Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött baba mutatása a...

Újszülött baba mutatása a híradóban? Ti engednétek, vagy sem?

Figyelt kérdés

Mint ismeretes ugye minden újévkor meg szokták mutatni az év első babáit a híradóban, meg a hírekben. Általában az első budapestit, meg az első vidékit, hogy melyik kórházban született, hány perccel éjfél után, mennyi cm/kg, és milyen nevet kapott.

Az imént néztem vissza az elsejei híradót, és meglepődve láttam/hallottam, hogy amíg az egyik családból az anya büszkén nyilatkozott a babával a TV-nek (itt asszem ikrek voltak), és mutatták őket, ahogy fekszenek szüleiken, addig a másiknál csak egy kórházi folyosóról mutattak egy vágóképet, és annyit mondtak, hogy "az édesanyja kérésére nem készítettünk felvételeket".

Azért furcsa számomra, hogy egy ilyen kontextusban milyen buktatói, vagy negatívumai lehetnek egy baba mutatásának ami miatt nem engedélyezik mutatni? Elvégre ez egy pozitívum, nem? Talán a tipikus paranoia jön elő, miszerint egy kórházi újszülöttről készült képre majd biztos verik a micsodájukat a pedofilok? Vagy csak szimpla média-undor/utálat?

Vagy esetleg éppen ez tiltás a normális, és azok a szülők a hülyék, akik engedik leadni a híradóban a gyerek felévtelét?

Mit gondoltok? Kíváncsi lennék a véleményekre. Ti engednétek megmutatni újszülöttötöket közösségi médiában, példának okáért a TV-híradóban?

2024. jan. 6. 17:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
"message from Ella", bocsi mellé nyomtam egy betűt
2024. jan. 6. 19:15
 12/21 anonim ***** válasza:
22%
#10 Egy idősebb gyerek jó minőségű fotójával valós veszély, de egy újszölött híradóban megjelenő videójából szerintem nem lehet olyan kepkockát kivágni amiből reprodukálni lehetne hogy fog kinézni 20 évesen. Általában anyuka kezében, féloldalasan, sapkával a fején, csukott szemmel, belelóg az arcába a textil pelus... Nem találsz olyan képkockát ami megfelelő szögből lenne ehhez. Ha lenne is az újszülöttek arcvonásai nem elég markánsak ahhoz hogy használható képet adjon.
2024. jan. 6. 19:24
 13/21 anonim ***** válasza:
77%
Ok utolsó, de ha meg úgysem látszik, akkor meg minek legyen a tv-ben??
2024. jan. 6. 19:40
 14/21 anonim ***** válasza:
31%
Mi benne voltunk a híradóban az újszülöttemmel, anyák napi műsor készült. Nem látok benne semmi rosszat, pedig amúgy tisztában vagyok a cybertér veszélyeivel. A baba arcát max 2 másodpercig mutatták, vagy még addig sem.
2024. jan. 6. 19:55
 15/21 anonim ***** válasza:
78%
Nekem még nincs gyerekem, de szerintem én se engedném. Én eddig csak úgy láttam ilyet(bár nem sokszor), hogy az anyuka is rajta volt a felvételen. Én pedig nem szeretnék szerepelni.
2024. jan. 6. 20:18
 16/21 anonim ***** válasza:
22%
Babakori kép alapján senki se beazonosítható. Ezért én engedném,hogy pár másodpercig mutassák a híradóban.
2024. jan. 6. 20:24
 17/21 anonim ***** válasza:
64%

Én sem engedném, sem az újságban, sem a helyi facebook oldalra nem tetettem ki, akinek kellett, úgyis tudta.

A facebookon is csak egy utalás került ki. Aki tudta, értette, aki nem, nem.

Én nem vagyok szereplésmániás, a gyerekem majd eldönti, milyen lesz.

Itt megint az a gond, hogy kint a képe, a neve, a születési dátuma, helye, anyja neve, miért, 3 perc hirnévért? Köszi. Nem.

2024. jan. 6. 20:25
 18/21 anonim ***** válasza:
73%
Egyáltalán nem engedném, meg nem is rakok fel róla sehova se képet. Én nem szeretem mutogatni a gyermekem. Ha valakit érdekel (rokon, barát, ismerős), az eljött meglátogatni. De nem vagyok jelen egy social media platformon sem aktívan.
2024. jan. 7. 22:04
 19/21 anonim ***** válasza:
32%
Én sem engedném, sem olyat ahol a polgi jön házhoz csokorral.
2024. jan. 8. 11:11
 20/21 anonim ***** válasza:
48%
Biztos nem engedném... A Facebookra sem teszünk ki róla képeket. Az esküvőnkről is csak egy kép van kint.
2024. jan. 20. 05:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!