Mikor kezd egy baba a hang felé fordulni?
Miből gondolod, hogy nincs baj a hallásával?
Ilyen esetben az újszülöttkori hallásvizsgálatot meg kell ismételni! 4 hónaposan a fejét a hang irányába fordítani kellene!
Éles hangokra kell figyelnie, de már 4hónapos kor előtt. Nem emlékszem, mikor kérdés, talán 2 hónaposon. Egyébként ezen egy darabig én is aggódtam, de rájöttem, hogy nem kell, mert ha nagyon el van merülve valamiben, akkor nem reagál. Volt, hogy útközben aludt, megszólalt mellette egy riasztó és semmi. Akkor is paráztam. De máskor meg, otthon aludt és nem volt lenémítva a telefon. Hívtak, hát ugy ordított, hogy zengett a ház. Szóval gondolj végig ilyen helyzeteket is, meg figyelj jobban, mert olyan nincs, hogy hol siket, hol nem, de jelezd a védőnőnek is, ha tényleg nem reagál.
#3! De azzal nem a hallását nézik, hanem a látást, meg, hogy tudja-e fordítani a fejét. A csörgő lehet bármi. Nálunk például nem is az volt szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!