Rossz-e a tej a babának? Gondolok itt az igazi házi tejre és semmiképp nem a boltira. Január 22. -én született kisfiam 3 kg és 53 cm. -el.
Anytejes.2 héttel ezelött 8750 és 70 cm volt.
A nyáron evett cseresznyét,barackot banánt,most almát,szőlőt.
Krumpli féleségeket,leveseket,piskótát és én tejet is adok neki de nem boltit,hanem házit.Szereti és semmi baja tőle.
Én is azon nőttem fel.Nem sokat ,de a pürébe és a tejberizsbe amennyi kell azt nem spórolom.
Aktív gyerek nagyon, egésznapi foglalkozást igényel.
2 szer alszik déliálmot 3-3 órát.Éjjel pedig 8-10 órát mikor hogy.
5 hósan felült,6 hósan mászott,majd felállt,7 hósan komppal közlekedett,Most 8.5 hós korától tipegni kezdett.Bútorokban fogózkodva körbe járja a lakást.
Foga 1 vagy 2 bújt ki,de még kicsik.
Nem adok neki margarint,sem felvágottat,sem üdítőket.
Nem cumizik,hanem a pohárból iszik.
és húst mért nam adsz ekkora gyereknek? ennél sokkal többféle zöldséget, gyümölcsöt is adhatsz már ekkora babának, meg csirke-pulykamellet, májat, halat stb.
én a helyedben inkább ezeket hangsúlyoznám és maradna reggel-este a szopi. akkor nem kellene sem bolti sem tehéntej. az én babaám tejfehérje-allergiás, én 1 éves korig semmit nem adhatok neki semmiféle tejterméket, tejet, mégis elvagyunk. igaz, nekünk reggel-este tápszer már tápszer van 5 hós kora óta.
kérdésed igazán nincs, amire válaszolni lehetne, ha már van egy megszokott rendetek, akkor senki nem fog meggyőzni másról.
a házitej hiába jobb a boltinál, ennek is megvannak a hátrányai (zsírosabb és a b-laktoglobulin, a kazein és az a-laktalbumin fehérjék nagyon nehezen emészthetőek az ember, főleg egy baba számára), szóval én sem értek egyet azzal, hogy 1 éves kora alatt adjunk a gyereknek.
Sajnos igaza van azoknak, hogy nem biztos, hogy most derül ki a laktózérzékenység.
Unokaöcsémnél 5 éves korában derült ki, mikor már kiszáradással vitték a kórházba, mert annyira ment a hasa a tejtől. Előtte semmi baja nem volt tőle. Az volt az első kérdése a dokinak, hogy mikor kapott először tejet (9 hónaposan házi tejet). Azóta sem ehet-ihat olyan ételt, amiben tej van, mert már egy egyszerű habart ételtől is rosszul lehet. Ez főleg az oviban gáz, ahol nem figyelnek erre, így az anyukának kell vinnie kaját a gyereknek, nehogy valami baj legyen.
A mozgásfejlődés pedig kedves "kérdező" anyuka nincs összefüggésben a tej fogyasztásával.
Köszönök minden választ.
Sajnos van helye a vitának.
Csak arra nem gondoltatok h üzlet van emögött?
Ki venné meg azt a sok tápszert,ha úgy mint nagyanyáink mi is tejjel pótolnánk az anyatejet ha nincs.?!
Nézzétek csak ezt a linket,Németországabn is tejbe főzik a babának a grízt...
A németek nem a butaságukról híresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!