Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött baba mutatása a...

Újszülött baba mutatása a híradóban? Ti engednétek, vagy sem?

Figyelt kérdés

Mint ismeretes ugye minden újévkor meg szokták mutatni az év első babáit a híradóban, meg a hírekben. Általában az első budapestit, meg az első vidékit, hogy melyik kórházban született, hány perccel éjfél után, mennyi cm/kg, és milyen nevet kapott.

Az imént néztem vissza az elsejei híradót, és meglepődve láttam/hallottam, hogy amíg az egyik családból az anya büszkén nyilatkozott a babával a TV-nek (itt asszem ikrek voltak), és mutatták őket, ahogy fekszenek szüleiken, addig a másiknál csak egy kórházi folyosóról mutattak egy vágóképet, és annyit mondtak, hogy "az édesanyja kérésére nem készítettünk felvételeket".

Azért furcsa számomra, hogy egy ilyen kontextusban milyen buktatói, vagy negatívumai lehetnek egy baba mutatásának ami miatt nem engedélyezik mutatni? Elvégre ez egy pozitívum, nem? Talán a tipikus paranoia jön elő, miszerint egy kórházi újszülöttről készült képre majd biztos verik a micsodájukat a pedofilok? Vagy csak szimpla média-undor/utálat?

Vagy esetleg éppen ez tiltás a normális, és azok a szülők a hülyék, akik engedik leadni a híradóban a gyerek felévtelét?

Mit gondoltok? Kíváncsi lennék a véleményekre. Ti engednétek megmutatni újszülöttötöket közösségi médiában, példának okáért a TV-híradóban?

2024. jan. 6. 17:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%
Nem engedném én sem! Facebookra is csak olyan képet tettem, ahol nem látszott az arca, mikor megszületett. Azóta sem posztoltam róla semmilyen képet. Ő is egy ember, még ha kicsi is, lehet h nem szeretne szerepelni. Majd ha nagy lesz es akarja, mutogatja magát.
2024. jan. 6. 17:38
 2/21 anonim ***** válasza:
96%
Nem akarnék tv-ben szerepelni, pláne nem szülés után hálóingben... A babák meg nem igen szépek születés után, úgyhogy őket sem mutogatnám... Meg amúgy sincs értelme az egésznek.
2024. jan. 6. 17:50
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
Sose vágytam semmilyen hírnévre, úgyhogy én is elutasítottam volna.
2024. jan. 6. 17:59
 4/21 anonim ***** válasza:
77%
Nem. Képeket sem raktam ki a gyerekről. Nem azért, mert "jujj a pedofilok", hanem igazából a gyerek csak nekünk, a családnak egy csoda. A többi embernek teljesen semleges 🤷🏼‍♀️. A család, barátok meg látják úgy is. Minek pakoljak ki képeket? Hogy bezsebeljek pár like-ot vagy "de cuki" hozzászólást, aminek a nagyrésze csak illem? Híradóban pláne nem, mert ugyan úgy a kutyát sem izgatja, de mellé bevonz pár trollt, akik a gyereken élik ki a nyomorukat (láttam pár ilyen hozzászólást, a nevétől kezdve mindent cikiztek, gúnyoltak). Valószínűleg a gyerekhez nem jut ugyan el, hogy annó miket írkáltak, de akkor sem 🤷🏼‍♀️
2024. jan. 6. 18:06
 5/21 anonim ***** válasza:
30%

Nekem nyilatkoznék vagy mutatnám magam, de engednék pár felvételt a babáról. Egy kicsit a másik véglet ez a tiltás, inkább az anya hatalmi harca. Ugyan milyen hátránya lehet egy szuszogó gyerekről két másodperc videó anyag? Mind ugyanúgy néz ki, nem fogják ezért a leendő munkahelyéről kirúgni, és nem fognak a pedofilok recskázni egy kissapkás babára...

Valószínűleg mi is szerepelünk akaratunk ellenére itt ott, mivel közösségi területeken mindenkit fotóznak és videóznak...

2024. jan. 6. 18:20
 6/21 anonim ***** válasza:
67%
Na, azt akartam írni hogy nem nyilatkoznék, elírtam.
2024. jan. 6. 18:21
 7/21 anonim ***** válasza:
29%

Én a megyei hírlapban nem engedtem hogy megjelenjen, de híradóban engedném.

Az oka az, hogy a megyei hírlap megjelenik online formában is, pontos születési dátumot és a szülők nevét is feltűntetve. Ha valaki 20 év múlva bírja Googlebe a gyerekem nevét az elsó találatok között lenne a "gólyahír" minden adatával, amivel onnantól kezdve vissza lehet élni. Minden telefonos ügyintézésnél csak ezekkel az adatokkal azonosítanak.

Míg a tv-ben lemenő híradó nem kereshető ilyen könnyen, lehet már 1 év múlva se lesz sehol elérhető, a videó szövege nem kereshető.

2024. jan. 6. 18:28
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Én sem engedtem volna, sosem vágytam arra, hogy szerepeljek.

A gyerekeim pedig nekem és a családomnak fontosak, nem cirkuszi látványosságok, hogy mutogatni kelljen őket.

2024. jan. 6. 18:53
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, teljesen igaza van az előző valaszoloknak, egyrészt a kisbabák egyáltalán nem szépek eleinte, másrészt valóban csak nekem és a szűk családnak nagy szám ez a dolog, mindenki más számára érdektelen igazából. Szülés után meg én sem mutogattam volna magam szívesen a tv-ben. Arról nem beszélve, hogy en is utálom, ha a megkérdezésem nélkül osztogatnak meg rólam fotókat a facen vagy bárhol másutt, és szerintem egy kisbaba sem kivétel ez alól, csak azért mert kicsi.
2024. jan. 6. 19:01
 10/21 anonim ***** válasza:
74%
4-es vagyok. Amúgy keressetek rá arra hogy "message fron Ella", fegyelem felhívó videó. Na, ezektől jobban tartok, mint a "pedifilok látják a kisbabát" dologtól. Az AI hatalmas előrelépés a tudományban, de baromira veszélyes. Aki kicsit is ért hozzá pikk pakk öregíti a képet, csinál hamis személyazonosságot (jobb esetben csak valami kis piti csaló, aki bele is bukik) lemásolja a hangját és azt csinál a képével, hangjával amit csak akar. Öregíti, olyan videót hoz létre ami sose történt meg, olyan szöveget alkot a nevével amit sose mondott.
2024. jan. 6. 19:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!