Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek egy férfi képes...

Szerintetek egy férfi képes ellátni egy újszülöttet/csecsemőt?

Figyelt kérdés
Császáros voltam, és a férjem ávette a babánk körüli teendőket, amíg itthon volt, hogy engem kíméljen. Aztán úgy alakult, hogy munka után is sokszor ő foglalkozott a gyerekkel, többnyire övé volt a fürdetés.(Ő kifejezetten akarta csinálni) Ahogy ez kiderült, a szüleimtől-legfőképp anyától- megkaptam, hogy nem szabad egy ilyen pici babát egy férfira bízni, ez a nő feladata, mert náluk is úgy volt. Szerintetek sz@r anya vagyok azért, mert engedem, hogy ő is kivehesse teljes mértékben a részét a babázásból?
tegnap 15:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Ez kéne, hogy a normális legyen. Unokahugom 1 hónapos, ma mesélte tesóm, hogy mondta apuka, hogy mostmar ő is fogja pelenkázni (???). Ha anyatejes a baba, akkor az etetés én kívül mindent ugyanúgy meg tud csinálni, mint az anyuka.
tegnap 16:06
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Persze hogy képes. Örülj neki, hogy ilyen a férjed és érdekli a baba. Ez szerintem a normális. Nálunk is mindenben kiveszi a részét(kivétel az etetés volt, mert csak cicit vette el.)

A szüleid nem minősítem inkább. A továbbiakra annyi jó tanácsom van, hogy ne oszd meg velük az életeteket. Folyamatosan el fognak bizonytalanítani, az okosságokkal, hogy régen mi volt, mit hogy kéne csinálnotok.

Nem vagy szar anya! Te jó anya vagy, a férjed pedig jó apa! Ne hagyd magad!

tegnap 16:10
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

A szuleid szegyelljek magukat, anyad meg plane. Akkoriban a ferfi csak megcsinalta a gyereket, a no szakadt bele mindenbe, halisten manapsag ha csak nem egy semmirekello szar embernek szul egy no, ez nem igy van.

En is csaszaros voltam, 2 hetig velunk volt a ferjem, egy hetig hamarabb kelt ki az agybol mint en.😀 aztan ugy alakult, hogy a babank 3 es 4 honapos koraban is korhazban fekudtem 5-6 napokat, gyonyoruen helytallt. Azon kivul, hogy szultem es szoptattam, ugyanazokat tudja megcsinalni a gyerekkel, mint en.

tegnap 16:27
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne tudná? Az egyetlen amit nem tud, az a szoptatás, azon kívül ugyan úgy eltudja látni a babát, akár az újszülöttet is. Nálunk is mindent csinált a lányunkkal az etetésen kívül (mert anyatejes volt). Fürdette, pelenkázta, altatta, babusgatta. Sokszor pont nála nyugodott meg gyorsan, szerintem a hangja miatt (mély, kellemesen "dörmögő" hangja van). A pelenkacsere, fürdetés stb nem kvantum fizika, nem kell hozzá nagy tudás és ugyan annyira képes rá, mint az anya.
tegnap 16:28
 5/16 anonim ***** válasza:
92%

Ezek ilyen kamukérdesek?

Vagy hogy lehet valaki olyan hülye, hogy komolyan megkérdezze, baj-e, hogy engedi az apának, hogy foglalkozzon a gyerekével?

Ha ez a kérdes komoly, menj el pszichologushoz, mert nem normalis ilyen függesben lenni felnött ember létedre anyád véleményétől

tegnap 16:31
 6/16 anonim ***** válasza:
94%

Te is tudod, hogy nem vagy szaranya (?), amiert a gyerek APJA ellatja a gyereket. 🤣

Nem kell ilyen maradi hulye velemenyekkel foglalkozni. Egyebkent szerintem a keseruseg szolt belole, vagyott volna anyad nagyon is arra, hogy segitsenek neki, csak nem jott ossze.

tegnap 16:32
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lenne képes? Ugyanúgy felnőtt, felelős ember (legalább is jó esetben). A szoptatáson kívül mindent meg tud csinálni (amúgy sem egy atomfizika).

Mellesleg régen is ellátták a férfiak a babákat is, ha kellett, mert pl. a nő belehalt a szülésbe.

tegnap 16:52
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez hívjàk apának.

Nálunk apa is teljes értékű szülő, főleg mióta nem szoptatok. Le is dobtam volna az ékszíjat, ha nem tudja ellátni magát meg a gyereket. 4 gyerekünk van, férjem mindent csinál velük, néha még így kevesek vagyunk.

tegnap 16:52
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetlen dolog amire egy férfi nem képes a gyerek körül, az a szoptatás.

Nyilván sajnos nekünk apáknak nemigen van kulturális és társadalmi hátterünk ebben, kb az Y generáció az első akiben felmerült, hogy essssetleg mi lenne, ha az apa kb egyenlő részt vállalna a gyereknevelésből. Nincs kit megkérdeznünk erről, nincs mintánk, sőt, az öregek visszahúznak, demotiválnak, minősítenek.

Pedig még azt az ősrégi problémát is megoldja, amitől a férfiak évezredek óta szenvednek... eléggé úgy tűnik, hogy a babával sokat foglalkozó férfi jóval szexibb a feleségük szemében:D

tegnap 16:56
 10/16 anonim ***** válasza:
59%
Gondolom azért kérdezte, mert inkább ventillálni szeretne. Azt hallgatja, hogy milyen anya, aki rábízza az apára. Gondolom a töke tele és jól esik neki a megerősítés és támogatás, hogy ez teljesen rendben van és nem ő megy szembe a forgalommal. Nyilván tudja, hogy képes ellátni, hiszen ellátta eddig is. De besokalt, kiírta, kap válaszokat és kicsit felszívja magát, hogy az anyjával ezt letudja boxolni, hogy teljesen normális és már rég nem az van sokhelyen, hogy az apja max megcsináija és érdemben nem foglalkozik vele, mert "nem tudja" pl pelenkázni vagy megfürdetni.
tegnap 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!