Rossz-e a tej a babának? Gondolok itt az igazi házi tejre és semmiképp nem a boltira. Január 22. -én született kisfiam 3 kg és 53 cm. -el.
Anytejes.2 héttel ezelött 8750 és 70 cm volt.
A nyáron evett cseresznyét,barackot banánt,most almát,szőlőt.
Krumpli féleségeket,leveseket,piskótát és én tejet is adok neki de nem boltit,hanem házit.Szereti és semmi baja tőle.
Én is azon nőttem fel.Nem sokat ,de a pürébe és a tejberizsbe amennyi kell azt nem spórolom.
Aktív gyerek nagyon, egésznapi foglalkozást igényel.
2 szer alszik déliálmot 3-3 órát.Éjjel pedig 8-10 órát mikor hogy.
5 hósan felült,6 hósan mászott,majd felállt,7 hósan komppal közlekedett,Most 8.5 hós korától tipegni kezdett.Bútorokban fogózkodva körbe járja a lakást.
Foga 1 vagy 2 bújt ki,de még kicsik.
Nem adok neki margarint,sem felvágottat,sem üdítőket.
Nem cumizik,hanem a pohárból iszik.
A tej nem "Élet, erő, egészség", mint régen mondták.
(És a kecsketej sem annyira egésséges, mint régebben tartották)
A fehérjét mással is lehet pótolni, az emberi szervezetnek az anyatejen kívül memilyen más faj tejére nincs szüksége.
Sokan vannak azon az elven hogy nem lehet 1 éves kor alatt adni. Miben különbözik a mai tehéntej a 30-40 évvel ezelőttitől? Semmiben. Amelyik anyukának nem volt teje, meg persze tápszer sem volt, mindenki a tehéntejet adta, és láss csodát mégis felnőtt az a gyerek. Én nem hallottam még olyat hogy valakinek a tejtől lett vna valami baja nagyobb korában. Saját magatokba beszélitek bele a hülyeséget!
Persze a tápszergyártóknak kell valami, hogy el tudják adni.
Annyi gyerek van aki tápszeres, de azoknak meg is lehet nézni a fejét hogy mekkora. Mint 1 lufi.
Most lehet lepontozni, de akkor is ez az igazság, akárki akármit mond!
Mert hogy a bélbolyhok, meg ez meg az...
Hagyjuk már a sok hülyeséget, amit a nagyokosok kitalálnak.
Szerintem a te dolgod.
Én támogatlak.
Én egy éves koráig nem tudtam tejet adni laktóz érzékenység gyanú miatt :S de azóta csakis házi tejet. Olcsóbb, mint a bolti és sokkal jobb is.
Ha allergiás rá az úgyis kiderült volna már. Azt meg 10 év múlva senki nem tudja megmondani, ha esetleg allergiás lesz valamire, hogy mitől lett az a tejtől vagy sem. Szerintem csak néphülyítés ez a tejmegvonás a tápszer és babital gyártók miatt.
Amúgy a bolti tejre illetve attól lesznek allergiásak az emberek ugyanis abban teljesen felborították a laktóz-tejfehérje arányokat ráadásul a fehérjéket még jól meg is "taposták" úgymond finomították benne, ami miatt emberi fogyasztásra nem igen alkalmas.
És valóban (egy-két esetet leszámítva ahol pl malacot szoptat egy kutya stb) csak az emberek isszák más élőlény tejét... és jé, mik vannak csak az ember süti/főzi meg a húst... hm.. hm... ez vajon a fejlődéssel jár vagy ebben is tévedünk?? Akkor szerintem tejet ne és ezentúl nyers húst a babáknak!!!! :D
én amúgy imádom a tejet, iszom is, de a babámnak nem adnám, nem is adom. szerintem meg a tejgyártók lobbija, hogy a tejet és tejterméket adni kell a gyerekeknek, mert fő kálcium forrás, meg vitamin és erős csontok... én amúgy nem látok különbséget a bolti tej és a tehéntej között, szerintem egyre megy, az egyik ezért nem jó, a másik meg azért.
szerintem reggel simán lehet reggelizni és hozzá inni gyümölcslét vagy teát is, még vizet is :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!