hogy ahogy családod lesz megváltozik a felállás,főleg kisgyerekek mellett. Akinél nem,ott alapjáraton is fontosabb volt a barátság,mint a férje,család.
Viszont ezt közölhette volna normálisan is veled,emberként. Én akivel nem akartam,annak szépen közöltem.
9 és ezt nem lehet normális hangnemben közölni? Csak kiosztani? Nem! A gyerek nem mentség arra, hogy egy bunkó lettem, aki elszállt attól, hogy kipottyantott egy gyereket.
Amúgy sosem kértem volna arra a barátaimat, hogy gyertek, vigyázzatok a gyerekre , míg én alszom. Az az apja és az én dolgom. A barátokkal az ember minőségi időt tölt. Az is hülyeség, hogy az ember nem tud a gyerek apjával is lenni. Arra van időnk amit akarunk. Nekem is volt 2 fogzó, nem alvó, az egyik extra hasfájós. Mégsem lettem egy hisztis liba. Ha nem akartam elmenni sehova, azt kulturált hangnemben közöltem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!