Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezd egy baba a hang...

Mikor kezd egy baba a hang felé fordulni?

Figyelt kérdés
4 hónapos a babám, és ha valaki úgy szólítja meg, hogy éppen nem látja az adott személyt, nem fordul felé. Nagyobb zajra sem fordul oda. Nincs baj a hallásával, viszont nem figyeli a hangokat, csak ha pl. énekelek neki, beszélek hozzá, akkor érdeklődik mosolyog, de egyébként nem keresi, honnan jön a hang. Normális ez egy 4 hónaposnál? Első gyerek, nincs igazán tapasztalatom.
jan. 7. 22:00
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Miből gondolod, hogy nincs baj a hallásával?

Ilyen esetben az újszülöttkori hallásvizsgálatot meg kell ismételni! 4 hónaposan a fejét a hang irányába fordítani kellene!

jan. 7. 22:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiamnak még az egy évesen statuszon is volt ilyen gond, egészen pontosan akkor figyelt fel erre a védőnő, mert nekünk nem tűnt fel. Mondjuk ő általában nagyobb zajokra felfigyelt, de pl a nevére ritkán, meg nem igazán figyelt, ha beszéltünk hozzá, pedig korábban neki is rendben volt a hallásvizsgálata. Nekünk azt javasolta a védőnő, hogy vigyük el újra megnézetni a fülét. Kiderült, hogy folyadék gyűlt fel a jobb dobhartyaja mögött, ki kellett mosni, meg cseppengetnunk itthon az orrába nasivin babyvel. Nálunk helyrejott a dolog, 14,5 hónapos, lekopogom, rendben van. Amúgy szerintem 4 hónaposan pl a nevére nem kell még figyelnie, ez később alakul ki. Viszont ha nagy zajokra sem figyel fel, az talán jelezhet valamit, de nem kell rögtön nagy bajra gondolni, lehet, olyasmi, mint pl nálunk.
jan. 7. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is elvinném hallásvizsgálatra. Ha lát téged és mosolyog rád, az más, de 1 hósan már tudni kell a fejét a csörgő felé fordítani háton fekve.
jan. 7. 23:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Éles hangokra kell figyelnie, de már 4hónapos kor előtt. Nem emlékszem, mikor kérdés, talán 2 hónaposon. Egyébként ezen egy darabig én is aggódtam, de rájöttem, hogy nem kell, mert ha nagyon el van merülve valamiben, akkor nem reagál. Volt, hogy útközben aludt, megszólalt mellette egy riasztó és semmi. Akkor is paráztam. De máskor meg, otthon aludt és nem volt lenémítva a telefon. Hívtak, hát ugy ordított, hogy zengett a ház. Szóval gondolj végig ilyen helyzeteket is, meg figyelj jobban, mert olyan nincs, hogy hol siket, hol nem, de jelezd a védőnőnek is, ha tényleg nem reagál.

#3! De azzal nem a hallását nézik, hanem a látást, meg, hogy tudja-e fordítani a fejét. A csörgő lehet bármi. Nálunk például nem is az volt szerintem.

jan. 7. 23:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
4es, de csörögsz a füle mellett és arra fordítja a fejét, amit te írsz az az szerintem mikor előtte mozgatod és ő meg követi a fejével jobbra balra.
jan. 8. 09:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#5! Igen, bocsi, én arra gondoltam. Csörgősre egyáltalán nem emlékszem, szerintem nálunk nem is volt.
jan. 8. 09:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen de, figyelnie kellene a hang/ zaj irányába.
jan. 8. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!