Én reagálom túl, hogy kiakadtam a hívatlan rokonokra?
2 hete szültem, szerencsére jól vagyunk mindannyian, de sajnos szakadtam, úgyhogy varrni kellett. Előző nap mindenféle kérdés nélkül beállítottak hozzánk a nagynénémék (apám nővérei), hogy jöttek babázni. Pont szoptattam, a férjem kérte meg őket, hogy távozzanak. Én pedig annyit tudtam kiszólni a szobából, hogy egyelőre nem vagyunk kíváncsiak senkire.
Azóta el vagyunk hordva mindennek...
10#-es Nem lesznek kíváncsiak később?Hál isten. Ki a francot érdekel.:D Majd biztos álomba sírnám magam ilyen rokonoktól. Gyerekemnek sincs szüksége ilyen emberekre.
Kérdező,igazad van. Parasztok voltak. Hívatlanul senkihez,saját anyám,anyósom is szól,védőnő is. Be se engedtem,hozzánk ha bárki így jött/jön,ő bizony kint marad,így járt. Ne vicceljünk már. Bár ismernek,nem is merik,tudják nem viccelek akkor sem,ha 200 km-t utaztak. Én sem megyek senkihez úgy! Illemtan...Csak sokan bugyuták.
Ők tényleg bunkók voltak, de azért lehetett volna ezt barátságosabban rendezni.
Pl. ha férjed leülteti őket a másik szobában és ott megvárják, míg befejezed a szoptatást.
A bejelentkezés jól hangzik, de honnét tudod, hogy 3 nap múlva du. 4 órakor pont nem ugyanígy szoptatni fogsz-e?
23as!
Nem érted, hogy nem volt olyan állapotban a kérdező hogy kávézzon meg sütizzen a hivatlan vendégekkel? Majd egy hónap múlva jobban lesz, és jöhetnek a vendégek.
Itt nem csak a szoptatásról van szó..
23# Ne haragudj de ha valaki illemből 0,még én legyek vele a kedves? Ilyen naív emberek vannak itt? Te beállítasz máshogy így? Amit én nem teszek másnál,elvárom hogy ő se.
21# voltam. Hú de lepontoztatok,akkor nektek sok sok váratlan látogatót.
23-as, de miért kellene leültetni őket, ha senki nem hívta őket? Ne már, hogy annak kelljen alkalmazkodni, akihez hivatlanul beállítottak, ráadásul random senki rokonok, nem a nagyszülők, nem közeli barátok, stb., akikért megéri nyelni egyet. 2 héttel szülés után nem mindenkinek van kedve vendégeket kiszolgálni, főleg nem olyanokat, akik az év nagy részében tojnak a fejére. És írta is, hogy kialvatlan, fáradt, szakadt, fáj mindene, nemcsak a szoptatás a probléma. De érdekes módon, ha az embernek műtéte volt, beteg, stb., akkor nem szokták úgy gondolni a rokonok, hogy hivatlanul be kell állítani, csak szülés után várják az anyukáktól, hogy a topon legyenek, és örüljenek mindenkinek, és még ki is szolgálják őket. Legalábbis a kérdező nem említette, hogy mondjuk egy nagy fazék töltött káposztával és egy tálca sütivel állítottak volna be, hogy a párnak ne legyen gondja pár napig a kajára.
És oké, lehet, hogy 3 nap múlva 4-kor pont szoptatni fog megint, de akkor egyrészt lélekben felkészül az ember, hogy jó, rokonok jönnek, legalább részben rendbeteszi magát, és ekkor képbe jöhet, hogy a férj addig szórakoztatja őket, amíg ő befejezi a szoptatást. A barátnőmék is így csinálták, amikor náluk voltunk. Elvonult szoptatni, amikor kellett, addig a párjával dumáltunk. Sőt, megmondhatja, hogy tudja, hogy három nap múlva sem lesz abban az állapotban, pihenni szeretne, térjenek rá vissza 1-2-3-x hét múlva, és egyeztessenek akkor.
10# Nem tűnt fel, hogy a kérdező nem Hollandiában él?
A többieknek, akik itt azzal maszatolnak, hogy felmentsék a bunkó rokont: van olyan idegállapot, amikor az ember nem tudja a legszalonképesebb modorát előhozni, meg jellemzően az ilyenek azt meg sem értik. Egyébként meg ahogy a kérdező leírta, az az elutasítás egyáltalán nem volt bunkó, csak határozott. Pár nappal később telefonon lehet tisztázni, de csak úgy, hogy megértsék, látogatás akkor lesz, ha előre egyeztettek. És igen, ha meg van beszélve vasárnap 4 óra, akkor az ember legalább az öltözékével számít rá. Egyébként is az ilyen látogatásokat érdemes a szülés után 6+ hétre időzíteni, amikor már az anyuka is jobban van, a gyereknek is alakulóban a napirendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!