Rossz-e a tej a babának? Gondolok itt az igazi házi tejre és semmiképp nem a boltira. Január 22. -én született kisfiam 3 kg és 53 cm. -el.
Anytejes.2 héttel ezelött 8750 és 70 cm volt.
A nyáron evett cseresznyét,barackot banánt,most almát,szőlőt.
Krumpli féleségeket,leveseket,piskótát és én tejet is adok neki de nem boltit,hanem házit.Szereti és semmi baja tőle.
Én is azon nőttem fel.Nem sokat ,de a pürébe és a tejberizsbe amennyi kell azt nem spórolom.
Aktív gyerek nagyon, egésznapi foglalkozást igényel.
2 szer alszik déliálmot 3-3 órát.Éjjel pedig 8-10 órát mikor hogy.
5 hósan felült,6 hósan mászott,majd felállt,7 hósan komppal közlekedett,Most 8.5 hós korától tipegni kezdett.Bútorokban fogózkodva körbe járja a lakást.
Foga 1 vagy 2 bújt ki,de még kicsik.
Nem adok neki margarint,sem felvágottat,sem üdítőket.
Nem cumizik,hanem a pohárból iszik.
Nekem úgy tűnik, hogy a sok mesterséges élelmiszert előállító cég elérte a célját. Mindenki fél a természetes élelmiszerektől, mert az "allergiát okoz". Mit gondoltok a sok reklámot és a rengeteg kutatást ki szponzorálja, ami tudományosan támasztja alá azt a " tényt", hogy a tehéntej allergiát okoz? Hát nem a tejtermelő gazdák! Nem veszitek észre, hogy mennyire a multi cégek befolyása alatt vagyunk.
Az én kislányom február 14-én lesz egy éves. Gazdaságból hozunk tejet, felforraljuk és azt kapja. Most kezdtük el adni neki és nem megy a hasa, nincsenek kiütései. A gazdaságba hetente jár az állatorvos, szóval ebbe sem lehet belekötni.
Rengeteget olvastam a témával kapcsolatban és sok olyan cikket, táplálási füzetet találtam, ahol a szponzor egy tápszergyártó cég és természetesen rettenetesen ellenzi a tehéntej adását. Hát persze, hiszen neki az jelent profitot, ha tápszert veszünk, nem tejet. Neki nem vigasz az, ha a magyar gazdáknak egy kicsit is fellendül az üzlet.
32 éves vagyok. Kicsi koromban, kb. 6 hónaposan már feles tejet kaptam. A bátyám szintén. A húgom most 19 éves, őt szintén nem tudta sokáig szoptatni anyukám, így kiegészítésként ő is hamar kapott tejet. Anyósom 3 hónaposan bölcsődés lett, ahol feles tejet kapott. Nálunk senki nem allergiás! Vagy vajon még ezek után fog előjönni a tejallergia?! :)
Ma voltunk 1eves statuszon. a dokinonk mondta mostmar aljunk at tapszerrol tejre.
Ja es allergiarol csak anyit,hogy szuletesem ota allergias vagyok valamire(ma sem tudjuk mire)anyukam mindenhova elvitt,minden orvos ezzel kezdte,mikor kapott tejet eloszor anyu mondta 6honaposan,a doki: akkor ettol van,anyukam:na de igy szuletett.
orvos:ja akkor nem a tejtol
enyit arrol hogy menyire lehet visszamenoleg megallapitani hogy mitol van a az allergia, a legkonyebb rafogni valamire,ugysem lehet visszamenoleg bebizonyitani.
Aaaaa, kiborito ez a tej tema. :)
Mindenki azt csinal a gyerekevel amit akar.
En 31 eves vagyok. 26 Eves koromig allergia szeru kiutesek voltak az arcomon.Barmi olyat ettem, pl silanyabb minosegu bolti tej... vagy felvagott ami tele van kitudja mikkel... mindentol elojott.Csilliokat koltottem borgyogyaszra.Semmi nem segitett. Kikoltoztem ferjecskemhezvidekre, az az pest melle.Bolti tej, xar felvagottak stb kilove.1ev alatt ugy kitisztult az arcom, hogy magam is meglepodtem.
Ja es vedelem a hazi tejet. :-D Semmi bajom tole.
Babam 10honapos.Kovezzetek meg, de kecsketejet iszik.Szinte az osszes tapszert kihanyta.Gyonyoruen fejlodik.Se nem dagadt se nem sovany.Gyonyoru egeszseges kislany.Persze megbizhato helyrol hozom neki a tejet, a kecskek ott tisztabbak es rendezettebbek mint barmely ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!