Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mikor fúratta ki a babája...

Ki mikor fúratta ki a babája fülét? Hogy viselte?

Figyelt kérdés
2023. okt. 4. 08:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
40%
Csak, hogy a kérdésre válaszoljak: nekem is és a húgomnak is babakorunkban lőtték ki, a húgomnak 10 hónaposan, én kisebb voltam, mindketten sírtunk, de nem sokáig. Viszont mindkettőnknek begyulladt később, neki még egész piciként, néhány hétre rá ki kellett szedni, mert gennyes volt, vérzett, nekem 9 éves koromban arra a szintre jutott, hogy fél arcom vörös lett, ha ékszert raktam a bal fülembe, szóval mindketten hagytuk benőni. Én 15 évesen csináltattam újra, gyönyörűen begyógyult, azóta van több lyuk is a fülemen, ő megpróbálta 10 évesen, de ismét begyulladt, hártyásodott, vérzett, szóval elengedte. Én személy szerint hagyni fogom, hogy majd eldöntse a gyerekem akar-e és mikor akar, de ha ragaszkodtok hozzá, hogy babakorában csináljátok, akkor mindenképp olyan helyet keressetek, ahol alaposan fertőtlenítenek, mert maga a lövés nem túl fájdalmas, de ha nem tiszta a felszerelés, az borzasztóan tud fájni, ha gyulladást okoz.
2023. okt. 4. 13:56
 22/29 anonim ***** válasza:
64%

"Minél hamarább szeretném, amikor még nem emlékszik rá, s ellenkezni se tud."

Nem semmi.

2023. okt. 4. 14:18
 23/29 anonim ***** válasza:
70%
Nálunk meg az értelmiségi emberek is kilövetik, nem tudom miért kell ennyire az ördögtől való dolognak gondolni ezt. Nem tetkót kapnak, meg nem megcsonkítják őket, hanem egy kulturálisan elismert ékszert rakatnak be, amit ki lehet venni, ha mégse tetszik nagyobb korban, jó eséllyel kb. össze is nő a lyuk. Sok kislányt ismerek kilyukasztott füllel, a bölcsiben is sokuknak van fülbevalója, egy se roma. A lányom 2,5 éves, én is ki akartam volna lövetni neki, de mindig hason aludt, féltem, hogy nehogy nyomja a fejecskéjét. Aztán amikor meg már mindenhogy aludt, túl nagy volt hozzá, hogy csak úgy belövessek bármit a fülébe. Inkább most már megvárom, amíg kéri. Az ismeretségi körömben a nők 90%-a hord fülbevalót, és azt gondolom mindenkinek a gyerekkorában lyukasztották szinte (az elsőt). Azért, mert 1-1 embernél nem sült el jól, nem kell démonizálni egy fülbevalót, és pláne nem az anyát lealázni, aki kilöveti a kislányának a fülét.
2023. okt. 4. 14:22
 24/29 anonim ***** válasza:
56%
5 hónapos a kislányunk, párommal még születése előtt megbeszéltük, hogy nem lesz fülbevalója. Nem vagyunk ultraliberálisok, de mind a ketten úgy gondoljuk, hogy az ő teste, rendelkezzen ő felette. Ha majd szeretné, csináltatunk. Azért egy fülbelövés nem olyan veszélyes, hogy ne kelljen rá emlékezni se. A kisbabák ráadásul sokat nyúlkálnak az arcukhoz, fülükhöz, mindent a szájukba vesznek. Begyullad, beakad, kiesik... oviban/suliban vadulnak, kitepik, beütik. Annyi ideje lesz még ékszereket hordani.
2023. okt. 4. 14:42
 25/29 anonim ***** válasza:
76%

Megérdeklődtem szakértőktől, hogy mikor lenne jó ha tennénk a kicsinek fülbevalót. Azt mondták, olyan 2 és fél -3 hónaposan.

Hát 2 hónaposan felfedezte a fülét, azóta is tépi, karmolja, ezért hanyagolom még a fülbevalós dolgot, félek nehogy kitépje.

Most 5 hónapos, álmában, vagy amikor ébredezik vagy éppen ideges, még mindig húzza a fülét.

Még várunk, amik leszokja

2023. okt. 4. 14:46
 26/29 anonim ***** válasza:
39%
Hajjaj... Ne beszéljünk már két pici lyukról úgy, mint csonkítás könyörgöm. Ezekszerint a magyar társadalomban elég sok csonka nő (és már férfi is) él. Akár sokszorosan csonkított.
2023. okt. 4. 14:47
 27/29 anonim ***** válasza:
7%
25-os, 2023 at irunk, nem a 80 as evekben vagyunk, hogy a gyereknek kuss a neve.
2023. okt. 4. 14:54
 28/29 anonim ***** válasza:
47%
29# Kicsit túl van gondolva szerintem ma már több minden. Régen nyilván sok minden nem volt jó,sokat javult a világ,de nem gondolkodtak ezen,hogy milyen rossz anyák,mert fülbevalót csináltattak esetleg. Nálunk az összes lánynak volt pici korától,és nem putris családok voltak. Senkinek ezen nem járt az esze. A vicc vagy épp szomorú az egészben,hogy nyilván most mindenre már oda van figyelve,aminél azt várná az ember,hogy akkor ergo a gyerekből normális személyiségű felnőtt lesz,normálisabb,mint a régi zord világba,na ehhez képest több a tiszteletlen,neveletlen gyerek. Érdekes. Nem leszel attól jobb vagy rosszabb,ha rakatsz. Egyébként 14 hós a lányom,az összes ismeretségi körömbe van a gyereknek kivéve nálunk,pedig ebből több orvoscsalád is van,több gyerekkel. Nálunk azért nincs,mert én is ettől féltem,hogy beleakad,most meg már nem akarom,hogy fájjon neki,de ettől még nem rossz anya,aki tesz. Amúgy állítom csak gyakorin van ez :D Én még máshol erről nem hallottam.
2023. okt. 4. 16:52
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Én egészen addig akartam, míg meg nem született. Aztán megszületett, és nem volt szívem megszúratni. Majd később, ahogy a fogcsírák mozogni kezdtek, ő a fülét morzsolgatta. Most 2 éves lesz, még mindig szokása a fülét piszkálni, ha a foga jön. (még 4 van hátra) örülök, hogy nem szúrattam neki. Majd lesz, ha ő szeretne.

Azzal sincs baj, aki megcsináltatja, de soha nem fognám le erőszakkal emiatt a gyerekem.

2023. okt. 4. 23:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!