Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én reagálom túl, hogy kiakadta...

Én reagálom túl, hogy kiakadtam a hívatlan rokonokra?

Figyelt kérdés

2 hete szültem, szerencsére jól vagyunk mindannyian, de sajnos szakadtam, úgyhogy varrni kellett. Előző nap mindenféle kérdés nélkül beállítottak hozzánk a nagynénémék (apám nővérei), hogy jöttek babázni. Pont szoptattam, a férjem kérte meg őket, hogy távozzanak. Én pedig annyit tudtam kiszólni a szobából, hogy egyelőre nem vagyunk kíváncsiak senkire.

Azóta el vagyunk hordva mindennek...

2023. dec. 20. 17:10
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
91%

A 21. században POFÁTLANSÁG beállítani valakihez váratlanul úgy, hogy nem ez a szokás náluk. Ott a telefon, az email, a messenger, ha ezek pedig nincsenek meg neki, akkor mégis honnan a jó égből gondolja, hogy csak úgy beállíthat, és az újdonsült család kíváncsi rá? Amúgy sem bazári majom az a szerencsétlen gyerek, hogy minden random rokon nézegesse, főleg nem egy járvány közepén, hogy még jól el is kapjon valamit a nulla immunrendszerével.

És nem mindenki akarja, hogy bámulják szoptatás közben. Én sem. A saját anyám előtt sem szoptatnék, max ha el tudom magam takarni. Ahogy női közös öltözőben sem öltözködöm, hanem elvonulok inkább a vécére, ha nincs kabin. Mindenkinek máshol vannak a határai, és illik ezeket tiszteletben tartani.

Nem baj, kérdező, az ilyen rokon is csak addig jött volna, amíg cuki a baba, de ha bármikor bármire szükségetek lett volna, pont ugyanolyan szinten tojtak volna a fejetekre, ahogy eddig is tették. Semmit nem veszítettetek.

2023. dec. 20. 17:46
 12/43 anonim ***** válasza:
93%

Nem vagy bunkó! Ők voltak azok.

Nekünk rossz a csengőnk, ez szerencse volt, de a kaputelefont félretettük és konkrétan senkit nem engedtünk be, akivel nem volt megbeszélve, hogy jön. Anyósom, anyukám megcsörgettek, a megbeszélt időben jöttek és kb fél órákat maradtak. Mai napig hálás vagyok nekik. Ez volt a legnagyobb segítség.

4-5 hét után álltunk készen többre, pl a legközelebbi barátokra, közeli rokonokra, de tőlük is kértük, hogy mindig egyeztessünk. A férjem unokahúga kivételével ezt mindenki képes volt megérteni, ő felcsörtetett a két gyerekével, akik közül az egyik nagyon durván köhögött, az anyjával meg a férjével este nyolckor babázni. Én is hasonló állapotban voltam, mint te. Nem nyitottunk ajtót a kopogásra, csörgették a férjem, hogy na mi lesz már, jönnének be, az anyjának pisilni is kell ő meg inna egy kávét. A férjem mondta, hogy most nagyon nem alkalmas, majd beszéljünk meg egy napot, amikor átjönnek gyerekek nélkül. Hogy ott is mekkora sértődés lett...

De aki nem képes megérteni, hogy másnak a lakása nem a meki 0-24 az meg is érdemli, hogy elhajtsák.

Végképp ne aggódj most ilyeneken, pihenj, legyetek együtt. Bőven ráértek minden(ki) másra!

2023. dec. 20. 17:54
 13/43 A kérdező kommentje:

"Azt hozzá kell tenni, hogy q látogatók konkrétan megnezik a babát, nem maradnak 10 percnel tovább, és ha a gyermekágyi gondozó azt mondja ennyi volt, már mennek is szó nélkül, akkor is ha két perce érkezte"

Hát nálunk nincs senki, aki ezt koordinálja, csak a férjem és én, valamint a baba és jelenleg hárman próbálunk túlélni. Két ember van akit szívesen fogadunk, az anyósom és az anyukám, mert mindketten segíteni jönnek, nem pedig azért, hogy mi szolgáljuk ki őket.

2023. dec. 20. 17:54
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Ó én az ilyeneket leszrom magasról, azt se bánom, ha örökre megharagszik, mert ilyen emberekre nem tartok igényt az életemben, akkor se ha rokon...

De érdekes, nálunk még a 83 éves nagyanyám is képes telefonálni, hogy szívesen jönne, de csak, amikor jó nekünk. Nem olyan nehéz. A gyerek is ember, joga van ahhoz, hogy ne plüssállatként nyomorgassa boldog boldogtalan.

Erre azért készülj fel, később is minden öreg hülye idióta taperolni akarja majd az utcán, és nem értenek se a finom se az udvarias elutasításból, csak abból, ha rájuk förmedsz, mint egy alpári paraszt. Én se értem, de tapasztalat, nem tudom hányszor kellett már beállnom a gyerekem elé, mert megszólalni nem volt időm és már hozzá akart nyúlni valami vadidegen.

2023. dec. 20. 18:02
 15/43 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen igazad van.

Én kijelentettem, hogy sem a kórházban, sem otthon nem akarunk látni/ fogadni az első 3 hétben/ 1 hónapban. A saját anyukámnak is ezt mondtam, MINDENKINEK. Eleve nem illik hivatlanul, egyeztetés nélkül beállítani máshoz, nem hogy szülés után.

Teljesen normális a reakciód. Nem baj, aki ezt nem tudja megérteni és tiszteletben tartani, az nincs szivesen látva, nem babázik majd..

2023. dec. 20. 18:05
 16/43 anonim ***** válasza:
91%

10es!

Akkor nem lesznek kíváncsiak a gyerekre.Ne is jöjjön az ilyen.Nincs is szükségem ilyen emberekre.

2023. dec. 20. 18:08
 17/43 anonim ***** válasza:
33%
Elég bunkóság csak úgy beállítani. Az viszont nem derült ki,ti milyen módon küldtétek el őket. Kedves, nem lekezelő módon, vagy bunkón. Ha az utóbbi, akkor ti is hibásak vagytok, mert oké, hogy ők ilyen alpáriak, de nektek nem kell annak lennetek.
2023. dec. 20. 18:29
 18/43 anonim ***** válasza:
98%

Mindenki maskepp csinalja, mindenkinek mas a jo! Elso gyereknel brutal nehez szulesem volt, rengeteg verveszteseggel, allni nem tudtam szedules nelkul 1 percet se. Nekem senki nem hianyzott akkor par hetig.

Masodik szules siman ment, semmi problema, szuperul voltam, kulon orultem, ha jottek hozzank es lefoglaltak a nagyobbat, amig en a kicsivel foglalkoztam :D

Vagy epp forditva.

2023. dec. 20. 18:53
 19/43 anonim ***** válasza:
88%

Jól tetted! Ez gyermekágyi időszak, a ti kényelmetek az első.

Hozzánk a lakásba sem jutottak volna. Amilyen állapotban én voltam 2 hetes baba mellett, örültem, hogy lyuk van a fenekemen (az is varrattal teli, mert szüléskor szétrepedtem).

Még anyámékat is leosztottam, mikor a legnagyobb káoszban felcsengettek. Ők már jöhettek, de előre egyeztetve, nem csak úgy gondolnak egyet. A férjemen kívül senki előtt nem szoptatok. Pont.

2023. dec. 20. 19:01
 20/43 anonim ***** válasza:
56%

Valóban bunkóság csak úgy beallitani, ha az ember lányából folyik a lochia és éppen 2 szál csecsben van, már elnézést a kifejezésért. Nem akarom őket védeni, DE...

Nem leszek népszerű ezzel, valóban lehet ezt szépen is rendezni, meg akkor is, ha nem nagyon tartod velük a kapcsolatot. Nálunk is volt hasonló eset; anyósom és apósom állított be az első 3 hétben folyton váratlanul, ráadásul este, amikor már fektetnéd meg te is feküdnél már le aludni. Én sem aludtam, sőt szülés óta, ami lassan egy éve volt, nem aludtam át egy éjszakát sem, sőt az utóbbi 2-3 hónapban átlagosan 3-4 órákat alszom, megszakításokkal, szóval tudom min mész keresztül. Én is repedtem nagyon csúnyán. De én szépen kimentem és megmondtam nekik, hogy ezt így többet ne, mostmar ha jönni szeretnének, akkor hívjanak fel engem, és megbeszéljük, hogy mi legyen. Lehet így is, úgy is. Én nem szeretek fasírtba lenni senkivel.

De ez egy olyan dolog, hogy senkire nem tartozik, gyakorin sem. Itt úgyis 2 tábor lesz, az egyik, aki teljesen egyetért veled, a másik, akik nem. Ez megtörtént, az hogy ezután miként rendezed, az csakis a te dolgod.

2023. dec. 20. 19:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!