Újszülött baba mutatása a híradóban? Ti engednétek, vagy sem?
Mint ismeretes ugye minden újévkor meg szokták mutatni az év első babáit a híradóban, meg a hírekben. Általában az első budapestit, meg az első vidékit, hogy melyik kórházban született, hány perccel éjfél után, mennyi cm/kg, és milyen nevet kapott.
Az imént néztem vissza az elsejei híradót, és meglepődve láttam/hallottam, hogy amíg az egyik családból az anya büszkén nyilatkozott a babával a TV-nek (itt asszem ikrek voltak), és mutatták őket, ahogy fekszenek szüleiken, addig a másiknál csak egy kórházi folyosóról mutattak egy vágóképet, és annyit mondtak, hogy "az édesanyja kérésére nem készítettünk felvételeket".
Azért furcsa számomra, hogy egy ilyen kontextusban milyen buktatói, vagy negatívumai lehetnek egy baba mutatásának ami miatt nem engedélyezik mutatni? Elvégre ez egy pozitívum, nem? Talán a tipikus paranoia jön elő, miszerint egy kórházi újszülöttről készült képre majd biztos verik a micsodájukat a pedofilok? Vagy csak szimpla média-undor/utálat?
Vagy esetleg éppen ez tiltás a normális, és azok a szülők a hülyék, akik engedik leadni a híradóban a gyerek felévtelét?
Mit gondoltok? Kíváncsi lennék a véleményekre. Ti engednétek megmutatni újszülöttötöket közösségi médiában, példának okáért a TV-híradóban?
Nekem nyilatkoznék vagy mutatnám magam, de engednék pár felvételt a babáról. Egy kicsit a másik véglet ez a tiltás, inkább az anya hatalmi harca. Ugyan milyen hátránya lehet egy szuszogó gyerekről két másodperc videó anyag? Mind ugyanúgy néz ki, nem fogják ezért a leendő munkahelyéről kirúgni, és nem fognak a pedofilok recskázni egy kissapkás babára...
Valószínűleg mi is szerepelünk akaratunk ellenére itt ott, mivel közösségi területeken mindenkit fotóznak és videóznak...
Én a megyei hírlapban nem engedtem hogy megjelenjen, de híradóban engedném.
Az oka az, hogy a megyei hírlap megjelenik online formában is, pontos születési dátumot és a szülők nevét is feltűntetve. Ha valaki 20 év múlva bírja Googlebe a gyerekem nevét az elsó találatok között lenne a "gólyahír" minden adatával, amivel onnantól kezdve vissza lehet élni. Minden telefonos ügyintézésnél csak ezekkel az adatokkal azonosítanak.
Míg a tv-ben lemenő híradó nem kereshető ilyen könnyen, lehet már 1 év múlva se lesz sehol elérhető, a videó szövege nem kereshető.
Én sem engedtem volna, sosem vágytam arra, hogy szerepeljek.
A gyerekeim pedig nekem és a családomnak fontosak, nem cirkuszi látványosságok, hogy mutogatni kelljen őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!