Az normális, hogy más anyukák megélései elveszik a kedvemet a gyerekvállalástól?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Múlt hónapban volt itt egy kérdés, az illető gondolom hamarosan babát szeretne, de ő nagyon igényli az énidőt, és nagyon nehezen viselné, ha nem jutna elég idő magára.
Egyébként az emberek 80%-a nem is a kérdésre válaszolt, 1 anyuka például elég negatív történetet írt (5-ös válaszoló), és egy későbbi válaszában azt is hozzátette, hogy ha a nők tudnák mit vállalnak, és ha a közösségi médiában nem csak a csillámpónis dolgokat említenék, fele ennyi gyerek sem születne meg, mert az anyaság borzasztóan kiakasztja a nőket, és sokunknak az agyára megy a gyereknevelés.
Még mielőtt valaki félreértené, nem arról van szó, mert igenis beszélni kell a szülőség rossz oldaláról is, és tudom, hogy a gyerekvállalás kettőnk közös döntése lesz a párommal, de azért az nekem fura, hogy valakinek csak sírással és a sarokban kuporgással telik a gyereknevelés.
Tehát azt értem ezalatt, hogy bár rengeteg árnyoldala van a szülőségnek, de kétlem, hogy csak rossz dolgokról szól.
Dugd a fejed a homokba, ha ez elveszi a kedved! ;)
Nem lehet elégszer leírni, hogy a gyerekvállalás a LEGNEHEZEBB munka az egész világon. Ha ezt nem vagy képes beemelni a csillámpónis életedbe, akkor ne olvasgass a gyakorin és vágj bele tudatlanul, mint az emberek 90 %-a.
Majd lesz csak valahogy
Ezt nevezik kockázatnak.
Vállalod vagy nem.
Lehet ezerszer nehezebb is, mint annak az anyukának.
Pl: születik egy beteg gyereked.
Nekem is mindenki ezzel jött, de tudni kell, hogy aki az én körömben ezt szajkózta, nekik világ életükben könnyű életük volt, vagy nem dolgoztak, vagy felelősség nélküli volt a munkájuk, vagy szimplán beleültek a tutiba.
Én úgy mentem el szülési szabadságra, hogy előtte baromi stresszes munkahelyem volt, egy könyvelési csapatot vezettem és iszonyatos volt a rámszakadó felelősség, bármilyen apró hiba komoly anyagi kárral járt volna a cégnek, amit aztán rosszabb esetben a munkavállaló béréből vonják folyamatosan.
Ehhez képest itthon lenni a gyerekkel egy felüdülés, hiába nagy a felelősség, tudom, hogy ez a saját gyerekemért van, nem más meggazdagodásáért. Sokkal nyugodtabb is nekem ez az időszak.
7-es
Egyke vagyok és sosem kellett anyáméknak leülni velem 10 éves koromban barbizni, mert feltaláltam magam, vagy ha gyerektársaságra vágytam, átmentem a szomszéd gyerekekhez, vagy ők jöttek át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!