Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az normális, hogy más anyukák...

Az normális, hogy más anyukák megélései elveszik a kedvemet a gyerekvállalástól?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

Múlt hónapban volt itt egy kérdés, az illető gondolom hamarosan babát szeretne, de ő nagyon igényli az énidőt, és nagyon nehezen viselné, ha nem jutna elég idő magára.

Egyébként az emberek 80%-a nem is a kérdésre válaszolt, 1 anyuka például elég negatív történetet írt (5-ös válaszoló), és egy későbbi válaszában azt is hozzátette, hogy ha a nők tudnák mit vállalnak, és ha a közösségi médiában nem csak a csillámpónis dolgokat említenék, fele ennyi gyerek sem születne meg, mert az anyaság borzasztóan kiakasztja a nőket, és sokunknak az agyára megy a gyereknevelés.

Még mielőtt valaki félreértené, nem arról van szó, mert igenis beszélni kell a szülőség rossz oldaláról is, és tudom, hogy a gyerekvállalás kettőnk közös döntése lesz a párommal, de azért az nekem fura, hogy valakinek csak sírással és a sarokban kuporgással telik a gyereknevelés.

Tehát azt értem ezalatt, hogy bár rengeteg árnyoldala van a szülőségnek, de kétlem, hogy csak rossz dolgokról szól.

jan. 5. 19:00
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
48%

"engem már 10 évesen simán egyedül hagytak otthon"

És te ebben a világban jelenleg egyedül hagyod otthon a 10 éves gyerekedet órákra?

Jajj bocsi, hisz nincs tapasztalatod.

jan. 5. 20:25
 22/39 anonim ***** válasza:
41%

"Amúgy meg megnyugodhatsz, van egy 15 éves fiam és 8 éves volt"

Megnyugodtam, hogy hirtelen lett két gyermeked. :DDD

jan. 5. 20:26
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
A mai egyke tizenévesek szüleit ismerem, nem csak saját tapasztalat. És nem értem a pampogásodat, én szívesen játszom a gyerekemmel a mai napig, nem kell elfoglalnia magát és egyedül töltenie a gyerekkorát.
jan. 5. 20:29
 24/39 anonim ***** válasza:
79%
16os vagyok, igen az én gyerekem lombik, es örülök hogy itt van velem, persze vannak nehézségek de azt látom hogy mekkora kincs és milyen szerencsés vagyok, hogy itt vagyunk egymásnak. Egy percre sem bántam meg. Persze azelőtt én ki is éltem magam, közel 40 évesen lett gyerekem, azelőtt 20 évig azt csináltam amit akartam.
jan. 5. 20:31
 25/39 A kérdező kommentje:
Oké, ennyi válasz után leírom, én is egyke vagyok, és köszönöm szépen, megvagyok. :)
jan. 5. 20:36
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, de írod ki unos-untalan a hasonló kérdéseket?

Te nagyon küzdesz ezzel a gyerekvállalással (mármint a lelki részével). És ordít rólad, hogy nem állsz rá készen. Vagy ne legyen gyereked vagy beszéld át a gyerektől való szorongásaidat pszichológussal.

jan. 5. 21:07
 27/39 A kérdező kommentje:
Nincs semmilyen szorongásom, csak számomra fura, hogy egyes anyukák mennyire negatívan élik meg ezt az egészet.
jan. 5. 21:13
 28/39 anonim ***** válasza:
45%
Mondjuk nekem egy valami sosem lesz tiszta és bár off.:D De aki ennyire kampányol,hogy mennyire hiper szuper jó volt egykeként felnőni (egy ilyet se hallottam még,csak itt,pedig még a saját édesapám is egyke) és sokkal tökéletesebb,mint testvérrel,hogy lehet az,hogy ti mindannyian kettőt minimum vállaltatok?:D És ez minden egyes egyke ismerősömre igaz,mindnek alsó hangon kettő lett,bár ők nem is kampányolnak emellett. De ha annyira jó volt egykeként,miért veszed el ezt az élményt a gyerekedtől,hogy ő is lehessen egyke? Ennyire önző vagy? Vagy annyira nem volt szuper?:D gyanítom.
jan. 5. 21:15
 29/39 anonim ***** válasza:
49%
28-as semmi ilyen nincs benne, szimplán azért lett két gyerekem, mert elváltunk a férjemmel és lett új férjem, akivel szerettünk volna közös gyereket. :) Ne legyél felszínes.
jan. 5. 21:39
 30/39 anonim ***** válasza:
30%
29# Persze. :) Attól nem volt kötelező oda is vállalni egyet,szimplán mondhattad volna,hogy nem szeretnéd,mert akkor már testvére lenne,te viszont 100%-ra jót szeretnél neki és olyan boldog gyerekkort,mint neked volt. Hogy ettől nem fosztanád meg őt,de még is jött még egy.
jan. 5. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!